Sjuende kategori: Blogging/meta

Vi anbefaler deg å lese bidragene før du ser i kommentarfeltet hva andre har stemt. Akkurat nå har du sjansen til å gjøre deg opp en 100% upåvirket mening.

——

Kjøttetere

Småfeite fingertupper spytter harde meninger over svart tastatur.
Og dere sluker det rått.
Gang på gang.

——

F5

Hun trykker F5.
Ikke nå heller? Kanskje senere.

Send og motta. Nei. Ikke der heller.

Jaja. Skittau.

Men NÅ skal vi ut og bygge snømann! Drikke kakao når vi kommer inn, våte og kalde, roser i kinn.
Tjukt pledd på, fyr i ovnen. Grey-sa-nei-til-meg på tv. Stearinlys på bord og vinduskarm.
Grave seg ned i varm sofa, og bli varm innvendig. Være takknemlig.

Hente mer kakao.

(Klikk. Send og motta.
Faen og.)

*fra stuen*:
– Henter du kjeksen?
– Ja, kommer!

——

Metadikt

Blogging er som en sommerkveld
Med dunkelt lys i en dag på hell
Etter dagens blomstring er det tid
Å gi ros og ris til døgnets flid

Om man ser mot øst vil mørket komme
I vest er himmelens farger fromme
Ser man ned er egne sko
Og rundt deg vil en ny natt gro

Man kan finne mangt i kveldens dyp
En ny ide, et morsomt kryp
En matoppskrift, en nybygd dike
Slik er da også bloggens rike

For sommerkvelden min har alt
Den kan fortelle – har fortalt
I likhet med min kjære blogg
Som sluser mine tankers hogg
Inn i andres menn’skers hode
Hvor enn de er på denne klode

——

Idolhelvete

Så har vi altså fått Bloggidol også. Gudene skal vite at vi behøvde det. Blogging og idol – og realityserier på tv – har nemlig to ting til felles:

1. Det handler om å få oppmerksomhet (selv om bloggidolanonymiteten spenner bein under dette punktet, inntil videre): selve toppen av Maslows behovspyramide (yeah!).

2. Det er møkk og dritt, men alle gjør det likevel. Her burde jeg egentlig sagt noe om Freud.

Egentlig er «alle» verken ekshibisjonister eller kikkere. Men lever man i en boble, så kjører man Volkswagen og slik er det nå med den saken.

Siden jeg allerede er på Farmen-kjøret (iallfall nesten) er det derfor bare å sette i gang den gamle VW-traveren: Dette, medbloggere, er metablogging. Med andre ord: Selv om dere ikke ser hvem jeg er, håper jeg dere alle ser at jeg tror jeg er noe.

——

Bloggetrang

BloggetrangtDet bare skjer. Jeg åpner pc’en og vet at jeg må skrive noe. Noen ganger vet jeg ikke en gang hva, men det kommer noe likevel. Den skapende trangen er så sterk at jeg blir ulykkelig om det går for lenge mellom hver gang.

Jeg er lykkelig når jeg skaper, når jeg skriver ned mine små epistler om livet og verden. Det er hyggelig å poste dem, å kunne bruke dette mediet til å kommunisere med mennesker over hele landet. Det er fint å få kommentarer, rosende ord, små hurrarop og gledesutbrudd fra de som kjenner seg igjen. Og noen ganger kritiske bemerkninger.

Det hender jeg blir litt betenkt, og tenker at blogging ikke er noe egentlig, og at jeg ikke burde bruke så mye tid på det. Men så smiler jeg og tenker at tiden er min egen, bloggen er min og den gjør meg lykkelig. Og da er det ålreit.

——

Blogg ditt liv

Bli sett. Starte en blogg! Har jeg noe å si, bla, bla, bare skriver litt. Forelsket, verdens skjønneste gutt. Hey, hva er dette? Sperret, kryss av om du er over 18 år (jeg er!) Bryllupsønskelisten vår er lagt ut. Strøk på examen! 😦 😦 . Med en VG Blogg kan du skrive om det som opptar deg og vise frem bilder du mener andre bør se. Erotikk. Nye kommentarer? Oppdatert – se fødselen i bilder her! Hvis en ikke kan kommenter er det ikke blogg. Verdens skjønneste gutt er en dritt. Sex&Kjendiser. Trend; stenge kommentarfeltet. Blogg post nummer 500! Æsj – ping funker ikke jo! Bli sett. Start en blogg. Utro. Support is currently closed. Deppa. Vi plukker ut de aller beste postene og presentere link til dem på sonitus.org. Ny side oppdatert. Http 500 inernal server error. RSS. Mitt bilde på din blogg! Feelgood. Internett-arkiv. Bla, bla. Det er ditt medium, og det er helt gratis. Finns det en blogg etter døden?

——

Hva driver de med egentlig?

Ny som jeg er når det gjelder blogging, undrer jeg meg ofte over denne verdenen som jeg ikke visste om før. Bloggebyen er det noen som kaller det. Jeg undrer meg over hvordan disse bloggerne dag etter dag legger ut nye innlegg. Hvordan de hele tiden formidler og mener noe. Hvordan de alltid forteller historier og serverer argumenterer. Hvor tar de det fra? Jeg skriver når jeg syns jeg har noe å si. Det er jo ikke alltid like ofte. Nå er det lenge siden, siden jobben har tatt det meste av min kreativitet og skrivelyst. Skjer det aldri med bloggerne?

Ikke nok med at de produserer egne innlegg, den indre kjerne av bloggere kommenterer jo i tillegg stadig hverandres blogger. Noe som betyr at de leser alle disse bloggene. Ofte. Hva driver de med egentlig? For det må jo ta uendelig mye tid å holde styr på både sin egen og andres blogg.

Og nå lager de et bloggidol også. Så den indre kjerne av bloggere kan skrive og lese og kommentere enda flere innlegg. Og lure på hvem som har skrevet hva. Hva driver de med egentlig? Når de ikke blogger?

——

Den nye vennekretsen

Jeg starter dagen med glamourbibliotekarens velmenende råd i bakhodet. Ikke glem smykke, parfyme og leppestift. Før jeg springer ut av døra, stresset og småoppkavet, husker jeg på hvor mye mer travelt det er i Lins «Fullt Hus». Hun har jo over dobbelt så mange barn som meg! I løpet av arbeidsdagen må jeg innom og sjekke om det er kommet flere velformulerte tanker og meninger på nynorsk i Avils «Haustljos». Jeg glemmer aldri det spreke bildet av veer og vin. Jeg titter innom Deliriums «Frem fra skyggene» og ser om hun får meg til å le eller gråte, eller bare fundere mer over livet. Jeg tar meg en runde hos Iversen, Bussbloggen og kanskje et sveip innom Kristiane. Jeg gråter, ler, og blir irritert og engasjert. Noen ganger føler jeg meg som en inntrenger. Men, det ligger jo der ute, åpent for alle. Jeg kaller dem for min nye vennekrets, bloggerne. For dagen er ikke helt den samme uten mine besøk i Bloggeby. Kanskje jeg snart tør å kommentere mer og? Og nå som jeg til og med har fått med meg god etikette, i denne byen… det burde vel vært noen linker her?

——

Jeg hater blogging!

Faen! Jeg angrer! Angrer bittert. Hvorfor i helvete skulle jeg begynne å blogge? Hva faen er det jeg tror jeg oppnår? At jeg blir kjent? At jeg blir lykkelig? Typisk meg, la meg lure av sjarmerende damer til å brette ut livet mitt på nettet. Sitte timevis å skrive. Om mine innerste tanker. Mine drømmer. Mine opplevelser. Ønsker. Håp. Og hva faen får jeg igjen for det? Ingen ting! Ikke en jævla ting! Jeg blir bare enda mer frustrert. Enda mer ensom. Her jeg står og roper i skogen. Til de tause trærne. Som hører. Som ignorer meg med sin taushet. Som ikke bryr seg. Ikke det minste. Så jeg roper høyere. HALLO! Det må jo finnes noen der ute. Som hører. Som bryr seg. Som…

En sjelden gang titter en forvirret sjel innom og kommenterer. En liten setning som viser at noen har sett, lest og orket å skrive noen ord. ”Du skriver så fint. Så levende. Så vakkert. Så sårt” eller noe møl. Hva faen hjelper det meg? Ikke en dritt! Som om det skulle hjelpe meg om jeg skrev poetisk om mitt forpulte liv. Det blir jo ikke en millimeter bedre av det!

——

Pupp ut av BH og andre lesere

«Jeg ønsker å pule søstra mi» ….hva!? Det får du ikke gjøre på min PC ihvertfall! husj, fysj, vekk med deg! Hvordan kan noen ha greid å komme til mine innlegg med et sådan søkeuttrykk? Vedkommende må ha blitt veldig skuffa når han landa på mine innlegg (hehehe). Men kjære søster der ute: Gjem deg! Broren din har noen stygge tanker!!!

«Pupp ut av BH» ….så søøøt den var da. Mine ramler ihvertfall ikke ut av BHen så det finner du ikke bilde av i mine innlegg. Mine ramler ikke ut av noen ting i det hele tatt. Vel, lykke til med jakten 😉

«Erotiske hjørnet» ….*blush* vel, ikke akuratt nå nei… en annen dag kanskje. Mitt hjørne er ikke definert som særlig erotisk.

«Vokser ører og neser» …vel, det kan jeg svare et rungende og klart ja på! Hyggelig å kunne hjelpe. Hvis du da ikke mener å vokse som å vokse legga… ikke gjør det. Auch!

Neste!

«Erotiske dikt» …njei… dessverre. Ikke her. Men hvis du tar kontakt så kanskje…

Så til sistemann(kvinne)!«pupper, pupper, PUPPER!!!» Hjelper det virkelig å skrive det tre ganger og med store bokstaver + 3 utropstegn? *tsh* *mumle* desperat? Ja!

——

Faren ved blogging: «Jeg kan slutte når jeg vil, helt sant altså!»

Først finnes bare den akutte rusen. Den fungerer i forhold til din normaltilstand og oppfatningsevne. Når den kroniske rusen vokser fram blir det langsomt din nye normaltilstand.

Den er preget av at du er treg, sløv, passiv og ureflektert. Hver gang du blogger gir det deg en følelse av energitilskudd. Du blir tydelig for deg selv, kjenner deg normal. Du kan utrette ting.

Først blogger du for rusens skyld, senere for å kjenne deg normal. Bloggingen påvirker din evne til å tenke. Du stiller ikke lenger spørsmål ved det du gjør.

På denne måten utvikles et BLOGGEMØNSTER, den nye identiteten, og et effektivt filter som sorterer bort alt negativt som sies om blogging.

Bloggemønsteret inneholder såkalte naturlige reaksjoner på krav som stilles om å slutte å blogge.

F.eks:

«Alle blogger.»

«Jeg kan slutte når jeg vil, men ikke akkurat nå.»

«Jeg blir kreativ og kunstnerisk, derfor kan jeg fortsatte å blogge.»

Bloggingen forsterker negative følelser og skaper angst. Blogger man igjen så forsvinner det negative, men etter en stund (ca. 5 timer etter siste gang man blogget) kommer disse følelsene tilbake, og da må man blogge igjen.

Trenger du hjelp til å slutte, kontakt rusmiddelomsorgen i kommunen der du bor.

——

The Simpsons og Bloggebyen

Menneskene i The Simpsons lider av sterkt fremskreden gruppementalitet. En person argumenterer for monorail, mot en statue, for å hente tilbake mr.Burns teddybjørn, etc, og hele byen er synkront enig. Det kan føre til voldelige lynsjemobber som ødelegger det meste de kommer i nærheten av.

The Simpsons

Vi har gruppementalitet i Bloggebyen også. Når du skriver et bra innlegg i bloggen din, er første kommentar gjerne i kontakt med jordens overflate. Kanskje sier den «bra». I den neste kommentaren har prestasjonen vokst til «veldig godt sagt». I tredje kommentar er posten «utrolig bra skrevet». Kommentarene må overgå de forrige for å bli sett, slik at innlegget etterhvert fremstår som verdig en Nobels litteraturpris.

Dette er bare hyggelig. Og Bloggidol kan jo alltids få oss ned på jorda igjen 🙂

Problemet med «overbyingseffekten» oppstår når Johnny har sagt noe som bloggeieren ikke liker. Den første kommentaren er enig i at det var ganske dumt sagt av Johnny. Den neste synes Johnny burde trekke tilbake uttalelsen. Den tredje synes Johnny alltid har vært en skikkelig idiot. Alle er skjønt enige, men vil overgå de foran, og slik utarter kommentarfeltene til brottsjøer av stygge og hensynsløse meldinger.

Da er vi som gjengen i The Simpsons. Bare ikke like morsomme.

——

Avlegg ett stykk kommentarstemme i kommentarfeltet (om du har lyst), gjerne med begrunnelse. Det er også helt greit å stemme på ett bidrag via vår herlige eksterne avstemningsboks (lenke til pollboksen). To stemmer til sammen, altså. Du kan gi to stykker til ett bidrag, eller dele broderlig på de to du likte best. Dette er ganske enkelt. Godt valg!

33 Responses to Sjuende kategori: Blogging/meta

 1. Hjorthen sier:

  Det var da fankern så negative folk var her da! Er det ingen som koser seg med bloggen sin?

  Nåvel, jeg stemmer på Blogg ditt liv fordi det skiller seg ut stilmessig med sin noe kaotiske skildring av bloggelivet.

 2. Hjorthen sier:

  F5 var forresten også veldig fin, men jeg opprettholder stemmen min på Blogg ditt liv allikevel.

 3. picxx sier:

  Metablogging?
  «Pupp ut av BH og andre lesere»
  Klar vinner 😀

 4. Helene sier:

  Jeg koser meg veldig med bloggen min. 🙂

  Men jeg stemmer på F5.

  Mange ganger roper sønnen min: kommer du? Jeg svarer: kommer snart.
  Og en time etterpå er jeg klar. skulle jo bare…først…

 5. Vidar sier:

  det må nok bli «Blogg ditt liv» denne gangen

 6. saccarina sier:

  Jeg vaklet mellom Idolhelvete og Faren ved blogging, og landet til slutt på den siste. Men jeg må si meg enig i at dette var rene dommedagslesingen. Hvor er de nye, friske, uskyldsrene og idealistiske bloggerne?

 7. Eirin sier:

  Det blir «Blogg ditt liv». 🙂

 8. virrvarr sier:

  Jeg synes også folk var litt depressive her. ❤ bloggen min, jeg.

  Også stemmer jeg på «Kjøttetere». Fordi det var kort og godt.

 9. Tomas sier:

  «Den nye vennekretsen» syns jeg er fin. Får ei stemme fra meg.

  Den er positiv også! Skjønner ikke hvorfor folk klager over mangel på positive poster. De er jo der! Klagene får meg til å tenke at noen kanskje ikke fortjener feelgood-blogging … (neida, tenker ikke det, klart dere fortjener det) 😀

 10. HvaHunSa sier:

  Blir det ikke litt for enkelt å finne ut av hvem som skrev innlegget «Pupp ut av BH og andre lesere»?

  Jeg mener, søkeord, som leder til en blogg, nær deg…

 11. kvitveis sier:

  Metadikt var kjempefint og får stemma mi. Positiv og fin skildring.

 12. Anonym sier:

  Kjoettetere faar min pollstemme – poenget fremfoert uten utenomsnakk. Det klarer aldri jeg, men jeg beundrer dem som kan. Og dessuten tenker jeg at det kanskje ligger litt mellom linjene at skribenten egentlig motvillig kanskje ogsaa setter pris paa sitt publikum; forfatteren ville blitt skuffa om besoeket dalte dramatisk og ingen kommenterte lenger. Tror jeg. Eller er det jeg som metakommenterer om en metablogg naa?

 13. Esquil sier:

  enig med tomas, jeg syntes også det var ok balanse pro/con blogging.

  hhs: jeg tror du tenker mer enn oss … det får gå for denne gangen.

  ellers stemmer jeg på F5. det var vanskelig å velge, feltet føltes jevnt.

 14. groftekanten sier:

  Hva driver de med egentlig får min stemme 🙂

  Jeg lurer på det jeg også.

 15. Mimosa sier:

  F5 fikk min stemme i pollen – som den gjør her.

 16. Guri sier:

  Hva driver de med egentlig?

 17. Esquil sier:

  guri, jeg tror de skriver tekster og prøver å få folk til å stemme på dem.

 18. røverdatter sier:

  «Blogg ditt liv»

 19. Guri sier:

  Esquil: Hahaha. Dust. :p

 20. Tamara sier:

  Jeg stemmer på den nye vennekretsen.

 21. Esquil sier:

  🙂 thats the deal, guri.

  esquil – celebrating 35 years of quality service in really bad humour

 22. Red. sier:

  it was way past midnight …

  jurystemmene kommer når iversen våkner til. jeg kan røpe god spredning på de jeg har sett, rockette og radio hadde null overlapp.

  – esq

 23. Red. sier:

  Iversen utnytter entimesregelen pga t-banetrøbbel. 🙂

 24. radiohode sier:

  Hei, Red. Det der var da suppete? Skal folk holde seg våkne må det sterkere lut til. Og om folk er engstelige for Ivers:

 25. […] Juryens stemmer til blogging/meta (Husk at det fremdeles går an å lese og stemme på bidragene) […]

 26. Marte sier:

  Jeg stemmer på Hva driver de med egentlig?

 27. Jokke sier:

  Noen burde lage en melodi til Metadikt. Det hadde vært så fint. Så den får min stemme

 28. Red. sier:

  vår tid er omme.

 29. Alter Ego sier:

  Jeg har jammen klart aa stemme som ‘anonym’ her oppe. For noe tull! Eller kanskje jeg skulle proeve aa snike meg til en innleggsstemme til…? 😛

 30. Red. sier:

  bare prøv, alter ego, du lurer ikke oss 🙂

  (og ihvertfall ikke nå, som resultatlisten er skrevet.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: