Resultater åttende runde

Da ska vi ha resultatan fra åttende runde, «humor, toill å vissvass», å vi læs dæm på trøndersk.

Nummer 5: Hobbyfilosofen

Hobbyfilosofen har blogga sæ i idol-form og hold sæ på bæste halvdel. Bidraget ‘Svåra flator’ tok femteplassa i poll og kommentarfelt, vart Rockettes favoritt, å fekk jury’ns bronsemedalje, sjø.

Svåra flator…

Det er pause på tegnekurset. Rund meg sitter jenter og damer mellom 25 og 50. Praten går raskt. På svensk. Alle syns det er vanskelig. Og alle syns de andre er mye flinkere. Jeg vil også være med. Så jeg svorsker i vei. «Det är svårt att rita flator…». Stillhet. Forundrede blikk møter meg hvor enn jeg ser. Spørrende ser jeg meg rundt. «…ja flator… bord, väggar, och sånt». De smiler bredt. «Aha, menade du ytor?» Latteren runger. Brede smil. Øyne som gnistrer. På vei tilbake hviskes det meg diskret i øret at «flator» betyr lesbiske jenter. Først da forstår jeg…

Rockette: Svorsk-fellene er mange, altså. Denne var en av de morsomste jeg har hørt om.

— — — —

Nummer 4: Alf Ivar Tronsmo

Fjærdeplassen e no trønder ja, ventele’. E itj nå skit nei, itj i bloggidol. Det vart bronse i kommentarfeltet for den militære bilulykka.

I forsvaret

I forsvaret hadde hele troppen min vært på skiskyting, og var på vei tilbake i Forsvarets «komfortable» Mercedes jeep. Disse var vel registrert for inntil 6 personer bak vil jeg tro, men i dette tilfellet var vi adskillig flere og hadde bare en bil. Så vi stuvet oss sammen baki der sammen med sekker, våpen og alt sammen.

Veien gikk på tørr og fin asfalt langs elva. Men i en sving hadde det blåst vann opp på veien, som var fryst til is. Der fikk vi tidenes sleng. Så skled vi sidelengs bortover isen. Plutselig var det slutt på isen, men ikke på farten. Så vi hoppet sidelengs noen meter før bilen tippet over og landet på siden. En side som stort sett består av jernrør og presenning. Alle mann ramlet om kull. Selv fikk jeg et par mann pluss noen AG3`er utover meg.

Det ble bom stille inne i bilen før vår kjære bergenser satte i med skingrende stemme: «Taaaa det heeelt med rooo. Ingen panikk. Ta det roliiig».

Så vi fikk roet han ned, før sunnmøringen stilte det betimelige spørsmålet: «Korr e vindvotten min?»

Alt gikk bra med alle sammen.

— — — —

Nummer 3: Øyvind Strømmen

Bælgier’n som sto bak deinn legendariske Vommpus-bloggen tok tredjeplassen i kommentarfeltet, e næst bæst i pollen og blei nummer fire hos jyryn. Rættele bra, sjø.

Din siste sjanse

(Red.: trykk på bilde for full størrelse).
Din siste sjanse

— — — —

Nummer 2: Wild Card Nominee 8

Ælgmordsbomberan vant både kommentarfelt og jury, og tok andreplass i pollen, alle plasseringan va delt. Det ga fire i totalt plassiffer, de e bæst av alle wild-card-nominantan te no, og villa holdt te å vunne dæm flæste andre rundan.

Dø om så det gjelder

Aftenposten melder at 1971 elg er drept av biler og tog det siste året. «Stakkars elg!» tenker du, for du er politisk korrekt og tar alltid det du antar er de svakes parti.

Men jeg kan fortelle deg hvordan det egentlig henger sammen – det hele er nemlig en velfundert politisk strategi fra elgens side. De sitter inni skauen og kukelurer og holder politiske møter mens de pønsker på hva de skal gjøre med alle bilveiene og togskinnene som så frekt har invadert territoriet deres. «Vi var her først!» sier elgen, taktfast og i kor.

For noen år siden fant de ut at den mest effektfulle metoden for å markere sitt standpunkt var å møte døden uten frykt. «Alt for saka!» roper elgen og kjenner massesuggesjonen knurre i magen .

Etter den dagen har det vært mange elgmordsbombere som har vært villige til å ofre liv og helse for det de tror på. De kaster seg foran tog og løper foran biler, og håper at menneskene snart tar hintet og drar tilbake til byene der de kommer fra.

Ekstremistisk-konservativ elg som mener at innvadering utgjør en alvorlig trussel mot deres artsmessige egenart er ingen spøk.

Iversen: Jeg elsker elg! Bidraget er artig skrevet og spiller på alle strengene mine. Stort pluss for ord som “kukelure” og angrepet på oss politisk korrekte brødhuer.

— — — —

Nummer 1: Finalist 8

Vinner’n mista ledelsa klokka 14.04 i går, og tok den deretter tebake 15.40. Mista den igjæn klokka 18.07 og tok den tebake et kvarter før midnatt. Mista ledelsa igjæn i morres klokka 8.21. Men det går likar no, for bidraget tok ledelsa tebake klokka 15.57, drøye to tima før fristen gikk ut, da Minneapolise stæmt. Vant pollen klart og delt dæm to andre seieran. Vi burde kanskje ha gratulert, men vi e itj så fin på det.

Innvandrere på hue og ræva ut – nå!

Jeg bor i et område med mange innvandrere. De har sine egne skikker og kultur – og mange går med rare klær og pussig fottøy. De lager rar mat som lukter vondt og har ansiktshår som ikke er spesielt pent for å si det mildt. Alt det kan jeg leve med. Det er til tider på grensen til det uutholdelige, men det går. På et vis. Når det gjelder musikksmaken deres blir det verre.

En kveld hadde naboen fest for seg og sine landsmenn. Musikken var høy, og jeg måtte til slutt banke på og spørre hva han drev med. Han satte opp et selvrettferdig mine og sa det kaltes «rai» og var veldig populært der han kom fra. Jeg ba han ta hensyn, men han bare lo og ba meg prøve en slags barista som han var veldig begeistret for. Jeg betakket meg, for det luktet dynge.

Jeg gikk hjem, men naboen ga seg ikke. Musikken ble bare høyere og høyere utover natta. «ÅååååååådetgårlikarnoRAIRAI», «rotsækkdriblevækkRAIRAI» og «detbilivRAIRAItelangtutpånatta». Og den ekstremt enerverende «skaduværramemæhjæminattskavisovisammesænginattRAIRAI» gikk som en evig sirkelsag gjennom natten.

Den natten skrev jeg et bekymret brev til Siv Jensen.

radiohode: Jeg lurer på om jeg vet hvem dette er, men det kan ikke frata bidraget 3 fortjente poeng. Veldig PK, men latterferdig åkke såmm.

— — — —

Takk til alle deltagerne for en lun og fin runde. Neste kategori er Religion/vitenskap, det er den siste smale kategorien.

10 Responses to Resultater åttende runde

 1. Tomas sier:

  Jeg er skuffa! Dypt og inderlig! Trodde faktisk jeg var morsom, men så kommer jeg ikke engang høyt nok til å bli nevnt i resultatlista! Fy Fabian* så lite morsomt det er!!!

  * «Fy Fabian» er mitt nye kraftuttrykk, utledet av diverse avisoppslag på den nakne rumpa til Fabian Stang, en mann jeg ellers ikke vet stort om (han bor i Oslo, antar jeg).

  Jaja …

 2. Red. sier:

  Ingen grunn til å ta det personlig, Tomas. Tror det er mye som spiller inn på om man lykkes. Hvordan innlegget står i stil med de andre, for eksempel. Innleggene som lykkes har hatt en tendens til å ligge midt i bunken, ikke i starten eller slutten.

  Men jeg skjønner deg, jeg ble også skuffa da min «nattengel» fikk bank. Det gjør vondt når man legger sjela i det, så da jeg senere prøvde meg var jeg forsiktig med å gi særlig av meg selv.

  I bloggidol har leseren ingen forhåndsinfo, det gjør at man må demonstrere alt man er på tohundre ord. Eksempel, hvis en ellers dannet person tillater seg å være litt grisete er det gjerne hylende morsomt. Er personen grisete i bloggidol har ikke leseren annet valg enn å anta at dette er en gjennomført gris. Samme hvis en ellers munter person skriver noe depressivt, hvis en tullete person skriver noe dypt, etc, etc.

  Syns du har gjort et godt inntrykk i denne konkurransen 🙂

 3. Hvorfor snakkes det trøndersk til meg?

 4. Trønderhetseren sier:

  Innlegget mitt var bygd på en gammel bloggpost jeg ikke turte publisere. Jeg trodde jeg hadde slettet den, for jeg fant den ikke før fristen gikk ut. Så jeg måtte skrive den etter husken. Men her er originalen likevel! Uvurderlig ekstramateriale for særlig interesserte bloggidolfans:

  _____________
  Innvandrere som ikke kan oppføre seg må UT!

  Nå er jeg luta lei de jævla innvandrerne som bor her i blokka! Kommer hit og breier seg som om de bygde landet og tror de kan gjøre hva de vil mot oss andre etnisk norske.

  De tror visst de kan gjøre akkurat som de vil, daffe dvaskt rundt i rart skotøy, lage underlig og illeluktene grytemat samt gå med tåpelige plagg og drikke rare drikker – alt sammen bare fordi de har vært så heldige å slippe inn i våre frie fedreland, vårt demokratiske felleskap. Pokker også, vi er en nasjon som ikke stiller strenge kulturelle krav til påkledning og «alternativ kaffe» – de fremmedkulturelle burde være taknemlige for sin frihet og ikke demonstrere hvor de kommer fra.

  Ta akkurat nå for eksempel, den forbanna innvandrernaboen min under her spiller nå drittmusikken fra hjemlandet sitt på full guffe! Det er uutholdelig! «Villduverrame mæjæmminatt skavisåvisammesænginatt» – hva nå det enn betyr. Jeg rømte ikke Rune Rudbergs faste nachspielbygård i Notodden for å få denne i fleisen.

  Kommentarspor: Jeg er egentlig ikke trønderrasist eller rasist i det hele tatt. Det kan jeg ikke være, for jeg bor i en drabantby med en særs etnisk blandet befolkning. Blant annet trønderen et sted under meg i etasjene som spilte denne sangen og ga meg ideen. Siste setning er helt sann, Rune Rudberg vekket meg faktisk flere ganger med nachspielene sine i bakgården.

  Min Trønder-CV: Jeg har bodd to år i Trondheim, har flere trøndiske venner, elsker opptil flere trønderband (Motorpsycho, DumDumBoys og Johndoe samt en del låter med Tre Små Kinesere. Jeg kommer fra en av Terra-kommunene i Nordland, fra en bygd som minner mistenkelig om hva som helst fra Nord-Trøndelag. Men karsk har jeg knapt smakt og jeg mener at DDE er terrorister og burde sperres inne i et lydtett rom.

 5. Esquil sier:

  øyvind, fordi du har vært skikkelig snill i det siste og fortjener det.

  dessuten er språkdrakten en tribute til rundens vinnerinnlegg.

 6. Tomas sier:

  Hulk! Jeg tar det ikke personlig! Nei, jeg gjør ikke det! Jerg bare sitter her og hulker forid … fordi … FORDI LØKEN!!!

  (snufs)

 7. Red. sier:

  🙂

  joda du er morsom

  og dette er sånn idol er ment å være

  – solvesq kloppesq

 8. Tomas sier:

  Er jeg? Virkelig? Morsom? Ikke patetisk? Ikke en tragisk figur som har misforstått alt? Ikke en slik som stiller opp i Idol med kvinestemme og furtemine?

  Helt sikkert?

  ?

 9. Laila sier:

  «e næst bæst i pollen og blei nummer fire hos jyryn»

  Sei du «blei»? Æ sei «vart» æ. Hainn vart nummer fire :o)

 10. Red. sier:

  ja, under nummer fire bruker jeg også vart. og under nummer 5. men det er vel som itj og ikke, jeg bruker begge om hverandre.

  visste ikke du var trønder. det er jo et sympatisk trekk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: