Har du peiling på data?

Vi ser ut til å få bra deltagelse i kategori en, takk til alle som har sendt inn. Men noen kategorier er smalere enn andre. Den første av de smale kategoriene kommer snart, Data/Internett/Teknologi, 200 ord med innleveringsfrist på tirsdag klokken 12.00. Dette er nok en mye lettere vei til en seier og finaleplass enn kategorien dagbok/personlig kan vise seg å bli.

Jurypresentasjonen kommer i helga, presentasjonen av bidragene i dagbok/personlig kommer mandag.

Å lage regler til en konkurranse vi ikke har prøvd før er ikke lett (i grunn er det ganske vanskelig), så vi håper dere tilgir litt vingling i starten. Det nyeste problemet er at vi tenkte å offentliggjøre bidragsyterne etter hver enkelt avstemning. Men til slutt, etter de ti innledende avstemningene, skal juryen dele ut to wild cards til finalen. Og da vil de vite forfatterne bak innleggene. Det er mot grunntanken med bloggidol. Samtidig er det sikkert kjipt for deltagerne å skulle holdes hemmelige og vente med å bruke innleggene i egen blogg så lenge.

Derfor går vi for å forbeholde wild cards til dem som ender opp på en andreplass i sin kategori. På den måten får flest mulig sjansen til å publisere innleggene sine hos seg selv, og tanken om at jury & publikum ikke skal vite hvem de sender videre overlever. Vi håper det er en ok løsning for alle.

På generell basis oppfordrer vi til spørsmål av alle arter her, slik at vi får luket ut flest mulig småfeil før det hele braker løs. Vi setter kjempepris på engasjement og at vi slipper å oppdage tabber når vi er to uker ute i konkurransen.

7 Responses to Har du peiling på data?

 1. emelie sier:

  1. Kan jeg sende inn mer enn ett innlegg per kategori?
  2. Jeg fant ut først nå at jeg har en skrivefeil i bloggposten min. Hva gjør jeg?
  3. Jeg tror kategorien data/internett blir veldig lik blogging/meta. Noen tanker der?

 2. Red. sier:

  1. nei. eller, teknisk sett ja, men da kommer bare ett av dem på lufta. som ivers sa, kurt nilsen ville ikke fått synge fire ganger i idol, selv om han hadde villet.

  2. det blir for mye å lese korrektur på for oss. hvis det er graverende kan du jo sende inn innlegget på nytt igjen i rettet form. men jeg tipper at en skrivefeil ikke får noe å si for resultatet.

  3. en viss overlapp er ikke til å unngå, akkurat som bloggrevybrukere opplever iblant at innlegget deres kan pinges i flere kategorier. men etter å ha levd med metadebattene i bloggsfæren et par år har blogging/meta for meg en sosiologisk bismak, mens data etc er mer teknologisk og med mindre emosjoner involvert.

  takk for spørsmål 🙂

  esq.

 3. Binka sier:

  Er det slik at vi må sende inn til hver oppgave for å kunne delta?

 4. Red. sier:

  Binka: Nei, du kan velge å delta i en kategori eller flere. Fristen for dagbok har i grunn gått ut, men jeg tror nok teknisk ansvarlig kan bøye litt på krava om du vil være med. Vi er litt snille i starten. 😉 Men: Dette er ikke en garanti. Teknisk ansvarlig har full rett til å trekke grensen ved fristens utløp. Fordelen med å delta i flere er at du øker sjansen for å vinne i en kategori og avansere til finale, men vi håper jo at det ikke nødvendigvis er drivkraften for alle. Ikkeno problem å bare delta i en kategori, altså. Eller alle. Eller tre. Eller fire. 🙂

  -Ivers

 5. Binka sier:

  Jeg synes reglene er litt vanskelige. Men hva vet vel jeg… jeg er jo bare en blogger… :p Takk for svar!

 6. Red. sier:

  hehe

  reglene er kanskje litt ullne, vi har jo ikke prøvd dette før.

  men kategoriene tilsvarer audition i idol. I idol kan du møte opp på audition i Oslo, Trondheim, Tromsø og Bergen, hvis du vil. Eller bare i Oslo. her kan du blogge om data, mote, religion og kultur hvis du vil. eller bare data.

  og går det bra blir det finale.

 7. Red. sier:

  Lightversjon av reglene: Sjekk om fristen har gått ut, bestem deg for om du vil delta. Send inn bidrag på færre enn 200 ord før fristens utløp. Resten kan du ikke rå over, med mindre du går til finalen. Da må du gjenta dette tre ganger.

  – Ivers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: