Invitasjon til Bloggidol 2008

Bloggidol 2008 starter nå, første avstemning er på mandag (21. januar). I tiden frem mot helga vil informasjon dukke opp her på siden – blant annet hvem som skal leke jury, hvilke kategorier vi skal konkurrere i, detaljer om gjennomføring og et aldri så lite regelverk.

Den første kategorien det skal konkurreres i er dagbok/personlig. Du velger tema og overskrift selv, eksempler på hva man kan blogge om i kategorien fins her. Hvis du vil delta, mail en bloggpost til bloggidol@live.no før søndag kl 12.

E-posten stiler du med følgende informasjon: Overskrift (din egen) – Bloggpost – Personlig informasjon (Din egen blogg/bloggalias (vil holdes hemmelig inntil videre)). Om du ønsker at ditt navn skal holdes helt utenfor i tilfelle du ikke avanserer til finalerundene må du si fra i e-posten. Vi håper dette ikke er et ønske mange har. Konkurransen er naturlig nok bare åpen for bloggere.

Bloggposten din kan maks være på 200 ord, og ha maks en illustrasjon. De korteste innleggene blir presentert øverst i bloggidol-bloggen, slik at det kan være en fordel å skrive så kort som mulig. Både nynorsk og bokmål er gyldig.

Du kan ikke gjenbruke et gammelt innlegg eller skrive så folk kjenner deg igjen. Total anonymitet gjelder, det er juks å røpe seg. Bare vår tekniske delegerte, Asbjørn fra Filmdagbok, skal vite hvem som har skrevet innleggene. Juryen vet nada.

Du beholder selvfølgelig full copyright for innlegget ditt, etter at Bloggidol er over kan du godt poste det i bloggen din.

De første rundene fungerer som audition, vinneren av hver runde går rett til finalen. Med andre ord; du kan godt velge å delta i kun en kategori, men da minker du sjansen for finaleplass kontra de som for eksempel deltar i alle. Juryen har også et par wild cards å dele ut.

De som avanserer til finale må være forberedt på å produsere opptil tre nye innlegg til finalerunden(e). Kategorier og gjennomføring av finale kommer vi tilbake til. Deltagere vil på et stadium bli avslørt av Bloggidol-redaksjonen, med mindre man har bedt om noe annet og ikke avansert til finalen. Poenget er fremdeles at nye blogger skal komme frem i lyset.

29 Responses to Invitasjon til Bloggidol 2008

 1. røverdatter sier:

  Kommer juryen til å bli presentert før mandag? Det hadde kanskje vært fint hvis publikum og deltakere fikk vite litte mer før dere er i gang?

  Tvi tvi til alle sammen. 🙂

 2. Red. sier:

  Det er heldigvis nesten en hel uke igjen til mandag, så det skal nok ikke mangle på informasjon før det braker løs.

 3. virrvarr sier:

  Dette virker så utrolig artig 😀

 4. mjolkerister sier:

  Hvor ofte kommer det til å være innleveringer?

 5. Red. sier:

  vi gleder oss vi også, virrvarr 🙂

  milkshakah: annenhver dag, tror jeg. ryktene sier at avstemningene varer to dager, hvor jurystemmene offentliggjøres etter en dag.

  (red = ivers eller esquil.)

 6. Red. sier:

  PS: husk kristin storrusten på tv2 klokken 09.40 i dag.

 7. Victoria sier:

  Hvilken kanal??

  Bloggidol høres moro ut, får vel sende inn en mail dersom det blir tid 🙂

  Lykke til alle sammen!!

 8. […] Comrade Arnfinn til å få rumpen i gir og sende inn. Kom igjen- dere vet dere er flinke! Sjekk ut Bloggidol for mer informasjon. Posted by virrvarr Filed in Kunngjøring, […]

 9. Victoria sier:

  Herregud, så står det TV2. Så virkelig ikke det i stad…
  Glasøgon. Nuh.

 10. Anett sier:

  Utrolig bra tiltak – festlig festlig:-)

 11. janne sier:

  Sånn sett hadde alle vore anonyme om det var eit krav om alle innlegga hadde vore skrive på nynorsk i staden for. Berre ein tanke. Nynorskingane hadde i alle fall fått ein viss underhaldingsverdi i alle dei finurlege bøyingane av verba (;

 12. janne sier:

  .. elles funderer eg på kva som skjer om nokon meiner at dei veit kven ein av deltakarane er.

 13. Jokke sier:

  Jeg lurer på hvem som skal ha rollen som den slemme dommeren og bli hata av hele bloggpolis etter de første rundene?

 14. Red. sier:

  I utgangspunktet hadde vi jo likt å kunne lene oss tilbake og stole på at folk holder kjeft om slikt (man kan selvsagt spekulere, men man får holde det for seg selv), men i den virkelige verden blir det nok snakk om en moderasjonskø og Ivers i overvåkningsmodus. Det er nok utopisk å tro at det ikke vil gjettes og tipses litt rundt omkring, men det er lov å håpe på voksen oppførsel. 🙂

  Angående nynorsk foregår det vel en liten debatt på Rølerbloggen.

  Les for øvrig på sidene vi har lagt opp om kategoriene, kommentarfeltet der har allerede sørget for en oppklaring av noe vi har vært litt uklare på!

 15. bloodymary sier:

  Men altså… Jeg prøver å forestille meg en «dagbok/personlig»-post der jeg ikke avslører hvem jeg er.. Hm.

 16. Red. sier:

  Nynorsk er tilbake i varmen, dere kan benytte hvilket målføre dere lyster. Vi i redaksjonen hadde undervurdert antallet nynorskbloggere med interesse for å henge med, der beklager vi.

 17. Tomas sier:

  Hmm … dette kan bli spennende. Finnes jo en del dyktige skribenter i bloggsfæren, har jeg skjønt.

 18. Victoria sier:

  Max 200 ord er egentlig litt krise. Jeg er visst ikke så god til å si ting kort og konsist, jeg 🙂 Lykke til da, folkens. Kan jo bli moro dette her!!

 19. radiohode sier:

  Måtte noen vinne… 😀

 20. selvisk sier:

  «Dere kan benytte hvilke målføre dere lyster»… Betyr det at samisk også godtas:)

 21. Jokke sier:

  Skriver man på samisk rykker man vel litt fort ut siden jeg tipper det er flere av oss som desverre ikke vil skjønne hva personen blogger…

 22. Red. sier:

  Samisk er vel bare såvidt regnet som målføre også, alt etter hvilken definisjon man bruker. Samisk ligger tross alt i en helt annen språkfamilie enn norsk. 🙂

 23. sjukheit sier:

  Min ibuande kverulant ser seg nøydd å påpeike at målføre strengt tatt tyder dialekt, i motsetnad til målform som er skriform.

 24. minneapolise sier:

  Dagbok/Personlig hørtes så enkelt og greit ut, helt til det gikk opp for meg at jeg ikke kan være student, ikke bo i usa, og sikkert ikke avsløre alder og kjønn for mye. Jeg grubler fortsatt…

 25. Red. sier:

  sjukheit: Du har jo rett, da er det lov.

  Minne: Ja, det er tøffe tak.

 26. Mona sier:

  Jeg hadde ikke greid å skrive en halv setning uten å bli gjenkjent, så dette får jeg pent stå over. Men tvi tvi og hell og lykke. Konkurranse er fint, særlig nå som det har vært tørketid.

 27. AlterEgo sier:

  Jeg melder meg inn i heiagjenget og holder meg langt utenfor konkurransen. Men go-go-go folkens; endelig en konkurranse jeg kan stemme paa frem til slutten er klar! Under siste tordenblogg var jeg i ingenmannsland… Venter i spenning paa mandag:)

 28. Red. sier:

  takk, mona og alter ego 🙂 vi trenger noen til å stemme også.

  esq.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: