Finalist 3: Randi

Finalistene våre er en blanding av meget kjente og mer ukjente og ferske bloggere. Randi tilhører siste kategori.

Byen 1Byen 2Byen 3

Du vant kategorien Bilder/Foto, med bidraget Byen. Hvilken by var du i, og hvorfor gjorde den inntrykk?

Jeg elsker guidebøker. Jeg leser og planlegger og vil se alt som er verd å se.
Og jeg kommer sjelden tilbake.
Ikke fordi stedet ikke er verd det, men fordi verden er så stor. Det er så mange steder jeg gjerne vil se. ”Byen” som var mitt bidrag til Bloggidol, er derfor et paradoks.
Men det er sant også, for samtidig som jeg skal se alt og få med alt; har jeg også blitt flinkere til å gå på jakt – til å lete etter det som ikke finnes i guidebøkene. Det som kanskje ikke betyr noe for andre enn meg. Noe som griper meg, noe som setter seg fast. Av og til er det noe udefinerbart, noe jeg ikke vet hva er, men det dukker opp i ettertid når jeg tenker på eller noe snakker om stedet.
En stemning, et blikk, en smak, lukt – en tone.
Den dresskledde trompetspilleren var ingen amatør. Det var en tidlig morgen, folk var på vei til jobb og hadde det travelt. Bare jeg – som var turist og hadde all verdens tid, fikk min egen lille konsert.
I en bakgate bodde flere katter og en måke, omringet av småfugler. Jeg sto lenge og så på dem. De betraktet meg. Avventende. Ingen katt kom smygende for å bli klappet. Ingen fugl fløy i sikkerhet. Det virket som om de hadde sitt eget lille samfunn mellom forlatte madrasser og utrangerte møbler (hvem hadde satt dem der, midt i gamle byen i Riga tro?).
Og aldri har jeg sett så mange menn med blomster som i Riga. Blomstermarkeder var det overalt; og menn bærende på buketter (stort sett mindre enn denne) var et vanlig syn. Jeg vet ikke hvem denne mannen er, eller hvor buketten hans skal. Kanskje er han bare et blomsterbud, på vei for å levere en bryllupsbukett? Men ansiktet hans….. er han en brudgom som har sine tvil? Er han lei seg eller forbanna kanskje?
Dette er noen av mine små skatter fra Riga. Som gjorde at den vakre art nouveau-byen ble litt min. Men du finner dem altså ikke beskrevet i guidebøkene…

Blogget siden?
Blogget siden slutten av november 07 – råfersk med andre ord!
Før hadde jeg en hjemmeside for venner og familile i 1 ½ år – men det var en ikke søkbar og ikke kommenterbar sak. Praktisk når du bor langt unna, både målt i tid og km, men langt fra en blogg. Inntil desember i fjor ante jeg ikke hva sonitus, bloggidol/revy og pling og alt det andre var – veldig mye jeg ikke får til, eller ikke har lært enda også!

Hvordan føltes det å vinne?
Overraskende. Lå vel heller tynt ann i kommentarfeltet og jeg regnet med at pollen ville være som kommentarene. Takk til alle som stemte på ”Byen”!

Hvordan vil du beskrive bloggen din?
Hyppig men springende.
Jeg har stort sett en post hver dag, men tema og innhold varierer. Jeg liker å fotografere, det blir derfor en del reportasjer med bilder, reiseskildringer, løse tanker, små innspill – springene er nok dekkende!

Og deg selv?
Yppig og springende …. 😉
Mere seriøst svar; Bor for tiden i Houston USA. Er rimelig systematisk og strukturet. Lang fartstid innen offentlig forvaltning, liker sakspapirer, jus og økonomi. Elsker å reise, lærer for tiden spansk, liker lister og orden – men øver meg på å gi blaffen og bare leve….

Hvilke spørsmål frykter du i finalen?
Jeg vet faktisk ikke hva finalen vil gå ut på en gang. Snublet over bloggidol etter at den var igang. Som datteren min kommenterte på e-post; Gratulere med ditt vinn, men du burde kanskje ha sjekket hva som var krevet hvis du vant….
Smart ung dame! Men det gjorde jeg altså ikke…. Ikke har jeg funnet noe om det på siden deres heller. Enlighten me, please!

(Likar no. Se under «finalen«)

Hvordan ser du for deg din videre bloggekarriere?
Jeg er så ny som blogger så noen justeringer vil det nok bli. To måneder er litt kort tid, så jeg gir meg selv stort slingringrom til å finne min form/stil.

Hva er det med stilen din som fungerer så bra i bloggidol?
Det lar jeg stå åpent grunnet min manglende innsikt i hva bloggidol egentlig er!

I hvilken grad er du redd for at stempelet som Idol-Randi kan bli en belastning?
Jeg er generelt ikke redd for ting. Og belastning i forhold til hva? Det vil sikkert uansett hjelpe at jeg er velsignet langt unna!?

Har du selv et blogge-idol?
Nei, men jeg oppdager stadig nye, flotte blogger! Enten via andres sider eller når noen legger igjen en kommentar hos meg. Kjekt!

(autentiske spørsmål fra idol-fans):
Yndlingsfarge?
Jeg har ingen direkte yndlingsfarge. Det er ganske avhengig av hva du tenker på; hus, møbler, klær, blomster, bil…? Glad i svart og grått. Og orange.

Yndlingsmatrett?
Må nesten melde pass her og – jeg er en stor brødspiser. Brød med gulost… Men ellers spiser og liker jeg det meste. Salat og sushi kommer høyt opp. Men noen ganger foretrekker jeg biff…

Yndlingsdrikk?
Dette ga Randi et solid svar på i bloggen sin.

Yndlingssjokolade?
Er ikke særlig glad i sjokolade, så det spiser jeg lite av. Foretrekker mørk, litt bitter sjokolade, med høyt kakao innhold.

Yndlings-TV-program?
Ser nyheter og film. Er glad i BBC. Har nettopp fått pc koblet mot tv, så nå kan jeg se norsk tv, noe jeg ikke har gjort på mange år. Å se tv på laptoppen gidder jeg ikke.

Yndlingsklesbutikk?
Handler lite klær i Norge. Og ingen spesiell favoritt her heller.

Yndlingsfag?
Psykologi og økonomi. Og jus.
image001.jpg

3 Responses to Finalist 3: Randi

  1. […] en gang  – og ikke viste om det før det kom igang.  Men hev meg på i kategorien foto/bilde – og vant! Så nå er jeg […]

  2. Rockette sier:

    Gratulerer Randi, og velkommen til Bloggebygrenda!
    🙂

  3. Eirin sier:

    Gratulerer, Randi! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: