Resultater andre runde

Først en presentasjon av forfatterne bak disse bidragene:

Lyst på eget domene?: Emelie

Blogger og WordPress: Lene

Exit Nettby – Exit Facebook: Alf Ivar Tronsmo

Et fantastisk verktøy: Krusedull (anonym, kjent under annet bloggealias)

Det beste jeg vet er podcast: Swazi

Kan du taste Google?: Helene

Sesjoner dør for tidlig i blandet ASP og ASP.NET miljø: Hobbyfilosofen

—- —- —- —-

Så går vi løs på resultatene, og starter med

Nummer 7: Anonym

Dette innlegget tok bronse i pollen.

Ønsker du å snakke med en kundebehandler? Glem det!

En nettverkskabel har blitt koblet fra, kan XP fortelle meg. Den lille boksen nederst i høyre hjørne flirer hånlig mens den bringer de dårlige nyhetene. Jeg sjekker kablene, boksene, pluggene og kontaktene. Alt er selvsagt koblet slik det skal, men likevel er en nettverkskabel koblet fra. I hvert fall ifølge XP-boksen min.

Jeg løfter av telefonrøret og trykker på de nødvendige tallene. En kaskade av tastemuligheter slenges mot meg, og jeg taster 1 og 2 og 3 og firkant og gudene vet hva, bare for å høre den automatiske damen fortelle meg at mitt område er rammet av en kjent feil. Visst pokker er det en kjent feil, skriker jeg i ren frustrasjon – jeg sitter jo her uten forbindelse, hvor mye mer kjent kan en feil bli? Men damen svarer ikke. Selvfølgelig gjør hun ikke det. De virkelige damene, de som visste betydningen av ordet service, de er rasjonalisert bort. Og tilbake sitter vi, de svake og datateknologisk imbesile, og gråter våre bitre tårer.

For en nettverkskabel har blitt koblet fra, med epost og nettleser i all evighet. Amen.

—- —- —- —-

Nummer 6:Tomas

Tomas avanserer opp fra 12.plass i første runde med en jevn score, nummer fem i kommentarfelt, nummer seks i poll og nummer seks hos juryen for bloggidols til nå korteste innlegg.

01

Laptopen ligger på pulten. Den trekker meg til seg. Når jeg suges inn i den blir jeg virtuell, en ukjent størrelse på www, et alias uten fysisk masse. Laptopen er et sort hull.

—- —- —- —-

Nummer 5: Janne

Janne i Trykken debuterer i bloggidol med femteplass, bare en stemme fra wild-card-nominasjon. Hun tok sølv i kommentarfeltet.

Radarparet.

Ein uløyseleg duo. Bleikingen og meg.

Han kom til meg ein dag i oktober 2006. Aldri før hadde eg sett nokon som hadde vore så godt innpakka. Men han var verdifull, og skulle passast på. Mannen med bart som hadde levert pjokken på døra visste nok ikkje kor viktig det han hadde i hendene faktisk var. Like greitt, eigentleg. Hadde bartemannen visst det, kunne han ha vorte til ein kidnappar på eit mikrosekund. Og eg hadde stått grinandes attende i døropninga.

Heldigvis skjedde ikkje det. Eg forsto kjapt at det var eit gjensidig forhold. Smårollingen lyste opp berre eg tok på han. Han har gjort det alle gongane sidan oktober òg. Det er berre dei gongane eg har gløymt meg litt vekk. Dei gongane eg har vore usikker. Men eg har vorte tilgitt med ein gong. Utan meg hadde pjokken tross alt aldri vorte over eitt år.

Han har sett meg med større hår enn Eli Hagen, men dømmer meg likevel ikkje. Med mørke bandittringar under auga har eg vore plassert rett framfor andletet hans. Han har ikkje sagt verken frå eller til. For han er eg den same gamle. Mac-en elskar meg.

—- —- —- —-

Nummer 4: Tiqui

Tiqui står med 3. og 4.plass etter to runder, det er så solid innsats som det er mulig å gjøre uten å få finale-mulighet. Tiquis bidrag delte seieren i pollen.

Innovativt

InnovativtHer på museum for samtidsteknologi har vi i disse dager en spesielt interessant utstilling. Installasjonen er satt i omgivelser som forestiller et helt vanlig kontor for en hvilken som helst IT-avdeling, og slik sett er den en troverdig representasjon av virkeligheten.

Gjenstandene er hentet fra nylige trender i maskinvare, komponenter, kabler og emballasje. Elementene i utstillingen er satt sammen av et spennende sett av varierte farger, former og komposisjoner. Legg merke til de utsøkte kontrastene mellom de myke runde formene og skarpe fargene til de avlagte Mac-maskinene mot det grå, fargeløse, mer firkantede og ordinære formene som fremtrer fra emballasje og annet eksternt utstyr.

Sammensetningen representerer et vell av brukerpreferanser, ulike perioder og trender (som innen datateknologien gjerne ligger på grensen mellom samtid og historie allerede etter et par år).

En spesiell touch kan man også finne ved den karakteristiske plastemballasjen som ifølge en troverdig og sikker it-kilde fungerer som aggresjonsavleder. Aggresjonsavlederen er plassert strategisk for å være tilgjengelig for eventuelle frustrasjonsutbrudd, og er utstyrt med flere smellbare luftputer for umiddelbar lindring. Dessverre ble dette elementet stjålet på et tidlig tidspunkt i utstillingsperioden. But the show must go on.

—- —- —- —-

Nummer 3: Anonym

Nummer tre får wild-card nominasjonen denne runden, av grunner som vi kommer tilbake til. Generasjonskløften burde ha en OK sjanse på wild card, siden juryen deler ut dem, og dette er juryens vinner. I både pollen og kommentarfeltet ble det femteplass.

Generasjonskløften – To hus altfor tett

Mor: Er ikke du på jobb? *litt sur tone*
Meg: Jeg har hjemmekontor. *smiler*
Mor: Du sitter jo bare å surfer!
Meg: Jeg lager websider mamma. *oppgitt*
Mor: *fnys*
Meg: Et shippingfirma trenger uttrekk fra en database som kundene trenger. Jeg lager websider som presenterer disse dataene.
Mor: Din bror sitter ikke bare å sufer slik du gjør.
Meg: Anders setter opp nettverk, jeg er programmerer. Vi jobber veldig forskjellig.
Mor: Men du må ihvertfall lage ordentlig mat til barna dine i dag. Du kan ikke bare sitte foran datamaskinen hele dagen.
Meg: Jeg pleier alltid å lage sunn mat til dem. De får friske grønnsaker fra woken. Men jeg må nok jobbe utover kvelden for å bli ferdig. Jeg har levering av websidene i morgen.
Mor: Hva er galt med hvordan jeg har lært deg å lage mat?
Meg: Du lager da god mat du, men jeg vil gjerne servere mine barn sprø og friske grønnsaker som forsatt inneholder vitaminer. Mattradisjonene har endret seg.
Mor: *fnyser* og går demonstrativt.
Notat: Må huske å låse døren neste gang.

Iversen: Morsom situasjon, søtt skrevet. Også liker jeg friske grønnsaker i wok. Man har da smak.

—- —- —- —-

Nummer 2: Finalist 1

Dette er faktisk vinneren av forrige runde, og kan derfor ikke få wild card. Det er fullstendig lov å delta etter man har vunnet, dessuten utløp innleveringsfristen før den forrige seieren var klar. Ser ut som om vi har en ekte idolstjerne på gang.

Sølv hos jury, sølv i kommentarfelt, og Radiohodes favoritt.

Anti-floppen

Osvold: Internett er en flopp.
20. august 1996: Avisleser og leserinnleggforfatter Leif Osvold mente i Dagens Næringsliv at internett ikke ville komme til å dominere dagliglivet. To år senere forfektet han å ha belegg for at påstanden hans var riktig, enda ett år senere sa han det samme igjen. For et par år siden innrømmet han imidlertid å ha tatt feil.
Hvorfor kunne vi ikke bare gitt mannen rett? Hvorfor kunne vi ikke bare ha innarbeidet en grunnleggende antakelse først som sist, om at internett ikke var noe stas, slik at vi kunne ha oppnådd selvoppfyllende profeti-tilstander, sett på hverandre med ”internett, ha! Den døgnfluen!”-blikk. Smilt litt.
For nå, nå sitter faren min nedsyltet i internettpokergjeld. Fetteren min lever ut sitt Second Life. Jeg jobber absolutt hele tiden. Moren min og sønnen min spiller Live Messenger-spill fremfor å snakke sammen. Datteren min vil heller se fremmede barn synge barnesanger på Youtube i stedet for å synge selv.
Nei, gi meg en liten rød hytte med fyr i peisen. Jeg skal lese for deg fra 1001 natt, du skal få Nirvana-te og ullpledd, jeg skal stryke deg på kinnet. Hviske ord.
Så lenge du lar lap-topen bli igjen hjemme.

Radiohode: Fin innramming av overdreven domestisering av nettet. Godt skrevet, morsomt, nært. Klar seier.

— — — —

Nummer 1: Finalist 2

Vinneren var suveren, vant poll og kommentarfelt og tok delt sølv hos juryen. Vinneren prøvde å levere også i første kategori, men leverte etter innleveringsfristen. Nå blir det finale. Vi gratulerer!

Forgive them, Father…

– Heisann, teknisk avdeling?
– Jeg har litt problemer med internettet? Det er liksom vekk.
– Er du i nærheten av modemet ditt?
– Modem?
– Ja, den boksen du har ifra oss, det er en del lys på framsiden. Ser du den fra der du sitter?
– Der jeg sitter?
– Eller har du den i et annet rom?
– Annet rom? Hva er det du snakker om?
– Har du et modem fra oss? En boks med lys på?
– Det er en boks her.
– Ser du hva slags lys det er på den?
– Det er et gult. Og det blinker.
– Står det noe navn ved det lyset?
– Nei, det er bare bilder. Eller vent, under det som blinker er det bilde av en runding med en strek inni, liksom.
– Hvordan ser den ut, den boksen som du ser på nå?
– Det er den internett kommer på.
– Hvor står den boksen?
– Oppå pulten min?
– Er det tastatur under den boksen som du har det blinkelyset på?
– Jaa?
– Der hvor du sier det er en runding med en strek inni, er det en knapp der?
– Ja, det ER en knapp, ja.
– Trykk på den, du.
– Jøss, åh…
– Kom internettet tilbake nå?
– Ja! Tusen takk! Nå får jeg levert hovedfagsoppgaven min! Hadet!
– Hadet bra.

Rockette: Jeg er en sucker etter dummedummedum-historier. Rett og slett.

10 Responses to Resultater andre runde

 1. Tiqui sier:

  Jada, Red, jeg kan stå for innlegget mitt 😉 Her er det noen virkelige verdige finalister, ja. God helg!

 2. Red. sier:

  det er ordnet.

  ser ut som om du har taket på dette 🙂

 3. Tamara sier:

  Jeg trodde den nederste delen skulle være anonym, slik at de måtte røpe seg selv hvis de ville i kommentarfeltet?

 4. Helene sier:

  hey..hva skjer her da? jeg trodde bare man skulle presenteres om man tok poeng, eller gikk videre?? hm.. ikke det at jeg skammer meg over bidraget mitt, men en regel er en regel?

 5. Red. sier:

  Ivers her. Det er Esquil som har forfattet posten, så jeg stoler på at han kan svare på spørsmålene deres.

 6. Tamara sier:

  Hei Ivers: takk for at du sier ifra om at det ikke er ditt ansvar :p

 7. Red. sier:

  Heller det enn at folk tror de blir gitt totalt beng i?

 8. Red. sier:

  ah … at lags åt alle kan ingen gjera

  vi hadde en diskusjon på det etter forrige runde, da enkelte hadde oppfattet det omvendt, at de uansett skulle få navn og link i bloggen hvis de skrev innlegg. så jeg spurte om det var OK å skippe «halve listen»-regelen og publisere forfatterne bak hele lista, og det fikk jeg bare støtte på og ingen motsigelser.

  jeg tar de seff bort på forespørsel.

  edit: extraforvirring fjernet

  esq

 9. Helene sier:

  da bør dere rette opp i teksten på anonymitet.. for jeg (og sikkert noen flere? siden det er flere som ikkehar fått det med seg) orker ikke alltid lese gjennom alle kommentarene på alle postene. jeg er jo ikke red. heller 🙂

 10. Red. sier:

  det bør vi sikkert.

  på den annen side. det er jo ekstraarbeid å legge ut de linkene, så hvis folk ikke setter pris på dem er det jo lite mening i å lage dem. Tror muligens vi vingler tilbake til det opprinnelige prinsippet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: