Femte kategori: Mote/trend

Vi anbefaler deg å lese bidragene før du ser i kommentarfeltet hva andre har stemt. Akkurat nå har du sjansen til å gjøre deg opp en 100% upåvirket mening.

— —

Bokstavelig talt

Dagens tema er trend og mote.

Jeg er inne i en dårlig trend og føler meg ille til mote.

— —

Bukseshopping

Hvem er disse menneskene som er 24″ i livet og 34″ i bena og hvorfor skal de ha et så utrolig mye større utvalg i bukser enn meg?

Skjønnhetsidealet er helt, helt fucked.

— —

Strap-on

Strap-onHar du stått tett inntil en mann på T-banen, i en kø, i trengselen på en buss? Kjent ham gni seg mot deg, forsyne seg selv? Følt nedverdigelsen ved å være ubevæpnet?

Jeg har begynt å gå med strap-on under skjørtet. Ser jeg en fyr jeg kan utstå, stiller jeg meg tett inntil. Og tar revansj.

— —

Damer med røde negler

Jeg liker ikke mote. Den passer ikke kroppen min. Jeg liker ikke trender. Så fort jeg har råd til å følge dem er det noe nytt som er trendy. Damer, med røde negler, i klesbutikker er alt for flinke til å se ned på en litt tykkfallen, stressa dame med to unger på slep.

Det er ikke uten grunn jeg sier ja når de spør om jeg trenger hjelp. For det gjør jeg. Men jeg tviler på de ville tatt turen hjem til meg for å ta klesvask, ungestell og matlaging. Jeg klarer det best selv. Men uten røde negler.

Takk og pris for nettbutikker…

— —

Keiras kvinnelige kamp og doble dilemma

”Halvparten av jordens befolkning har bryster, hvorfor skal vi sløse bort tid på å snakke om mine”.

Så klart kan det sies. Og så viktig er det. Likevel er de i fokus. Ofte.

Keiras attributter står fram gjennom sin manglende fremtoning. Hennes kropp manipuleres digitalt. Filmplakater ”forbedres”. Forsidebilder tøyer på ”sannheten”. Ingen forside om du ikke har C-cup.

Keiras mot og standhaftighet er beundringsverdig. Hun er et forbilde. Et idol. For alle som ser henne. Med hennes naturlige attributter. Der hun står rakrygget og gestalter sine figurer. På sin autoritære måte. Med sine medfødte evner. Og sine medfødte attributter.

Måtte hun fortsette. Å tørre å være kvinne. På sine egne premisser. Med sine naturlige attributter.

— —

Fetish Fashion

Fetisj«Kan du ikke kjøpe noe sexy undertøy til meg?» spurte jeg ham. «Noe lekkert jeg kan ha på i sengen?»
«Tja, hva skulle det være?» Han så litt spørrende ut. «Noe du synes jeg hadde vært sexy med, vel?»
«Hva vil du ha, da?» spurte han. «Det må jo du finne ut, dummen! Det skal jo være noe DU vil like at jeg har på meg!»

«Aaah.» Kjæresten hadde skjønt poenget. Han skulle kjøpe klær han syntes var sexy på meg. Det skulle han få til. Jeg lurte på hva han kom til å kjøpe. Blondeundertøy? Rød silke? Regnfrakk? Sykepleierkostyme? Kanskje var han lakk og lær-typen for alt jeg kunne vite? Vi hadde ikke vært sammen lenge, og dette ville avsløre litt om hva slags fyr han var.

Jeg var forbredt på litt av hvert, men ikke på denne. Sexy kan være så mangt.

— —

Match me. I do.

Det er mykje ein kan sei om korleis eg kler meg. Dei fleste syns det er rart, gjerne etterfulgt av «ikkje særleg vakkert.». Eg kan godt sei meg einig. Men det er meg. Og eg er både rar, og eigentleg ikkje voldsomt vakker heller. Eg har aldri sett på rar som eit negativt uttrykk overhode, og difor er eg så nøgd med at både eg og kleda mine er det. Ikkje nok med det, eg kan til og med sei at eg matchar kleda mine, sidan vi begge er så rare. Dessutan er vi begge fargerike og noko man blir glad av. Vi er begge litt flagrande og ofte litt merksemdssjuke. Vi kan òg begge skilte med at vi ikkje er særleg opptatt av korvidt vi er «in» eller «ut», så lenge vi fungerar saman.

Og det gjer vi, kleda mine og meg. Vi er rett og slett den perfekte match.

Men. Mest nøgd var eg den dagen eg innsåg at teen eg drakk faktisk matcha skjørtet mitt.
Match me
Det er kanskje litt rart det òg?

— —

Jeg er mot alt!

Stort sett så er jeg mot alt. Jeg er igrunn grundig lei av diktering fra diverse bransjer om hva jeg bør gå med og bruke, helt ned til minste detalj. Jeg irriterer meg hver gang det kommer et nytt og fantastisk bind fra Libress, eller hver gang oppsugingsevnen til bleier blir forbedret. Jeg blir irritert hver gang Microsoft kommer med et produkt som feier alle andre av banen …også deres egne programmer som var så fantastiske i fjor. Jeg forventer snart bind fra Libress som flyr meg til månen og baristamelk i butikkhyllene. Noe annet ville vært underlig.

Min skuff er full av «moteriktige» t-skjorter fra x-antall seminarer hos Microsoft med malingsflekker og grønske. Et digert lager etter halleluja seminarer som priser vår herre og mester Microsoft. Og kjører du ikke Microsoft Office Sharepoint Server 2007 så ligger Teknisk museum på Kjelsås. Og når kommer egentlig brunosten med jordbærsmak?

Og skulle jeg peke på et plagg i en PM butikk og påstå det er pent så håper jeg noen tar seg av meg på en human måte.

— —

Shiny!

ShinyJeg er redd for å bli en sånn gammel dame som ikke vet at hun har blitt gammel.

Du vet, sånne godt voksne damer med en stil som er komplett feil fordi den tilhører en generasjon eller to yngre enn henne. De damene som du fniser litt stille av når de flagrer forbi.

Jeg får allerede kommentarer som ”er ikke du for gammel for sånne t-skjorter med trykk”. Og jeg innser med økende gru at jeg mest av alt føler en ukuelig dragning mot froskeringer, oreocookiekjeder, Hello Kitty øredobber, belte med kanin, kattepusmønstrede sko, skjørt med store trykk, piercinger, tatoveringer, hettegenser med ører, pc-veske med robot på, knestrømper med regnbuefarger og turkis neglelakk.

Inne i hodet mitt er jeg sånn ca sytten. Eller tolv. Eller kanskje bare fem fordi det er så fint alt som er shiny.

Jeg lurer på om jeg kommer til å innse det selv når jeg faktisk blir for gammel for mote som er ment for relativt unge mennesker. Eller om det allerede er for sent; og at min nonsjolante skuldertrekning av sleivspark om min fremtredende alder allerede putter meg i kategorien av mennesker akkurat du ville pekt på og ledd syrlig av på gaten.

— —

Avlegg ett stykk kommentarstemme i kommentarfeltet (om du har lyst), gjerne med begrunnelse. Det er også helt greit å stemme på ett bidrag via vår herlige eksterne avstemningsboks (lenke til pollboksen). To stemmer til sammen, altså. Du kan gi to stykker til ett bidrag, eller dele broderlig på de to du likte best. Dette er ganske enkelt. Godt valg!

23 Responses to Femte kategori: Mote/trend

 1. AlterEgo sier:

  En stemme i pollen gikk et sted, stemmen i ord gaar til Shiny. Fordi det etter min mening er lov aa gjoere opproer mot andres fordommer om hva som passer seg og hva som ikke gjoer det. Det er greit at damer paa 40 eller 50 kanskje ikke kler barmagetopper, men jeg lever i overbevisning om at folk med alminnelig gode sosiale antenner modnes etterhvert og at tingene – moten – man drages mot forandrer seg over tid. Plutselig en dag har smaken simpelthen forandret seg. Inntil da er det lov til aa ikke la seg presse inn i konformiteten diktert av andre. Folk som gjoer andre, utradisjonelle valg ogsaa i klesveien og har mot til aa staa for det gjoer verden litt mer fargerik. Og det stemmer jeg paa.

  Saa forfatter av Shiny: Den dagen du er for gammel til ting vil du selv simpelthen ha LYST til noe annet fordi du ikke lenger ‘identifiserer deg’ med det samme som foer. Og tidspunktet er det du som bestemmer; ikke konforme mennesker rundt deg. Go girl!

 2. Alf Ivar sier:

  To helt klare favoritter her. Den ene er Fetish Fashion som får min stemme her. Den andre….. får stemmen i pollen.

 3. lothiane sier:

  Dette var en artig samling poster! Me like. 🙂

  Min favoritt er ‘Fetish fashion’ fordi den er sjarmerende, litt overraskende og morsom.

  En annen post er klar nr. 2 og får stemme i pollen.

 4. groftekanten sier:

  Shiny!!! Helt og absolutt 🙂

 5. Helene sier:

  Jeg er imot alt!

  !!! 😉

 6. Esquil sier:

  neida, helene, jeg er sikker på at også du finner noen å stemme på 🙂

 7. Tamara sier:

  Jeg stemmer på Jeg er imot alt.

 8. Sif sier:

  Jeg stemmer på bukseshopping, jeg 🙂

 9. saccarina sier:

  Her syns jeg Shiny skilte seg ut.

 10. Sonja DaA sier:

  Jeg stemmer på Shiny!

 11. Helene sier:

  hehe.. den var jo en så utrolig gild tittel!
  også var jeg selvfølgelig veldig enig og nikket gjenkjennende… 😉

 12. Jeg stemmer på strap-on!

 13. Hjorthen sier:

  Shiny må det bli denne gangen ja.

 14. virrvarr sier:

  Match me. I do.

  Fordi sånn kritikk hun får for klærne sine får jeg også stadig vekk (c;

 15. Esquil sier:

  alle bidragene har fått stemmer allerede, det er rekordtidlig.

 16. Guri sier:

  Shiny!
  Eg er litt sånn eg og, 16 år altså, sjølv om eg jo ikkje er 16. *sukk*

 17. Randi sier:

  Bokstavlig talt får min stemme – konsis og to the point 😉

 18. Eirin sier:

  «Match me. I do.» How luvly.

 19. kvitveis sier:

  Eg vågar meg frampå med eit lite tema til diskusjon: Kvar er motebloggarane? Mitt inntrykk er at veldig mange av desse tekstane er prega av anti-mote-haldningar. Eg som hadde håpa på ein heil masse gode motetips i denne runden.

  Det er for all del ingenting i vegen med desse tekstane, dei er tvert om veldig fine og bra skrive 🙂 Bra jobba de som har delteke! Stemma mi går forresten til «Bukseshopping», fordi eg og lurar på kvar desse kvinnene er 🙂

 20. røverdatter sier:

  Jeg stemmer på Fetish Fashion

 21. Esquil sier:

  enig, kvitveis. jeg tror kanskje at hvem som leser bloggidol styres av kulturen som har dannet seg her, ut fra hvilke bidrag som sendes inn, hvem som stemmes på, hvem som stemmer, hvem som er jury/arrangør etc, og at det miljøet vi har fått ikke er det samme miljøet som moteblogger. det er litt synd at ting så fort blir nisjete, kanskje er bloggmiljøene mer segregerte nå enn for et par år siden.

 22. […] Juryens stemmer til mote/trend (Innleggene er fremdeles åpne for avstemning!) […]

 23. Kvitveis og Esquil: Anti-mote er vel også en trend? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: