Juryens stemmer til dagbok/personlig

(Stemmelokalene er fremdeles åpne til klokka 18, 22. januar!)

Rockette er først ute i dag:
Oj, dette var veldig vanskelig. Mange flotte poster her – faktisk ingen direkte dårlige… Nuvel, here comes the points from the Rockette jury:

3 poeng:
Kanskje, etter at hun er borte
Dystert/melankolsk og vakkert. Vendinger som «Natta er dyna mi, den pakker seg rundt meg» kan være verdt mer enn flere blogger tilsammen. Denne skribenten eier språket på sin helt egen måte.

2 poeng:
Kaffebrenneriet, St.Hanshaugen, en ettermiddag i juleferien, snø og minusgrader
Feelgood. En veldig god skildring, god observasjonsevne og svingende vendinger.

1 poeng:
Det må feile meg noe
Jeg liker gode skildringer av sære drømmer eller tanker. De åpner for gjenkjennelse og dialog.

Ein fyllefants bekjennelse
Her opplever jeg at skribenten spiller jokerkortet og søker sympati ved å vise frem en av sine patetiske sider. Det funker, jeg blir litt omsorgsfull av sånt. Dessuten er det godt skrevet.

Affekt
Thrilling! Denne historien sier meg noe om hvordan en hendelse kan forme et menneskes liv. Slike bloggposter, der det som tydelig står mellom linjene er det viktigste, er suverene.

Romantisk hatvold
Gode skildringer av andres virkelighet er lærerike.

…og så er det radiohodes tur:
Aller først: Så vanskelig dette er! Masse gode tekster, ingen dårlige. Tre peker seg klart ut og to til henger seg på. Alle øvrige fortjener hederlig omtale. Flinke bloggere i Norge? Definitivt!

Tre poeng:
Ein fyllefants bekjennelser
Denne var den første som pekte seg ut. Uhyre effektivt språk, et morsomt snitt i tiden, en historie som forteller seg selv. Ikke et ord for mye. Elegant. En klar 3-poenger.

To poeng:
Romantisk hatvold
Selv om dette er erindringer mer enn dagbok, så er det personlig. Så det holder. Jeg får den fine følelsen fra Fucking Åmål når de to i filmen kommer ut av skapet. (Eller hvor det nå var.) Det er godt gjort med en så kort tekst. En 2-poenger, på grunn av følelsen.

Ett poeng:
Affekt
Et drama på tjue sekunder. Men samtidig mindre gjennomsiktig enn de to andre tekstene her. Man forstår hvor viktig dette er og har vært for «jeg».

Stemningskrasj ved graven
Kraftig tekst om sorg og sinne. Den vil mye, og kanskje mer enn dette formatet gir rom for?

Je rêves
En spennende tekst som lokker frem et ønske om å vite mer, og lese mer og lese videre. Hva skjedde før denne teksten? Og etter? Nesten en 2-poenger, men det blir en 1-er.

Og helt til sist er det tid for Iversens stemmer:
Jeg skal være ærlig, dagbok er ikke min kopp te. Det er selvsagt helt ulogisk, siden min egen blogg er relativt dagbokete, men det gir jeg blanke beng i. Her var det likevel mye jeg likte, og såvidt jeg ser deler jeg ut flere poeng enn de andre kjipingene. Det har litt meg det å gjøre at man i praksis er helt ute av løpet om man ikke får en eneste jurystemme (det skal være litt poeng ved å ha med en jury), og her syns jeg det er mye som fort kan fortjene avansement. Heia meg!

Tre poeng:
Affekt
Denne traff meg rett i mellomgulvet. Oppbygginga er lekker, og det får en garvet antidagboker til å tenke gjennom både ditt og datt. Flott språk. Jeg hater Preben og Alexander, de jævla vestkantsnørrungene. Ehm.

To poeng:
Ein fyllefants bekjennelse
Så satt jeg her da. Og deler ut fem poeng til ikke-bokmålbidrag. Takk til de som overbeviste oss, for nynorskbidragene er det klasse over i denne kategorien. Denne kiler oss i juryen der forfengeligheten sitter, og er herlig skrevet.

Ett poeng:
T.G.I.F.!
Jeg er barnslig og fniste litt. Men bare litt, det er litt reaching over denne. Likevel, ett poeng.

Det må feile meg noe
Det er helt naturlig å drømme om Horst Tappert. Jeg aner muligheten for spill for jurymedlen Iversen her, men deler generøst ut ett poeng likevel. Det kan jo tenkes at det virkelig er flere av oss Tappert-fans.

Romantisk hatvold
Siste avsnittet her gjorde utslaget for min del, samt bruken av «slafse-slukte» (selv om jeg hater bindestreken der).

Kikkeren slår til igjen!
Det var noe litt sjarmerende i all sin daukjøtthet over denne.

Stemningskrasj ved graven
Vurdert for flere poeng, men de to som tok toppsummene mine traff meg hakket bedre. Flott bidrag.

To. Ein.
Alle som liker fotball kan kjenne seg igjen her. Norge var ikke best mot Brasil i Marseille.

Smell!
Og her kan alle vi som har strøket på eksamen kjenne oss igjen. Vondt.

Oh, rainy day…
Spilte på forfengeligheten vår. Jeg er visst den eneste av oss som faller for sånt,men dette får bli siste gangen. Fint bidrag uansett.

Praktisk visdom
Til tross for litt rotete tekst (mulig formateringa kom i andre rekke?) får denne ett poeng. Et budskap jeg syns er fint må jo sanke litt respekt.

21 Responses to Juryens stemmer til dagbok/personlig

 1. Jeg er litt usikker på dette ennå jeg, kjenner jeg. Hva skjer nå? Er det de med flest stemmer som går videre? Evt. Hvor mange går videre?

 2. Red. sier:

  det er fortsatt seksten timer igjen av avstemningene i kommentarfelt og poll. når de avstemningene er over legges de sammen med juryens, og danner resultatene. De kommer på nett i morrakveld.

  da vil vinneren gå rett til finale, toeren blir nominert for wild card. de ti toerne kjemper om to finaleplasser, altså gir andreplassen 20% sjanse til å gå til finale.

  vi blir vel vant med systemet etterhvert.

 3. Red. sier:

  … i morrakveld = ikveld, siden det er over midnatt.

  esq

 4. emelie sier:

  Hva med å vente med juryens stemmer til etter klokken 18? Det er jo mye bedre.

 5. Eili sier:

  Kanskje man skulle vente med å legge ut juryens dom til alle andre har stemt…? Sånn at man ikke blir påvirket av dette når man stemmer…? Jeg vet ikke, men jeg blir i alle fall litt provosert av å lese juryens egne meninger om de forskjellige bloggenepostene på denne måten!!!

 6. radiohode sier:

  Eili: Blir du provosert pga tidspunktet eller fordi juryen kommenterer eller pga måten det kommenteres på eller noe helt annet?

 7. Tiqui sier:

  Jeg synes det var spennende med juryens kommentarer sånn midt i stemmeløpet. Man ser jo hva andre kommentatorer mener i kommentarfeltet uansett – blir man mer påvirket av juryen enn av de andre?

  Jeg synes dette fungerer utmerket, jeg!

 8. emelie sier:

  Tiqui: Når juryens kommentarer er det første man ser når man kommer inn på https://bloggidol.wordpress.com, så vil jeg si at det er lett å bli påvirket av det. Dersom det første man møtte på nettsiden var bloggpostene, så hadde det jo vært litt bedre. Mener jeg. 🙂

 9. Victoria sier:

  Hei, har ikke fått fulgt med så mye jeg. Men er det slik at kommentarstemmene våre teller som ett poeng, og så vil jurystemmene telle som 1,2,3?

  Tror sikkert det er lurt at dere jury-guruer venter til >1800 med offentliggjøring, ja. For selv om vi ikke vet hvem som skriver hva, så er det jo ok at vi ikke ser hva dere tenker før etterpå.

  Ha en fin dag okke som.
  🙂

 10. Eili sier:

  synes først og fremst at dere bare skulle skrevet om de innleggene dere ga poeng, og ikke alle andre også. skjønner det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilket innlegg man har lyst til å gi poeng og at dere har lyst til å gi noen kommentarer, men da burde dere gitt kommentar til _alle_ innleggene… for det andre burde juryens kommentarer blitt publisert etter at den offisielle avstemningen er avsluttet. På den måten slipper man å bli påvirket av det juryen har skrevet når man selv stemmer.

 11. radiohode sier:

  Eili: Kan bare svare for min egen del. Jeg har kommentert kun de postene som jeg har gitt poeng. Men jeg ser absolutt poenget ditt med tidspunktet. De høye herrer vil sikkert se på dette. Jeg gjør som jeg blir fortalt, jeg. Som ellers i livet… 🙂

  På den annen side: Dette er jo ikke annet enn en sosial hyllest til skrive- og lesegleden. Jeg håper virkelig at jeg gir poeng til folk jeg ikke pleier å lese, slik at jeg skjønner at jeg må utvide lenkelista mi. Og at folk her – som under Tordenbloggen – oppdager nye skatter.

 12. emelie sier:

  radiohode: så du sier altså at tre innlegg har fått ett poeng hver? Jeg trodde dere ikke hadde mulighet til å dele ut mer til mer enn ett innlegg (altså, ett innlegg får 3 poeng, ett annet innlegg får 2 poeng og ett siste innlegg får 1 poeng)

 13. radiohode sier:

  Juryen er for rene overmennesker å regne, så vi har frie tøyler. Men det er regelkomiteen som står bak. Håper de kan svare?
  (Vi kan gi flere 1-ere.)

 14. Tomas sier:

  Syns det er fint at juryen har så mange poeng å dele ut. Poenget med en jury må være at de har en viss innflytelse.

  Men: hvor er poll’en??? Har lett og lett og lett, og ikke funnet …

 15. emelie sier:

  Tomas: den ligger i bunnen av posten der alle innleggene finnes. Som en fin link blant teksten: «Det er også helt greit å stemme på ett bidrag via vår herlige eksterne avstemningsboks».

 16. Esquil sier:

  emelie har et godt poeng, at det er ugunstig at jurystemmene havner foran bidragene, i forhold til den totale nøytraliteten. men vi tenkte at de fleste rekker å gjøre seg opp en mening i løpet av døgn en. dette er dessuten idol, og i idol fungerer det sånn at juryen har lov å påvirke, forarge og engasjere. Altså blir døgn en det nøytrale døgnet, og døgn to påvirkningsdøgnet. Lesernes mening teller mest (66,7%). Men juryavstemningen er den eneste avstemningen vi vet er ‘ubestikkelig’, juryavstemningen er den eneste hvor alle helt sikkert leser alle innleggene før de stemmer, juryen skal være viktig.

  det blir vanskelig å lage denne bloggen hvis innlegget med bidragene skal ligge øverst i de 42 timene avstemningen varer, og så skal jurystemmer, resultater og introduksjon av senere kategorier ut i de seks timene som da gjenstår til neste avstemning. det er bedre å spre de redaksjonelle tingene.

  Eili, såvidt jeg tolker det har juryen bare skrevet om innleggene de ga poeng.

  vic: nei, det er en annen type poeng, sluttresultatene regnes ut som summen av plassiffer hos jury, kommentar og poll. bl.a. for at ingen skal kunne kuppe turneringen fra pollen. en jevn score hos alle tre er bedre enn trehundre småsuspekte pollstemmer og null stemmer fra juryen. Det blir lettere å forstå hvordan det fungerer i kveld når resultatene kommer, gled deg 🙂

  det blir selvfølgelig vanskelig å vinne helt uten jurystemmer, men alle de beste i kommentarfelt og poll har også fått jurystemmer i denne runden.

 17. Esquil sier:

  linken til pollen bør kanskje opp i margen, ja.

 18. Red. sier:

  Eili: Som radio kan jeg bare snakke for meg selv (men det ser jo ut til at Rockette følger vår stadnard her), og jeg har bare kommentert de bidragene som endte opp med å få poeng.

  Angående timing er jeg enig med Esquil. juryen skal kunne påvirke. Jeg tror ikke vi gir noen verre føringer enn det andre flinke bloggere gjør i bidragenes kommentarfelter. Timinga er noe a det vi har slitt mest med, vi ville unngå en konkurranse som varer i åtte måneder, derfor blir det litt slik som dette. For øvrig står det HELT i toppen av jurystemmeinnlegget at man fremdeles kan stemme og lese, MED link til «dagbok/personlig»-bidragene.

  Pollen. Ja, det var den da. Å smelle den inn på siden funker dårlig siden wordpress.com ser ut til å hate javascript. Å ha lenka før bidragene syns jeg virka litt dumt, for jeg vil oppfordre alle til å lese alt før de mener noe. Når såpass mange (har fått litt mails om det også) rett og slett ikke finner linken til pollen – da tenker jeg som så at de ikke har lest innlegget. Det er kanskje litt kjapt dømt av meg, men det er en tydelig lenke helt nederst i innlegget. Vil det hjelpe å legge til en parantes med «trykk her for å komme til pollboksen»? Da gjør vi det. Å ha lenke til poll i sidekolonne syns jeg blir litt lettvint. Jeg legger det til som en ny beskjed, at lenke til poll vi befinne seg like under bidragene.

  Noen proteter, bedre løsninger, motargumenter? De er velkomne. Jeg virker bare muggen fordi jeg har vondt i kneet, det er flott med engasjementet deres. 😀 Det skurrer kanskje litt nå første gangen vi gjennomfører dette, men så har vi i alle fall en bra oppskrift til neste gang – og kanskje andre arrangører?

  – Ivers

 19. hjorthen sier:

  «sluttresultatene regnes ut som summen av plassiffer hos jury, kommentar og poll.»

  Omtrent som i Tordenbloggen med andre ord. Bra!

 20. Victoria sier:

  Esquil: Takk for oppklaring 🙂 Jeg er muligens litt slooow når det gjelder slike ting 😉

  Etter å ha hørt forklaringen på juryens rolle, så forandrer jeg mening og tenker det er litt kult at dere kan være snille-Benedicte og Slemme-Tor litt slik det passer dere og NÅR det passer dere. Dette er da underholdning 🙂

 21. Rockette sier:

  Jeg er enig i at jurykommentarer bør publiseres senere.

  I denne kategorien var det jevnt over veldig god kvalitet synes jeg. Vanskelig å være sinna_tor da, altså;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: