Resultater tredje runde

Denne runden skilte seg fra de forrige ved at jury, kommentarfelt og poll var mindre enige. Dermed fikk vi en jevnere resultatliste. Og som sagt nøyer vi oss med å presentere beste halvdel fra nå. Bildene må klikkes på for å kunne nyte bidragene til fulle.

Hvis du har forsøkt og ikke lyktes, så husk at heller ikke anonyme avstemninger alltid forteller sannheten. Når forlag refuserer meg pleier jeg trøste meg med historien om da Charlie Chaplin var i San Fransisco, og kom over en Charlie Chaplin-look-a-like-konkurranse. Chaplin meldte seg på, under alias. Og røk ut av konkurransen før finalerundene.
Charlie Chaplin Look-A-Like Contest 1922 Photo

Så går vi løs på de som lyktes:
— — —

Nummer 8: Vidar

Denne tidligere landslagsutøveren i skiidrett debuterer i bloggidol med bl.a. delt tredjeplass i pollen.

Elsker, elsker ikke…

elsker, elsker ikke

Det er flere som mener at matematikken er naturens eget språk selv om matematikken helt og holdent er oppfunnet av mennesker. Tall kan f.eks. brukes til å organisere naturen ved beskrive mønster. Partallene kan beskrive insektenes symmetri, mens Fibonacci-tallene, forteller oss om antallet spiraler i furukonglene eller antallet kronblad hos en rekke blomster. Fibonacci-tallene er en tallfølge som i matematikken er definert ved at en starter med 0 og 1, og deretter produserer det neste
Fibonacci-tallet ved å legge sammen de to forrige Fibonacci-tallene. De første Fibonacci-tallene blir da: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, 17711… Og etter hvert som tallene i følgen blir større, nærmer forholdet mellom to etterfølgende tall seg Φ (phi) som tilsvarer 1.6180339887… og utgjør delingsforholdet i det gylne snitt(!).

Vedlagt bilde viser en av mange prestekrager som blomstret i min hage sist sommer. Dette eksemplaret har 20 kronblader, så det er nok ikke alltid helt trykt å stole på naturens matematikk ferdigheter. Som dere ser av Fibonacci-tallene, er de fleste oddetall, noe som kan være lurt å vite om en har tenkt å la kronbladene bestemme….

— — —

Nummer 7: Wild Card Nominee 2

Dette er bloggeren som ble wild-card-nominert for sin tredjeplass forrige runde.

…men trommisen var god på triangel!

men trommisen var god

Det ble kanskje litt sent i går. Sliter litt med å se hva som står på Nettavisen i dag, det ble kanskje en liten pils for mye også.

…men konserten var bra! Selv om de godt kunne glemt syngedama hjemme.

En som var mer patetisk enn meg på 40, med sviktende knær og smertefull rygg før halvkjørt løp, var 50 åringen som så ut som han var på sin første Kiss konsert.

Det ser ut til at jeg kommer til å slite med å se hva som står på skjermen i dag. Og hvordan skal jeg greie å lese e-posten i dag? Jeg aner konturene av en dag med store utfordringer, eller en dag med manglende konturer.

Husket jeg å ta på linsene i dag tro…? eh…

…men trommisen var en j…. på triangel, det skal’n ha. Og jeg har fortsatt en våt drøm om å spille saks når jeg blir stor. Hvis jeg graver meg ned i en stor kopp med svart kaffe så går det sikkert bedre, en stor kaffekopp fra 7-eleven. Bare jeg kan greie å tyde det som står på skjermen i dag. *blunke, blunke*, linser, nope… f…. det blir fort nesemerker på skjermen i dag.

— — —

Nummer 6: Delirium

Nok en debutant i bloggidol. I den utvidede versjonen av intervjuet med Virrvarr blir Delirium nevnt som en av favorittene til å vinne konkurransen. Dette bidraget var tredje best i pollen.

Ro

Uten tittel

— — —

Nummer 5: Thomas

Bidraget Dennis var overlegen i kommentarfeltet, var også med på å dele seieren i pollen, og ledet sammenlagt helt til jurystemmene kom. Det er kjempejevnt herfra og opp på resultatlisten.

Dennis

Du er ikke aleine før du forstår at din beste venn er mer opptatt av en pinne.
Dennis

— — — —

Nummer 4: Virrvarr

Bloggidols litteraturekspert var nest best både hos jury og i kommentarfelt, og manglet bare noen pollstemmer på totalseieren.

Fra albumet til en forelsket gravemaskin

Jeg hadde vært ensom så lenge jeg kunne huske. Hele livet mitt var jobb-jobb-jobb, jeg bet store stykker av bakken og fylte munnen min med grus. Ja, jeg formet omgivelsene omkring meg, jeg var en jordslukende drage, en dinosaur fra det 20. århundre. Men jeg var fullstendig alene.
Gravemaskin 1

Pensjonist-tilværelsen kom som et sjokk. Jeg var ikke hele meg, kroppen ble redusert og jeg måtte holde meg i ro. De halshugget meg. Jeg var fanget og kunne ikke grave mer.

Men jeg fant kjærligheten.
Gravemaskin 2

Iversen: Sjarmerende. Og litt grisete, men det er forhåpentligvis bare meg…

— — —

Nummer 3: Sonja

Sonja har teken på idol-blogging, hun tok en habil 9.plass i den godt besatte førsterunden, og tar bronsen nå. Sonja lå an til villkort helt til den aller siste stemmen endret det i ettermiddag. Delt sølv hos juryen, bronse i kommentarfeltet.

Bilder fra mobilen min

Siden jeg endelig har funnet ut hvordan blåtann fungerer, har jeg nå klart å legge bildene jeg har tatt med mobiltelefonen min over på datamaskinen. Det viser seg at jeg stort sett har brukt mobilkameraet etter å ha tenkt «oi, det var rart!», men jeg har også funnet praktiske øyeblikk å benytte det på. Tre eksempler:

1. Skibavikå
Bilde fra mobilen 1

Når man ikke har bokstavene til å skrive «Gratulerer med dagen» på kaka, så må man finne på noe annet. Her falt løsningen på «Skibavikå». Hovedsaken er at det står noe, ikke sant?

2. Nøkkelhull
Bilde fra mobilen 2

Jeg var invitert i innflyttingsfest til en kamerat som ikke hadde nøkkel til badet. Jeg tok bilde av nøkkelhullet, og dro til en nøkkelbutikk og kjøpte matchende nøkkel i innflyttingsgave

3. Kalkulatoren min blir overtatt av aliens
Bilde fra mobilen 3

Kalkulatoren min oppførte seg sånn som dette en hel dag. Den er normal igjen nå. Jeg er fortsatt skeptisk.

Rockette: Artig bruk av mobilkameraet, jeg falt spesielt for historien om bursdagskaken.

— — —
Nummer 2: Wild Card Nominee 3

Et fåmælt bidrag fra enda en bloggidol-debutant. Nummer to hos juryen, nummer tre i pollen, nummer fire i kommentarfeltet, og radiohodes favoritt.

En moderne lekeplass

En moderne lekeplass

radiohode: 3 poeng på grunn av alle asosiasjonene bildet gir. Er det en UFO bak der? En slem mann i buskene? En ulv i skyggene? Når gikk barna hjem?

— — —

Nummer 1: Finalist 3

Vår tredje finalist debuterer i bloggidol, og er for meg mindre kjent enn de to andre finalistene. Denne gangen var det juryens favoritt som tok hjem seieren, etter også å ha vunnet pollen. Vi gratulerer!

Byen

Byen 1Byen 2Byen 3

Godt beskrevet i guidebøker
med sine vakre bygninger,
storslagne monumenter,
kartet med røde streker for hvor jeg må gå.

Og jeg går, går, ser, ser
betrakter
jeg er turist.
Byens puls slår uten meg.

Men i små gater som ikke er beskrevet,
over lunch på en restaurant ingen kjenner til
i ansiktet til en fremmed
og gjennom krystallklare toner
fant jeg skatten

Den google enda ikke vet om….

Rockette: Spennende å bli med på andres reiser/betraktninger. Jeg skulle gjerne visst mer om hvert bilde, men denne får allikevel min toppscore.

5 Responses to Resultater tredje runde

 1. groftekanten sier:

  Etterhvert så har jeg fått mer og mer sansen for Dennis og bløtekaken 🙂 Dennis fordi jeg ikke kunne tenkt meg hund (astma i familien og slikt) og fordi hunder er litt skumle syns jeg. Faktisk mer skumle enn hester og elefanter men ikke så skumle som edderkopper og slanger. Sånn midt i mellom. Men som jeg pleier å si til mine venner: Hvis dere en dag ser meg gående med ei bikkje i bånd så må dere stoppe… for DA er jeg fryktelig ensom. Og hvis da bikkja foretrekker ei pinne istedenfor meg… vel, da er det bare en ting å gjøre, da er det bare å hente spaden… (ikke til bikkja men til meg …bare for å poengtere det!)

  Bløtekaken var jo bare såååå kul! 🙂

 2. Delirium sier:

  Ææææ – prestasjonsangst nå ;o)
  (Så får vi se om jeg har flere bidrag i meg i det hele tatt da.)
  (Men, takk Virrvarr!)

 3. virrvarr sier:

  Værsågod, Del!

  Og Iversen? Jeg SKJØNNER ikke hva som er grisete med den? o_O

 4. Red. sier:

  Virrvarr: Iversens veier er uransaklige.

  – Ivers

 5. […] fordi verden er så stor. Det er så mange steder jeg gjerne vil se. Byen som var mitt bidrag til Bloggidol, er derfor et […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: