Tredje kategori: Bilde/foto

Vi anbefaler deg å lese bidragene før du ser i kommentarfeltet hva andre har stemt. Akkurat nå har du sjansen til å gjøre deg opp en 100% upåvirket mening. Alle bildebidrag er i form av thumbnails som blir større om du klikker på dem. Vi prøver å gjøre det litt likt for alle.

— — —

En moderne lekeplass

En moderne lekeplass

— — —

Uten tittel (red.)

(Red. anm.) tittelen her er visstnok «Ro».
Uten tittel

— — —

Nattengel

Nattengel 1Nattengel 2Nattengel 3

— — —

Farvel

Han rir ikke lenger inn i solnedgangen…
Farvel

— — —

Trynevrenger kona

Er jeg ikke heldig som har en så glad kone?
Trynevrenger kona

— — —

Dennis

Du er ikke aleine før du forstår at din beste venn er mer opptatt av en pinne.
Dennis

— — —

Usjarmerende prisstigning

Det er så kjedelig når noe som i lang tid har kostet Kun kr. 10,-, plutselig koster Kun kr. 12,-. Det blir liksom ikke den samme sjarmen ved det lengre.
Usjarmerende prisstigning

— — —

Byen

Byen 1Byen 2Byen 3

Godt beskrevet i gudiebøker
med sine vakre bygninger,
storslagne monumenter,
kartet med røde streker for hvor jeg må gå.

Og jeg går, går, ser, ser
betrakter
jeg er turist.
Byens puls slår uten meg.

Men i små gater som ikke er beskrevet,
over lunch på en resturant ingen kjenner til
i ansiktet til en fremmed
og gjennom krystallklare toner
fant jeg skatten

Den google enda ikke vet om….

— — —

Fritt frem for Bulle

I denne posten viser jeg noen av mine aller beste venner da jeg vokste opp. Nemlig kattene våre. Vi hadde et fredelig hjem hvor dyr følte seg trygge. Det er det ingen tvil om. Når en av våre katter finner seg så godt til rette at den kan ligge og sove som dette:

Fritt frem for Bulle 1

…og en annen katt finner seg så godt til rette at den normalt ligger og sover som dette:

Fritt frem for Bulle 2

… så er det vel ikke rart at lillesøsters hamster kunne få lov til å gå trygt omkring, slik at den i ro og mak kunne spise opp ledningene bak i oppvaskmaskinen… slik som hamstere gjerne gjør.

Fritt frem for Bulle 3

— — —

Hva i…

Hva i

Dette kan se ut som et utklipp av et særdeles stygt teppe fra seint et-eller-anna-tiår med dårlig teppedesign, det kan se ut som et skremmende close-up-foto av et blåmerke. Videre er det ikke utenkelig at det er hvordan det ser ut i bånn av syltetøysboksen fra First Price som har stått bakerst i kjøleskapet siden sommeren 06 eller for den saks skyld hvordan det ser ut om du lar flyfoto av et stort ark der du har latt en gruppe barnehagebarn løpe omkring med maling på føtter og hender, og etterhvert på resten av kroppen.

Hva det er? Det er 30 000 tilfeldige tall ser du vel.

— — —

Bilder fra mobilen min

Siden jeg endelig har funnet ut hvordan blåtann fungerer, har jeg nå klart å legge bildene jeg har tatt med mobiltelefonen min over på datamaskinen. Det viser seg at jeg stort sett har brukt mobilkameraet etter å ha tenkt «oi, det var rart!», men jeg har også funnet praktiske øyeblikk å benytte det på. Tre eksempler:

1. Skibavikå
Bilde fra mobilen 1

Når man ikke har bokstavene til å skrive «Gratulerer med dagen» på kaka, så må man finne på noe annet. Her falt løsningen på «Skibavikå». Hovedsaken er at det står noe, ikke sant?

2. Nøkkelhull
Bilde fra mobilen 2

Jeg var invitert i innflyttingsfest til en kamerat som ikke hadde nøkkel til badet. Jeg tok bilde av nøkkelhullet, og dro til en nøkkelbutikk og kjøpte matchende nøkkel i innflyttingsgave

3. Kalkulatoren min blir overtatt av aliens
Bilde fra mobilen 3

Kalkulatoren min oppførte seg sånn som dette en hel dag. Den er normal igjen nå. Jeg er fortsatt skeptisk.

— — —

…men trommisen var god på triangel!

men trommisen var god

Det ble kanskje litt sent i går. Sliter litt med å se hva som står på Nettavisen i dag, det ble kanskje en liten pils for mye også.

…men konserten var bra! Selv om de godt kunne glemt syngedama hjemme.

En som var mer patetisk enn meg på 40, med sviktende knær og smertefull rygg før halvkjørt løp, var 50 åringen som så ut som han var på sin første Kiss konsert.

Det ser ut til at jeg kommer til å slite med å se hva som står på skjermen i dag. Og hvordan skal jeg greie å lese e-posten i dag? Jeg aner konturene av en dag med store utfordringer, eller en dag med manglende konturer.

Husket jeg å ta på linsene i dag tro…? eh…

…men trommisen var en j…. på triangel, det skal’n ha. Og jeg har fortsatt en våt drøm om å spille saks når jeg blir stor. Hvis jeg graver meg ned i en stor kopp med svart kaffe så går det sikkert bedre, en stor kaffekopp fra 7-eleven. Bare jeg kan greie å tyde det som står på skjermen i dag. *blunke, blunke*, linser, nope… f…. det blir fort nesemerker på skjermen i dag.

— — —

Elsker, elsker ikke…

elsker, elsker ikke

Det er flere som mener at matematikken er naturens eget språk selv om matematikken helt og holdent er oppfunnet av mennesker. Tall kan f.eks. brukes til å organisere naturen ved beskrive mønster. Partallene kan beskrive insektenes symmetri, mens Fibonacci-tallene, forteller oss om antallet spiraler i furukonglene eller antallet kronblad hos en rekke blomster. Fibonacci-tallene er en tallfølge som i matematikken er definert ved at en starter med 0 og 1, og deretter produserer det neste
Fibonacci-tallet ved å legge sammen de to forrige Fibonacci-tallene. De første Fibonacci-tallene blir da: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711… Og etter hvert som tallene i følgen blir større, nærmer forholdet mellom to etterfølgende tall seg Φ (phi) som tilsvarer 1.6180339887… og utgjør delingsforholdet i det gylne snitt(!).

Vedlagt bilde viser en av mange prestekrager som blomstret i min hage sist sommer. Dette eksemplaret har 20 kronblader, så det er nok ikke alltid helt trykt å stole på naturens matematikk ferdigheter. Som dere ser av Fibonacci-tallene, er de fleste oddetall, noe som kan være lurt å vite om en har tenkt å la kronbladene bestemme….

— — —

Lykkeliten som spøkelse

Lykkeliten 1Lykkeliten 2

Eg veit ikkje heilt korleis man biletebloggar. Eg har sjølv sendt ut bileter tidlegare, men eg bloggar stort sett for personar som kjenner meg. Dei veit kem eg er. Å ikkje vera personleg, ser eg på som ei
stor utfordring. Bileteblogg er, for meg, beståande av bileter som betyr noke. Det som betyr noke for meg er ungane mine. Familien min. Eg maktar ikkje å væra konstant nøytral. Ideelt sett skulle eg nok
hatt ei presentasjon for eg har ein tendens til å ville at lesaren skal lesa tankane mine. Men eg kan ikkje (giddar ikkje) springe ut i skog og mark for å ta eit landskapsbilde, kun for å tevle. Så eg presenterar her min son. Ein praktfull kar med uttrykksfulle augor. Augevippane blafrer kvar gong han vil ha vilja si. Og den får han altfor ofte. Å ha med sin son i ei tevling slik som dette er ikkje alle forunt. Eg har difor valgt å gjera han ugjenkjennelig. Eg vi jo ikkje bli diska heller. Den dagen han vart fødd begynte livet mitt. Grusomt, nådeløst, og ubeskriveleg lukke på ein gong. Det vart aldri det samme.

Når eg lekar med eitt av biletene av min son i photoshop, ser han ut som et spøkelse. Litt creepy…

Fra albumet til en forelsket gravemaskin

Jeg hadde vært ensom så lenge jeg kunne huske. Hele livet mitt var jobb-jobb-jobb, jeg bet store stykker av bakken og fylte munnen min med grus. Ja, jeg formet omgivelsene omkring meg, jeg var en jordslukende drage, en dinosaur fra det 20. århundre. Men jeg var fullstendig alene.
Gravemaskin 1

Pensjonist-tilværelsen kom som et sjokk. Jeg var ikke hele meg, kroppen ble redusert og jeg måtte holde meg i ro. De halshugget meg. Jeg var fanget og kunne ikke grave mer.

Men jeg fant kjærligheten.
Gravemaskin 2

— — —

Avlegg ett stykk kommentarstemme i kommentarfeltet (om du har lyst), gjerne med begrunnelse. Det er også helt greit å stemme på ett bidrag via vår herlige eksterne avstemningsboks (lenke til pollboksen). To stemmer til sammen, altså. Du kan gi to stykker til ett bidrag, eller dele broderlig på de to du likte best. Dette er ganske enkelt. Godt valg!

30 Responses to Tredje kategori: Bilde/foto

 1. Eirin sier:

  Ah, det må bli «…men trommisen var god på triangel!» Storveis! 😀

 2. Victoria sier:

  Jeg likte alle de tre første bidragene veldig godt, men det er En moderne lekeplass som får min stemme 🙂

  Lykke til !

 3. Hjorthen sier:

  Enig med Vic, stemme til lekeplassen.

 4. groftekanten sier:

  Bildet uten tittel får min stemme! Her fant jeg mye av min barndoms somre i en fjellbygd langt bortenfor alt og utenfor det meste. Litt tåkete og fjernt 🙂 Kjempenydelig bilde!

 5. groftekanten sier:

  Bare for å legge til en ekstra kommentar lissom…. Jeg ser bildet uten tittel er tatt på vinteren. Så kan man sikkert spørre seg hvorfor det minner meg om min barndoms somre…. vel… jeg nevnte også fjellbygd 😉

 6. Tiqui sier:

  Min stemme går til «Byen». Vakre, stemningsfulle bilder som viser nettopp den pulsen som bare kan fanges opp ved å være tilstede.

  Synes det er synd at alle bildene er lagt inn som thumbnails. Det krever ekstra tiltak for folk å klikke på hvert enkelt for å se dem skikkelig, og dermed se hvilke detaljer fotografen gjerne ville ha frem. For eksempel ser bilde nr 2 på «Byen» ut som en søppelhaug i liten versjon, men når man får den opp ser man jo helt andre detaljer – hvordan byens dyrebefolkning har gjort den til sitt hjem.

 7. el Vera sier:

  Mine stemmer går til Bilder fra mobilen min og Fra albumet til en forelsket gravemaskin.

 8. Red. sier:

  takk for at du stemmer, el vera, men du har bare en stemme i kommentarfeltet. vi registrerer slike dobbeltstemmer på førstnevnte forslag.

  at man har to stemmer er en kommentarfeltmyte som har oppstått fordi noen startet en kommentar med «min andre stemme går til…», hvor vedkommende da anså pollstemmen som sin første stemme.

  jeg stemmer forresten på dennis, fint samspill i stemning mellom tekst og bilde.

  esq.

 9. Marte sier:

  Jeg stemmer på Bilder fra mobilen min

 10. Lene sier:

  Jeg stemmer på «Fra albumet til en forelsket gravemaskin»

 11. Sif sier:

  Gravemaskinen 😀

 12. jokke sier:

  Jeg synes første og siste bidrag er best. Så kommentarstemmen min går til «Fra albumet til en forelsket gravemaskin»

 13. Inni sier:

  Dennis

  … noe sårt og betagende som treffer meg…

 14. kvitveis sier:

  Dennis får mi stemme. Samspelet mellom bilde og kort tekst passar mi oppfatting av foto/bilde-blogg perfekt.

 15. virrvarr sier:

  Bilder fra mobilen min

 16. Esquil sier:

  Vi går tilbake til å offentliggjøre bare forfatterne bak beste halvdel av resultatlisten. Fordi det kommer reaksjoner uansett hva vi gjør her, og da gjør jeg det som koster minst jobb.

  Jeg lurer også på, skal vi tillate gjetting på hvem som har lagd innleggene? Men da bare den andre dagen av avstemningen (dvs, etter jurystemmene har kommet)? Man kan ikke da avkrefte eller bekrefte om man har skrevet innlegg, men man kan diskutere alt man ikke vet sikkert. det kunne satt en spiss på moroa. jeg har ellers inntrykk av at deltagerne oppfører seg eksemplarisk og er flinke til å passe på anonymiteten sin.

  esq.

 17. Rødstugan sier:

  Dennis får min stemme. Bilete og tekst går rett til hjarta

 18. Red. sier:

  Ivers her. Jeg er anti-gjetting, men bøyer selvsagt av om hele resten av verden er enig med Esquil.

  Tiqui: Thumbnails ble mest mulig likt for alle, siden vi ikke ga bastante størrelsesregler. Om folk ikke orker å trykke på noen thumbnails er vel det mest av alt et tegn på at man bør skjerpe latskapen litt. :p Med det sagt forstår jeg poenget ditt, og ideelt sett burde vi bare sagt at alle bildebidrag burde være på en eksakt størrelse.

 19. Sonja DaA sier:

  Jeg stemmer på Fra albumet til en forelsket gravemaskin

 20. Tamara sier:

  Jeg stemmer på Dennis

 21. AlterEgo sier:

  Dennis:)

 22. […] Juryens stemmer til bilde/foto (Husk at bidragene fremdeles er åpne for å stemmes på!) […]

 23. Red. sier:

  takk til alle som stemte! nå lukker vi pollen og teller opp, resultatene kommer som alltid @ midnatt.

 24. Min stemme går til «Uten tittel»/»Ro»

 25. Red. sier:

  ouch, den kom akkurat for sent, for å telle. men selv med både en ekstra poll- og kommentarstemme ville Ro’s plassering blitt den samme. Du kan jo få vite at det var Delirium som lagde den.

 26. Vesle Kari sier:

  Farvel – skjønt tittelen kunne like godt vært velkommen, ser for meg at det er ankomst når solen er lav og flyet taxer inn…..

 27. Red. sier:

  farvel var et fint bilde. det er litt synd at bildene ble så små.

 28. Dennis sier:

  […] posten var mitt bidrag til kategorien foto/bilde i Bloggidol 2008. Den gjorde det ganske godt, men juryen likte den […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: