Resultater siste runde

Da er audition til årets bloggidol over, og finalen nærmer seg. Resultatene i den siste runden, åpen klasse, ble som følger:

Nummer 4: Swazi

Jevn score over hele linja. Iversens favoritt.

Excerpts from a lost blog

«Dette er mitt første dagbokinnlegg her. Jeg skal bruke denne dagboken til å skrive om små og store ting jeg er opptatt av og kanskje noen glimt fra livet mitt uten å bli særlig privat.»

«Foreløpig tror jeg at jeg går for Lazy/Daisy, men EC/PC er da også et fabelaktig bandnavn! Nå har jeg bare skrevet en halv låt til dette bandet, og den har jeg mista teksten på, så jeg vet ikke når jeg slår igjennom.»

«Elg i klesbutikk skutt med bedøvelsesgevær (VG)» En av årets bedre overskrifter så langt, og vi er ennå bare i januar.»

«Fører virkelig Øyafestivalen en streng kjønnspolitikk?»

«Litt sur for at grafikken min ikke synes! Det er ikke fett i det heile tekje – jobba hardt med den. Up The Irons!»

«Uansett, den gamle frasen om at rock nødvendigvis handler om opprør og damer bør en gang for alle legges død.»

«Hva gjør man så når man fryser uten mobil, husvære og det er fem timer til neste buss?»

«Jeg er en drømmer, og akkurat nå drømmer jeg om kysten.»

«Denne siden blir stengt snart, så hvis du ikke kan lese dette så er den nok stengt.»

Iversen: Kan jeg få stjele ideene på denne lista?
—–

Nummer 3: Esquil

Andreplasser både i poll og kommentarfelt.

Hurtigkurs i spansk

Problemet med å lære fremmede språk er gjerne at ordene er så rare. Skal man lære spansk må man lære et komplisert ord som ‹izquierda› for ‹venstre›. ‹Venstre› er et nyttig ord, men det tar tid å pugge en utenlandsk bokstavrekke man ikke forbinder noe med.

Skal du raskt få et stort ordforråd er det mer effektivt å lære mindre nyttige ord men som du hører oftere her i Norge, som at navnet til rallykjøreren Sordo betyr ‹døv›, at navnet til syklisten Delgado betyr ‹tynn›, eller at navnet til smørsangeren Iglesias betyr ‹kirker›.

Det samme gjelder setninger. Man kan selvfølgelig pugge de rare ordene i ‹Quisiera algo para la resaca›, da har man den nyttige setningen ‹jeg skulle gjerne hatt noe mot bakrus›. Men pugging tar tid.

Den raske måten å øke ordforrådet på er å gå for en mer unyttig setning, som «knekk min ambolt». Ambolter er ikke plagsomt knusbare, så setningen fins i kun ett eksemplar på internett:

‹Gutta mine kan ødelegge alt. Engang knuste de en trekilos skrustikke. Jeg venter på at de skal knekke ambolten min.›

Så hva er «knekk min ambolt» på spansk? Oversettersiden Babelfish vet:

Hurtigkurs

Rompa mi tas. Den setningen husker du.

Rockette: Artig!

—–
Nummer 2: Eirin

Eirin har finaleplass fra da hun vant runde 2, så det blir ikke noen Wild Card-nominant denne runden. Eirin vant juryen og var Rockettes favoritt, (topp tre er forøvrig identisk med Rockettes topp tre.)

Ekteskapsloven § 20/21

– Husker du ingenting, sier du? sa psykologdamen min.

– Nei, ingenting. Jeg har et bilde i hodet mitt av at jeg sitter foran pianoet vårt, et gammelt ustemt piano, og spiller den ene melodien jeg kan. Freude schöner götterfunken, Tochter aus Elysium. Kanskje det var da de fortalte det, jeg vet ikke. Men det bildet sitter fast i hodet mitt, ja. Det var ikke noe som ble diskutert heller, hvis vi spurte pappa fikk vi aldri noe svar, men det kunne vi liksom aldri vært helt trygg på ellers heller. (Bildet av min far med sigaretten langt inne ved glipen pekefingeren og langefingeren lager i knyttneven hans, kommer frem i hodet, et spørrende tomt blikk, den tunge fjernkontrollen fra Bang&Olufsen hvilende over en oppslått bok for å holde den åpen.)

– Kanskje han heller aldri visste helt hvorfor. Jeg visste ihvertfall ikke hvorfor, men jeg vet ikke om jeg stilte så mange spørsmål da. Kanskje jeg var for liten. Lillesøsteren min var ihvertfall for liten. (Jeg stryker meg over det hårløse hodet mitt.) Vi, alle tre jentene, jeg vet ikke om vi var for pent oppdratt til å stille spørsmål. Kanskje.

– Det kan hende det kommer til deg senere, sier hun.

– Ja.

Rockette:
Dette var en veldig stemningsfull og beskrivende historie. Jeg liker slike; – der man liksom blir dratt inn i bildet som beskrives. Flott stykke arbeid!

—–

Nummer 1: Finalist 10

Vinneren tok 46% av kommentarstemmene og 50% av pollstemmene. To soleklare bloggidol-rekorder.

To hundre ord sannhet

Jeg gav psykologen min latterkrampe i går, og siden anonym blogging er som PostSecret, forteller jeg det her. Jeg snakket om mammaen min som ikke tror på vitenskapen, bare på Martin Luther og Ludvig Nessa, og om pappaen min som er misforstått geni. Hvordan han tørker de våte underbuksene sine i microbølgeovnen og baker brød i plastpose så han ikke skal få deig på fingrene.

Jeg snakket om stemmene i hodet mitt som er forferdelig i veien, og hvordan jeg tror de har temadager. Som Trønder-Tirsdag og Svenske-Søndag. Når du står i dusjen og hører en stemme i hodet ditt si «Och den frågan er mycket svår at lösa» vet du at noe er galt. «Jag vill åka hissan upp og ner!» skriker stemmen og får meg til å kjøre heisen på Blindern igjen og igjen.

Da hun begynte å le, skjønte jeg at hun ikke var moden for å høre om eksen min Thomas som viste seg å egentlig hete Annette eller noen av de virkerlige rare tingene jeg har funnet på. Alle tror jeg tuller når jeg forteller om meg selv. Her er to hundre ord sannhet. Jeg har ikke løyet for å gjøre dem sannsynlige.

Rockette:
Veldig godt skrevet. Fascinerende med stemmer i hodet som har temadag:-)

5 Responses to Resultater siste runde

 1. Tomas sier:

  Ja-ja, min vei til stjernene var for kort. Nådde ikke opp. Sukk!

  Syns vi har fått et flott finalefelt! Venter i spenning på det som kommer. Det må jo bli bra!

  Lykke til, BloggIdolFinalister! Gi oss universet!

 2. Swazi sier:

  Iversen: bare stjel!

 3. Rockette sier:

  Jeg synes du har gjort en super innsats, Tomas! Vel blåst:-)

 4. Tomas sier:

  Takk-takk-takk! Syns det var rart at ikke gurusangen nådde opp. Den var jo så fiiin!!!

  (og den har virkelig melodi også, etter Guru Song av en beatpoet fra sekstitallet … Ginsberg eller Kerouach, tror jeg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: