Resultater niende runde

Kategoriene for denne runden var Religion eller Vitenskap.

Nummer 5: Tomas

Tomas tar sin tredje plassering på beste halvdel. Mine informanter sier at Tomas er en guru i rollespillmiljøet og at vi ville vært dypt beæret over hans nærvær hvis vi hadde vært rollespillere. Beæret kan vi jo være, uansett. Bidraget vant juryen og ble Rockettes favoritt.

Min Gud

Jeg tror ikke på Gud. Til konfirmasjonen forsøkte jeg, men det gikk ikke. I årene etter forkastet jeg Gud fullstendig. Jeg diskuterte med kristne av alle avskygninger, og satt hele tida igjen med følelsen av at troen på Gud var en blindvei.

Men jeg sluttet ikke å tenke på Gud og troen. Jeg så fremdeles hvordan troende mennesker kunne hente kraft i sin hengivenhet til Gud. Troens kraft er reell. Prinsippene som ligger nedfelt i de ti budene er sunne. Tenkningen i dydene og syndene er sterk. Så sentralt er dette at jeg ikke har kunnet avfeie det som irrelevant, selv om jeg er en ikke-troende.

Derfor har jeg etterhvert forsøkt å skape Gud om i mitt bilde. Dette sier jeg helt uten ironi, med en freidighet lånt fra det faktum at gudsbegrepet er en del av MIN kultur. Jeg har rett til å skape meg en egen Gud, slik alle har rett til å finne noe hellig i sitt liv.

Min Gud er skapt av tvil på min evne til å skape perleporter og paradigmer. Gud er min skapertrang og min evne til å forme jordisk lykke. Mitt hode og mine hender er gode redskaper for min skaperkraft. Men de viktigste redskapene er troens ryggsøyle, håpets utviklingsevne og kjærlighetens handlekraft.

Jeg tror, håper og elsker. Dette er min Gud. Mitt håndverk heter menneske.

Rockette: Det er tydelig at skribenten er ateist, men hva fyller åndeligheten? Deg selv? (menneske) Eller tro, håp og kjærlighet? (jf. siste linja.) Denne posten fikk meg i det minste til å undre litt.

– — –

Nummer 4: Esquil

Vant pollen og tok 2.plass i kommentarfeltet, men ble myrdet av juryen. Det passet bra, siden arrangøren ikke har lov å bli blant de to beste.

Som en Pavlovs hund etter sex

Han unner homofile alt godt. De må gjerne gifte seg og adoptere hva de vil. Men personlig vil han holde sin heterofili ubesudlet. Han liker ikke å se menn kysse. Han blånekter å se Brokeback Mountain. Mannlige kunstløpere er skummelt.

Men han liker damer. Det mest erotiske i sportsverdenen er for ham å se Annie Friesinger gli runder i den tyske skøytedrakten. Drakten har halve æren, de svarte, glinsende områdene i samspill med legemskuperingene hennes vanskeliggjør fokus på rundetider. Han nyter hvert skjær.

Annie trigger hans fysiologiske effekter direkte. Russeren Pavlov forsket på den indirekte versjonen. Erfaring kan lære kroppen å koble hendelser. At en hundeeier går til skapet hvor maten ligger, kan forårsake at hunden får vann i munnen. Hvis du hører melodien til isbilen, får kanskje du vann i munnen. Hjernen assosierer. Fenomenet kalles klassisk betinging.

Og her kommer problemet hans: de mannlige tyske løperne konkurrerer i samme drakt som Annie. Han ser svart glinsing og rytmiske bevegelser, hjernen har lært av nitidige Annie-studier, den gjenkjenner mønsteret. Fysiologiske effekter settes i gang. Effekter han ikke vil oppleve til manneidrett. Homoangstpilen går over på rødt.

Når han ser tyske menn gå på skøyter, gjennomlever han et personlig ragnarok.

Iversen: Bare… kjedelig.

– — –

Nummer 3: Abre

Abre debuterer på pallen med dette faglig tunge innlegget. Det ble delt seier hos juryen.

Lynkurs i entropi (eller: hvorfor verden går til helvete)

Forenklet sagt er entropi (S) et uttrykk for hvorfor spontane prosesser bare går en vei, hvorfor evighetsmaskiner ikke virker, og hvordan det hele ender til slutt. Begrepet kan fortolkes på flere måter:

1) S = grad av uorden:

Alle spontane prosesser fører til økt entropi. Dette gjelder f.eks. når en varm gjenstand plasseres inntil en kald, slik at temperaturen jevnes ut. Tilsvarende når en dråpe blekk sprer seg i vann, når noe dør og råtner, eller når ting gradvis går i stykker fordi ingen vedlikeholder dem. Spontan endring fra et ordnet til et uordnet system. Forfall.

2) S = andel ikke-utnyttbar energi:

Alle prosesser som representerer økt orden (redusert entropi) er ikke-spontane, dvs. de krever energi. Energiomsetning innebærer imidlertid en desto større entropiøkning (gjennom temperaturutjevning), slik at entropien uansett øker totalt.

Eksempel: Alt liv og all utvikling på jorda (entropi-reduksjon) drives av energiomsetningen i sola (entropi-økning). Økningen er alltid størst.

Entropien totalt i universet når til slutt et maksimum, da alle temperaturforskjeller er utjevnet. Ingen spontane prosesser er lenger mulige, og energi kan ikke lenger konverteres til nyttbar form. Med andre ord: Verden forfaller. Liv og sivilisasjon er midlertidige fenomener.

radiohode: En vitenskaplig tilnærming til forj*vliggjøringen. Kan man forvente mer på en ellers ganske kjedlig onsdag? Ikke jeg. Så får det heller passere at forfatteren har brukt forkortelser. Isj. Men flott tekst likevel.

— — — —

Nummer 2: Wild Card Nominee 9

Vant pollen, tok 3.plass i et glissent kommentarfelt, og 4.plass hos juryen.

Mitt forhold til kristendommen

Observasjon: Jeg flyr like godt uten.

mitt forhold

Rockette: Søt tegning.
– — –

Nummer 1: Finalist 9 / Wild Card Nominee 2

Vinneren av denne runden ble nominert til Wild Card i runde to, det trenger ikke bloggeren lenger, siden det nå blir finaleplass direkte. Jeg har gått ut av tellinga hvor mange ganger bloggeren har vært på beste halvdel, jeg tror det er sjette gang. Det er radiohodes favoritt som vinner, og også mottakeren av Iversens ene poeng. Bidraget fikk også flest kommentarstemmer.

Kjære Jesus, jeg venter fortsatt…

Kjære Jesus
Husker du den gang da den rare damen under et vekkelsesmøte sommeren 1985 la sin hånd på mitt hode og talte i tunger? …da jeg var 19 år og veldig sjenert og ble så flau så jeg nesten krøp under stolen og ut av lokalet.

Han som oversatte tungetalen sa at du hadde store planer for meg.

Kjære Jesus, det er ikke for å mase men…
jeg venter fortsatt.
Amen

radiohode: Forfatteren må være en snill og hyggelig og tålmodig person. Man skjønner hvor teksten skal ende, men dette spenningsdrepende elementet drukner i godheten. Nydelig. Og morsomt.

– — –

Siste audition til finalen foregår som åpen klasse, det vil si at du kan levere inn hva som helst på 200 ord eller mindre, med frist klokken 12.00 fredag.

Forstår dere all denne bablingen min forresten? Det blir fort mye snakk om plasseringer i poll, kommentarfelt og tidligere runder.

Reklame

7 Responses to Resultater niende runde

 1. Tomas sier:

  Merkelig å bli beskrevet som «en guru i rollespillmiljøet». Det er jeg nok ikke. Er en spillskaper som har holdt på veldig lenge bare. Kommer av alderen.

 2. virrvarr sier:

  Tomas: Jeg har spilt Fabula da jeg var liten og søt! Virrvarr==rollespillnerd. Og kos deg med å bli kalt guru, det er så velfortjent, så. Du kan jo være snirkel-tegning-blogger-guru, hvertfall?

 3. BarbaraTremblay sier:

  Wonderful info, sweetie! Keep it up! By the way, why don’t you make this blog a bit more social.

  Barbara Tremblay
  pizza dominos coupons

 4. AnnTomas sier:

  That’s really great info, but why don’t you make similar post now in 2012?

  Ann Tomas
  Epsom salt baths

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: