Tiende kategori: Åpen klasse

Vi anbefaler deg å lese bidragene før du ser i kommentarfeltet hva andre har stemt. Akkurat nå har du sjansen til å gjøre deg opp en 100% upåvirket mening.

—–

Kontroll

Kontroll

—–

Gurusang

Det finnes bare én guru, og det er deg, Guru!
Det finnes bare én sannhet, og den er din, Guru!
For du er min egen guru, du, du er min toppguru!
Uten deg var verden min, fylt av skrekk og gru!

Det finnes bare én guru, og det er deg, Guru!
Når du taler stopper hjertet mitt, i ærefrykt, Guru!
For dine ord er kilden min, til visdom om vårt liv!
Dine innsikter er skarpere, enn en kirurgisk kniv!

Det finnes bare én guru, og det er deg, Guru!
Du skriver i din gurublogg, og jeg leser deg, Guru!
Ja, dagen den er grå, Guru, om bloggen din er tom!
Da kjenner jeg at verden blir, helt uten hjerterom!

Det finnes bare én guru, og det er deg, Guru!
Det finnes bare én blogg, og den er din, Guru!
For bloggen din er toppen, og du er min toppguru!
Du forteller alt og ingenting,
for slik er du,
G-U-R-U!

—–

Excerpts from a lost blog

«Dette er mitt første dagbokinnlegg her. Jeg skal bruke denne dagboken til å skrive om små og store ting jeg er opptatt av og kanskje noen glimt fra livet mitt uten å bli særlig privat.»

«Foreløpig tror jeg at jeg går for Lazy/Daisy, men EC/PC er da også et fabelaktig bandnavn! Nå har jeg bare skrevet en halv låt til dette bandet, og den har jeg mista teksten på, så jeg vet ikke når jeg slår igjennom.»

«Elg i klesbutikk skutt med bedøvelsesgevær (VG)» En av årets bedre overskrifter så langt, og vi er ennå bare i januar.»

«Fører virkelig Øyafestivalen en streng kjønnspolitikk?»

«Litt sur for at grafikken min ikke synes! Det er ikke fett i det heile tekje – jobba hardt med den. Up The Irons!»

«Uansett, den gamle frasen om at rock nødvendigvis handler om opprør og damer bør en gang for alle legges død.»

«Hva gjør man så når man fryser uten mobil, husvære og det er fem timer til neste buss?»

«Jeg er en drømmer, og akkurat nå drømmer jeg om kysten.»

«Denne siden blir stengt snart, så hvis du ikke kan lese dette så er den nok stengt.»

—–

Klassetreff

– Går det bra?

Noen la en forsiktig hånd på skulderen min. Jeg spyttet og så stjerner. Gjennom smaken av oppkast kjente jeg duft av sommer. Plutselig var jeg klar i hodet, og tok inn alt: sola som sto opp, et par som satt og klinte på en benk. Rop og latter. Lukt av grillmat og fuktig gress.

– Jada, jeg …

– Sikkert?

– Javisst. Bare vent litt, så …

Jeg tørket tårer. Det prikket i ansiktet, og den friske lufta var som en ny rus. Det var Knut som sto der. Han så oppriktig bekymret ut. Jeg måtte ha vært langt borte. Hjemmelaget vin og masse øl etterpå, jeg visste da bedre? Men stemningen hadde fått meg til å glemme alt jeg hadde lært. Det var gått tjue år, alt var nullstilt. Vi startet på nytt, og gjentok til og med feilene.

Hvor ble det av alle sammen? Jeg skulle så gjerne ha snakket med Trond og Øystein. Og Elin, hvor dro hun? Kanskje vi hadde snakket sammen, jeg husket ikke. Alt etter middagen var bare glimt. Ei overfylt drosje, noen som sang. Et diskotek der folk kom bort fra hverandre.

Når kom neste sjanse? Om tjue nye år? Aldri?

—–

Ekteskapsloven § 20/21

– Husker du ingenting, sier du? sa psykologdamen min.

– Nei, ingenting. Jeg har et bilde i hodet mitt av at jeg sitter foran pianoet vårt, et gammelt ustemt piano, og spiller den ene melodien jeg kan. Freude schöner götterfunken, Tochter aus Elysium. Kanskje det var da de fortalte det, jeg vet ikke. Men det bildet sitter fast i hodet mitt, ja. Det var ikke noe som ble diskutert heller, hvis vi spurte pappa fikk vi aldri noe svar, men det kunne vi liksom aldri vært helt trygg på ellers heller. (Bildet av min far med sigaretten langt inne ved glipen pekefingeren og langefingeren lager i knyttneven hans, kommer frem i hodet, et spørrende tomt blikk, den tunge fjernkontrollen fra Bang&Olufsen hvilende over en oppslått bok for å holde den åpen.)

– Kanskje han heller aldri visste helt hvorfor. Jeg visste ihvertfall ikke hvorfor, men jeg vet ikke om jeg stilte så mange spørsmål da. Kanskje jeg var for liten. Lillesøsteren min var ihvertfall for liten. (Jeg stryker meg over det hårløse hodet mitt.) Vi, alle tre jentene, jeg vet ikke om vi var for pent oppdratt til å stille spørsmål. Kanskje.

– Det kan hende det kommer til deg senere, sier hun.

– Ja.

—–

To hundre ord sannhet

Jeg gav psykologen min latterkrampe i går, og siden anonym blogging er som PostSecret, forteller jeg det her. Jeg snakket om mammaen min som ikke tror på vitenskapen, bare på Martin Luther og Ludvig Nessa, og om pappaen min som er misforstått geni. Hvordan han tørker de våte underbuksene sine i microbølgeovnen og baker brød i plastpose så han ikke skal få deig på fingrene.

Jeg snakket om stemmene i hodet mitt som er forferdelig i veien, og hvordan jeg tror de har temadager. Som Trønder-Tirsdag og Svenske-Søndag. Når du står i dusjen og hører en stemme i hodet ditt si «Och den frågan er mycket svår at lösa» vet du at noe er galt. «Jag vill åka hissan upp og ner!» skriker stemmen og får meg til å kjøre heisen på Blindern igjen og igjen.

Da hun begynte å le, skjønte jeg at hun ikke var moden for å høre om eksen min Thomas som viste seg å egentlig hete Annette eller noen av de virkerlige rare tingene jeg har funnet på. Alle tror jeg tuller når jeg forteller om meg selv. Her er to hundre ord sannhet. Jeg har ikke løyet for å gjøre dem sannsynlige.

—–

Hurtigkurs i spansk

Problemet med å lære fremmede språk er gjerne at ordene er så rare. Skal man lære spansk må man lære et komplisert ord som ‹izquierda› for ‹venstre›. ‹Venstre› er et nyttig ord, men det tar tid å pugge en utenlandsk bokstavrekke man ikke forbinder noe med.

Skal du raskt få et stort ordforråd er det mer effektivt å lære mindre nyttige ord men som du hører oftere her i Norge, som at navnet til rallykjøreren Sordo betyr ‹døv›, at navnet til syklisten Delgado betyr ‹tynn›, eller at navnet til smørsangeren Iglesias betyr ‹kirker›.

Det samme gjelder setninger. Man kan selvfølgelig pugge de rare ordene i ‹Quisiera algo para la resaca›, da har man den nyttige setningen ‹jeg skulle gjerne hatt noe mot bakrus›. Men pugging tar tid.

Den raske måten å øke ordforrådet på er å gå for en mer unyttig setning, som «knekk min ambolt». Ambolter er ikke plagsomt knusbare, så setningen fins i kun ett eksemplar på internett:

‹Gutta mine kan ødelegge alt. Engang knuste de en trekilos skrustikke. Jeg venter på at de skal knekke ambolten min.›

Så hva er «knekk min ambolt» på spansk? Oversettersiden Babelfish vet:

Hurtigkurs

Rompa mi tas. Den setningen husker du.

—–

Avlegg ett stykk kommentarstemme i kommentarfeltet (om du har lyst), gjerne med begrunnelse. Det er også helt greit å stemme på ett bidrag via vår herlige eksterne avstemningsboks (lenke til pollboksen). To stemmer til sammen, altså. Du kan gi to stykker til ett bidrag, eller dele broderlig på de to du likte best. Dette er ganske enkelt. Godt valg!

19 Responses to Tiende kategori: Åpen klasse

 1. Eirin sier:

  Jeg er for lik meg selv… Det blir «Hurtigkurs i spansk». Den husker jeg. 😉

 2. Virrvarr sier:

  Anngående lynkurs i spansk: «Romper», som er verbet i infinitv betyr ikke «Å knekke». Det betyr «Å bryte». Babel-fish er ikke noe flink, romper-vitser er gammel spansktime-klassiker (c;

  Ellers blir det Klassetreff som får stemmen min. Jeg har sett det der i praksis.

 3. Lene sier:

  Jeg stemmer på «To hundre ord sannhet» fordi den satte seg fast i meg med latter og tristhet.

 4. lothiane sier:

  Hurtigkurs i spansk.

 5. Tomas sier:

  «Excerpts from a lost blog» får mi stemme. Den hadde noe ved seg, en egen stemning av noe forgangent og sentimentalt, som jeg liker. Og i tillegg var sluttpoenget morsomt: «hvis du ikke kan lese dette, er nok siden stengt». God humrekvalitet på den der!

 6. Iversen sier:

  Steike, jeg blir helt forvirra av alle stemmene som renner inn! 😀

 7. Esquil sier:

  du skal ikke være her, du er i juryen.

 8. Swazi sier:

  «To hundre ord sannhet» får min stemme.

 9. […] Juryens stemmer til åpen klasse (Husk at du fremdeles kan lese og stemme, uavhengig av hva juryen sier) […]

 10. Victoria sier:

  Ekteskapsloven § 20/21 🙂

  trodde jeg allerede hadde stemt på den, men nå kom jeg på at jeg bare *trodde* jeg hadde gjort det…

 11. minneapolise sier:

  To hundre ord sannhet.

 12. jokke sier:

  Nå var den ene bedre enn den andre og til slutt var «Hurtigkurs i Spansk» som får min stemme.

 13. Vibeke sier:

  Det må bli ekteskapslovens paragraf 20/21.

 14. Vidar sier:

  Sannhetern er at poengene går til «To hundre ord sannhet»…

 15. Guri sier:

  To hundre ord sannhet

 16. røverdatter sier:

  To hundre ord sannhet

 17. Red. sier:

  ok da er pollen stengt og resultatene kommer etterhvert og jeg vet at det er forsinket men man prøver etter beste evne å leve livet sitt på impuls og da kan det hende at man plutselig tilbringer natten uten PC på kvalitetsvalghotell værnes som er et humbugnavn siden hotellet ligger midt i stjørdalshalsen men nok om det

 18. virrvarr sier:

  Esquil: Heia impulslivet ❤ Ikke stress.

 19. […] forsøket på kortprosa var mitt bidrag i «åpen klasse&#187 i Bloggidol, der det ble uplassert. Bidragene ble sendt inn anonymt, og kunne ikke være på mer enn 200 ord. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: