Finalist 6: Truls

truls_071205.jpg

En paparazzi med TV-kamera snappet opp deg og en profilert bloggedame på date. Er det noe i ryktene om romanse?
En hyggelig date, søt pike. Men det er en måned siden og jeg har ikke hørt all verden fra henne etter det. Så romanse er vel kanskje litt overdrevet. Jeg er vel kanskje også litt for preget av det jeg skrev om i runde 1 (”Jeg savner henne”) til å hive meg ut i en romanse.

Ditt kreative vinnerinnlegg sluttet i en referanse til Mads Larsen. Hva er din posisjon i Mads Larsen-debatten?
Posisjon? Det må vel være ikke-deltakende. For meg er han en dusinvareforfatter som har skrevet et par bøker som ikke er veldig oppsiktsvekkende.
Jeg tenkte jeg skulle sette en spiss på innlegget ved å gi et lite stikk til noen i siste avsnitt. Jeg tenkte på 3-4 andre før jeg tenkte på Mads.
Jeg er selv et eksempel på at snille gutter ender sist, så jeg har ikke problemer med å se at en del av det han skriver om er riktig. Men det er ikke noe nytt i det. Dessuten tillegger han andre mennesker eldgamle og unyanserte holdninger om at det viktigste i livet er å oppnå sex. Det tror jeg stemmer for veldig få. Jeg er ingen tilhenger av at det tegnes opp så sterke stereotypier om hvordan menn er og hvordan kvinner er. Folk er fryktelig forskjellige, og har ulike verdier i livet. Når det er sagt er det en del feminister som er lenger ut på viddene enn Mads når de prøver å beskrive hvordan menn tenker.
Jeg nølte veldig før jeg trykket på ”send”-knappen, for akkurat som radiohode tenker jeg at mannen allerede har fått sin del pepper og oppmerksomhet.

Du deltok i alle rundene frem til du vant, med stadig stigende formkurve. Går det an å blogge seg i idol-form?
Da bloggidol startet, var det over en måned siden sist jeg skrev et bloggeinnlegg. Så det kan godt hende jeg var litt rusten, ja. Siden jeg jobber mye på hverdagene, så er det bare i helgene jeg får tid til å skrive. Under mote/trend førte det til at innlegget bare ble på to setninger, siden jeg kom hjem fra jobb lenge etter midnatt og skulle tidlig på jobb dagen etter. Jeg hadde bare ikke kapasitet til å skrive mer. Men det ble jo en overraskende fjerdeplass. Tror ikke det hadde så mye med form å gjøre.

Apropos de to setningene. Stemmer det at du er inne i en dårlig trend og føler deg ille til mote?
Ja… har ikke alle det sånn iblant? Spesielt når det er mange ting som skjer på en gang, så er det lett å føle seg utilstrekkelig.

Blogget siden?
Oktober 2007. Men har bare gjesteblogget…

Hvordan føltes det å vinne?
Litt bedre enn å tape. Faktisk var det en stor lettelse, for nå trenger jeg ikke lenger sitte oppe til midnatt hver dag for å se om noen flere har stemt på meg. Ihvertfall ikke før finalen begynner.

Hvordan vil du beskrive bloggen din?
Esquil sin blogg, mener du? Den er variert, morsom og noen ganger uforutsigbar.

Og deg selv?
Stille, innadvendt, selvsentrert, ustrukturert, distré, analytisk, følsom. Kort sagt ganske normal. En grå mus.

Verkene dine beskriver en hjelpsom fyr, så den selvsentrertheten må
ligge godt skjult?
Synes du? Slik jeg tenker er det ingen motsetninger mellom å være selvsentrert og å være snill og hjelpsom. Jeg er selvsentrert på den måten at jeg går rundt og lever i min egen verden, og ikke følger med på så mye av det som skjer utenfor. Men om noen banker på min verden og vil ha hjelp til noe, så er jeg hjelpsomheten selv…
Men sa jeg forresten at jeg er distré? I dag tidlig våknet jeg opp til varm stekeovn, siden den hadde stått på siden middagen i går. Jeg tror jeg har husket å skru den av nå.

Hvilket temaord frykter du i finalen?
Murglumf. Får vi det, vet jeg ikke helt hva jeg skal skrive.
Innser vel også at sjansene mine synker hvis det er et tema hvor det lønner seg å følge med på nyheter og kulturliv. Jeg har ikke TV og er ikke så veldig oppdatert. Riktignok kapret jeg en andreplass i politikk/samfunn, men det var nok mest på grunn av et heldig valg av emne.

I hvilken grad er du redd for at stempelet som Idol-Truls kan bli en belastning?
Nå har jeg jo måttet leve med å være Aerobic-Truls en stund, så jeg er ganske herdet. Idol-Truls tror jeg ville være på linje med Gjesteblogger-Truls.

Hvordan ser du for deg din videre bloggekarriere?
Det kommer nok an på formen til Esquil, det… Det kan se ut som jeg får litt fritid til høsten en gang, så får vi se da om jeg oppretter en egen blogg.

Hvorfor slo akkurat ditt bidrag så godt an?
Etter å ha feilet så mange ganger var det på tide… Det er ganske tilfeldig om man klarer å treffe på noe som folk liker. Jeg blir like overrasket hver gang.

Hvem tror du vinner blogg-idol?
Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det blir helt sikkert en verdig vinner. Med andre ord blir det trolig en ekte blogger, og ikke en benkesliter som meg.

(autentiske idol-spørsmål)

Jeg er en stor fan av deg. Muligens Norges største. Du skriver sinnsykt bra og har et utrolig sexy utseende. Når var første gangen du skrev for offentlig publikum?
Ååå… Esquil, da… … *rødme* Ti-hi… Jeg husker ikke når jeg skrev offentlig for første gang. Jeg var sikkert ganske gammel.

Jeg vil at du skal vinne idol jeg har sendt 400 stemmer til deg du er rå og best. Er du sammen med noen?
Nei. Ikke sammen med noen. Ikke en gang i nærheten. Men jeg deler leilighet med mange søte hybelkaniner.

Du er verdens flinkeste til og skrive og er sååååå pen på bilder!!! og verdens søteste!!!!! du er kjempe kul!!!!! hva er ynglingsmaten din???
Dette spørsmålet er tydeligvis myntet på noen andre enn meg, så da slipper jeg heldigvis å fundere på hva ynglingsmat er for noe J
Men hvis du skulle spurt meg hva jeg liker å spise, ville jeg sikkert sagt klementiner, grovbrød med jordbær, kylling, yoghurt, knekkebrød med brunost, fiskegrateng, mango… og så ville jeg sikkert fortsatt lenge, lenge, lenge.

E fann ikke nå bra spørsmål å spørr dæ om så e lurte bære på kordan du vart laga??
Det spurte jeg foreldrene mine om for mange år siden. Det de svarte var så grisete at det tør jeg ikke si her. Knis…

Hvorfor er du så «wannabe» deilig.. kan du ikke oppføre deg normalt da??
Normalt er oppskrytt. ”Wannabe” er den nye trenden. Jeg er trendy.

Tror du er MYE finere enn det du er.. bare så du vet.. Men du er vel for deilig te å svare på den her og vel?
Jeg er så deilig at jeg ikke en gang forstår spørsmålet.

11 Responses to Finalist 6: Truls

 1. Iversen sier:

  Dette må vel være spiren til en knallhard debatt om deltagerbetingelser? En gjesteblogger til finalen? Hvor er verden på vei!

 2. Esquil sier:

  det må jo være åpent for alle vel? ser ikke akkurat ut på TV som om noen blir sparket ut av idol for å være for mye amatør.

  dessuten: truls er egentlig ikke gjesteblogger som dine gjestebloggere er det, han er periode-bloggbestyrer.

 3. Esquil sier:

  og for bokens skyld, det har ikke foregått noe snusk her, jeg og truls har aldri vært i lofoten sammen.

 4. Truls sier:

  Det var jo selvsagt en litt spesiell situasjon at Esquil stemte på meg og mest sannsynlig ble avgjørende for at jeg gikk videre. Men han visste neppe at det var meg han stemte på…. Eller hva, Esquil? Du stemte jo også på meg under politikk&samfunn..

 5. Iversen sier:

  Jeg prøver bare å skape litt oppstuss, Esquil. Ikke kom her og ødelegg med dine velfunderte argumenter!

  Men fra spøk til revolver: Helt åpent er det da absolutt ikke. Kravet om at man har en blogg (eller i det minste bidrar hos noen) er vel absolutt for deltagelse?

 6. Esquil sier:

  stemte jeg på deg da du vant også?

  det er jo blodkorrupt. jeg husker følelsen av at jøss, var det truls sitt innlegg jeg stemte på, men husket ikke at det har skjedd flere ganger.

  men jeg syns kanskje det aller beste innlegget ditt var det som ble uplassert i første runde, ‘jeg savner henne’. det var en annen sjanger enn jeg er vant til å se deg i, veldig fint og ganske delillos.

  samme runde hadde avil et veldig bra innlegg som også ble uplassert. bloggidol er merkelige greier.

 7. Esquil sier:

  ivers, jeg tror alle som deltok, i alle rundene, var bloggere, så det ble jo aldri en problemstilling. men ærlig talt ser jeg ikke behovet for regelen. vi hadde vel sjelden et problem med for mange deltagere.

 8. radiohode sier:

  Nå må dere ikke tukle med reglene her. Moren min er med her, og hun veit ikke en gang hva en blogg er.

 9. Sigurd sier:

  Radiohode: En av Norges mest kjente bloggere. Og MAMMAN DIN vet ikke hva slags snusk du driver med???
  Jeg synes mamma leser bloggen min litt for ofte…
  Derfor tør jeg ikke skrive alt som faller meg inn…

 10. radiohode sier:

  Sigurd: Ingen i familien min vet om bloggen min. Kun fire mennesker jeg kjenner fra pre-bloggsk tid vet om den. Fem eller seks bloggere vet hvem jeg er.

  Nettopp derfor kan jeg skrive hva jeg vil. 🙂

 11. Sigurd sier:

  Mamma og venner av meg leser bloggen min. Det innskrenker veldig hva jeg kan skrive om… Jeg skjønner ikke hvordan Ida/Virrvarr klarer å skrive så personlig…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: