Finalist 10: Virrvarr

Finalist 10 er Virrvarr, som vant Åpen Klasse med innlegget «200 ord sannhet»

nesemaling2.jpg
Var alt som stod i vinner-teksten sant?
Jeg sa ikke at teksten var sann, men at ordene var sannhet. Da kan du selv gruble på om sanne ord gjør at setningene er sanne, smartass ^-^

Nå handlet innlegget om at du har stemmer i hodet som snakker svensk. Er du egentlig ravende gal?

Åjadda. Kliiin kokos. Jeg synes det er mer bekymringsverdig at jeg la ut bilder av min sexy pysjamas med rosa terriere på og oppfordret folk til å fingermale huset sitt uten klær i andre innlegg som nesten vant et par runder. Ingen grunn til å bekymre seg for min mentale helse, stemmene i hodet og jeg har det bare bra sammen.

Blogget siden?

Midten av november 2006, men det tok av august 2007. Jeg startet en rød og rank commie-blogg og skrev for meg selv og alle andre som hadde røde og ranke commie-blogger. De store og tøffe bloggene som ikke var skrevet av noen jeg kjente (Hei Jokke! Hei Katarina! Hei Brage!) torde jeg ikke kommentere i før jeg hadde blogget i et halvt år. Nå har jeg skjønt at min forestilling om at alle «vanlige» bloggere var skumle bare var tøys. Strengt tatt er vel Brage mye skumlere enn alle andre til sammen ^-^

Hvordan føltes det å vinne?

Haha- jeg var lenge sikker på at jeg kom til å ta BloggIdol-rekord i flest andreplasser, så det var ganske deilig å vinne til slutt. Tror jeg fikk fire andreplasser før jeg endelig ble «ordentlig» finalist. Vel, det opprinnelige målet mitt var å delta i flest mulig kategorier, rett og slett fordi jeg synes det er grisegøy å skrive innlegg, og det fikk jeg ganske fint til. Å vinne siste runde gjorde jo at jeg kunne konkurrere med god samvittighet hele veien.

Hvordan vil du beskrive bloggen din?

Jeg liker å tro at den er rotete, men får stadig vekk beskjed om at den er ganske ryddig og tydelig. Den er min personlige talerstol, tidsskrift og tegneserieforlag på en gang. En gang i tiden var vel planen at den skulle være innmari politisk, men jeg har for mange interesser til å bare blogge om et felt. Jeg tror uansett at jeg er mye flinkere til å leke litteraturkritiker og tegneserietegner enn jeg er til å være storkjeftet politikerspire. Med et er en god blanding av personlige utspill, nerding, synsing og illustrasjoner. Hva jeg gjør på bloggen oppsummeres ganske godt i den første bloggtegneserien min om blogging. Titta!

Og deg selv?

Jeg er litteraturstudent, forfatterspire, tegneserienerd, illustratør, oversosial og hyperaktiv politisk aktivist. Jeg er en passelig flink og passelig nerdete webutvilker og Gnu/Linux-bruker og har flere interesser enn jeg har timer i døgnet. Jeg og bor i en haug av bøker og tegnepapir, og har alltid såpebobler i lomma, så jeg har noe å pusle med om de jeg er sammen med vil ut og røyke. Jeg er den irriterende personen du gikk i klassen til på vgs som alltid hadde hånden i været, var elevrådsleder, fikset skoleball, hadde sekser i alle fag untatt gym og pådro seg magesår før tredjeklasse var ferdig. Akkurat nå prøver jeg å gjøre minst mulig for å ha det best mulig med meg selv, og lusker gatelangs alene i Oslo, drikker farlig mye te og spiller Nintendo med mannen min om lørdagskveldene. Jeg er kronisk velte-Petter, snubler i mine egne ben og vrikker ankelen på flatmark. Har nedsatt grovmotorikk og balanse og lærte å sykle først for tre år siden. Kan vaskes i vaskemaskin og kommer med et ekstra sett batterier. Søt og snill.

Hvilket temaord frykter du i finalen?

Alle ord er mine venner. Som gammelt steinerbarn bader jeg i språket, og kan danse alle diktene til Goethe. Jeg frykter ingenting.

(Gammelt dagbladspørsmål:) Hva forbinder du med ordet ‘sanselig’?

«Sanselig» er det omvendte av det «fornuftige, det rasjonelle». De gamle filosofene mente at mannen var styrt av fornuften, mens kvinnen var styrt av sansene, og derfor ikke var til å stole på. De ville ha nytelse, ikke tenke seg om. Når jeg tenker på sanselig tenker jeg på god mat og drikke, varmt skumbad, parfyme, musikk og sex. Altså- nytelser du får via sanseorganene dine.

I hvilken grad er du redd for at stempelet som Idol-Ida kan bli en belastning?

Jeg har tidligere blogget om alkoholproblemene mine og debuterer som sex-skribent. Jeg er kommunist og Ottar-medlem. Hvordan i allverden skal Idol-merkelappen kunne virke mer belastende? 😀

Har du noe Blogg-Idol?

Mnja- jeg har mange blogger som jeg liker, men det betyr jo ikke at jeg har lyst til å være som dem. En slags blanding av Drusillas evne til å plukke fra hverandre dagsaktuelle saker, Esquils oppfinnsomhet og Undres evne til å aktivistblogge, kanskje? Legg til en dæsj av Avils gode språk og Oda Bhar sine foto-illustrasjoner, så nærmer vi oss Blogg-Idolet mitt. Jeg skulle også gjerne hatt en blogg med et så pent stilsett som Binka sin. Ah- folk er så flinke ^-^

Hvordan ser du for deg din videre bloggekarriere?

Blogg-karriere? Jeg håper virkerlig for min egen lommebok sin del at karrieren kommer andre steder enn via bloggen ^-^ Jeg skriver, der for er jeg. Så lenge dere leser, også, går nok bloggen bra.

Hvem tror du vinner blogg-idol?

Jeg holder fremdeles en knapp på Delirium. Hvis det kommer temaer som inspirerer henne, tror jeg hun kommer til å klare brasene. «Shiny»-innlegget hennes eide alle oss andre, og får hun til å skrive noe like sjarmerende i finalene, har hun gode muligheter. Hvis ikke er Hjorthen en gammel ringrev og kan skrive det beste om det meste.

(autentiske idol-spørsmål)

Jeg er en stor fan av deg. Håper vi kan treffes en gang. Men lurte bare på en ting. Er du singel? Hvordan vil du beskrive drømmedama/typen din?

Jeg er veldig lite singel, jeg er godt gift med Mr. Jackson og har vært det i snart tre år. Jeg kan godt beskrive ham om du er intressert? I følge seg selv ser han ut som en blanding av en lama og Sean Connory. Han har skummetmelkfarvet hud som får tredjegradsforbrenning om han er to minutter i solen, brekker brillene sine hele tiden og har alltid skjorte, dressbukse, dressjakke og trenchcoat. Før hadde han kjempelangt hår, men så klippet han det og fikk seg en jobb. Uansett er han veldig britisk og fantastisk kjekk. Skjegg har han også. Mmmmmm. Mannen min. ❤

Yndlingsfarge?

Magenta! Knæsj magenta! Jeg hadde magentafarvet piggsveis en gang¸ jeg var veldig fin ^-^

Yndlingsmatrett?

Jeg har ingen favoritt-rett, men jeg har mange favorittingredienser som jeg blander skjødesløst og til alles skrekk og gru.

Jeg elsker Dijon-sennepp, Akasie-honning, kokosmasse, bacon, spisskummen, blåmuggost, tyrkisk yoghurt, balsamico, ingefær, mango, kantareller, oliven, appelsinjuice, parmaskinke, chai-te, scampi og hvitløk i skjønn forening. Gjerne alt på en gang. Honning-sennep-chevré-ost. Mango med hvitløk, skinke og blåmuggost- alt på en gang. Tror vel egenltig yndningsmaten min blir tapas, siden jeg liker masse fingermat jeg kan blande selv.

Yndlingsdrikk?

Chai-latte, farris, appelsinjuice.

Yndlingssjokolade?

Spiser ikke sukker. Ergo ingen sjokolade på meg.

Yndlings-tv-program?

Har ikke sett TV på mange-mange år, men jeg har et autistisk forhold til Star Trek. Resistance is futile!
Laster ned Family Guy og Futurama, selvfølgelig.

Yndlings-klesbutikk?

Jeg kjøper jeans i Stora Rumpa-butikken på Gunerius (tror egentlig den heter Solo), en klesbutikk for feite damer. Ellers kommer klærne mine fra ebay og ulike nettbutikker rundt omkring. Ellers har jeg hatt god erfaring med å bytte klær med venninner som har omtrent samme størrelse. Så lenge du bare er lei av klærne og de ikke er utslitt, er det sikkert noen du kjenner som vil ha dem. Jeg heier på byttehandel.

Yndlingsfag?

Litteraturvitenskap, filosofi, norsk, biologi, kjemi, drama, kunstfag osv var det morsomste på videregående, i alle fall. Gym suger.

Tror du at du har noen sjanse til å komme videre fra kvartfinalen?

Åjadda. Jeg er utrolig kjempeflink og magisk über-panser-kul. Og hvis jeg ikke kommer videre er det fordi folk har dårlig smak. Helt alvorlig- det er ikke veldig viktig for meg. Det er morsommere å skrive innlegg enn å vinne, om du skjønner. Det artigste er å delta. Jeg tuller ikke.

14 Responses to Finalist 10: Virrvarr

 1. Truls sier:

  Var det Mr.Jackson det var bilde av i avisen for en dag eller to siden?
  Som selverklært nettpirat?

 2. virrvarr sier:

  Ja, det er den Mr. Jackson. Daniel Søland Jackson, han er ikke så veldig hemmelig
  ^-^

 3. Hjorthen sier:

  Håh! Her prøver Virrvarr seg på litt Tom Nordliesk psykologisk krigføring når hun fremhever Delirium og meg som favoritter, men den må hun lenger ut på landet med. Her er det bare å se på plasseringene for å slå fast at det er henne selv som er den store favoritten nå. Dessuten er det ikke hun som er Tm Nordlie, det er det jeg som er. Tøff og brautende på utsiden, full av angst og redsel inni meg.

 4. virrvarr sier:

  Hjorten: Ooo- ikke gjennomsku meg nå ^-^

  Eller- for å si det som Esquil: «You are a very good player.»

 5. […] for kvartfinaler i Bloggidol, og den psykologiske krigføringen er allerede i gang. Virrvarr har utpekt undertegnede og Delirium til forhåndsfavoritter for å ta presset bort fra seg selv, og den slags ufinheter […]

 6. Red. sier:

  «Tøff og brautende på utsiden, full av angst og redsel inni meg.»

  hahaha Tm Nordlie på kornet 🙂

  med sånne setninger bare befester du favorittstempelet 🙂

 7. Swazi sier:

  Pokker også, hun her blir vanskelig framover. Kan man danne allianser i Blogg-Idol?

 8. «Jeg skriver, der for er jeg»

  Hahaha!

  Det er godt du finner selvbekreftelse i skrivefeilene. 😉

 9. Hjorthen sier:

  Red: Rett skal være rett, den der om Tom Nordlie har jeg rappa fra Bård Tufte Johansen.

 10. Delirium~ sier:

  Ja, det er ganske sneaky av Virrvarr og drive omvendt psykologi på oss, Hjorten. Heldigvis er jeg imun 😀 (og hadde levert bidraget mitt lenge før intervjuet med Virrvarr!)

 11. Red. sier:

  åja. og jeg som trodde vi skulle skrive Tm Nordlie feil for at han ikke skulle kunne google seg.

 12. virrvarr sier:

  Her pøver man å være snill, også synes alle jeg er en snik.

 13. Oda sier:

  Kanskje er du litt snik, men en fin snik. Jeg har ikke fulgt med på Bloggidol, men nå havnet jeg her fordi du skrev så fint om meg med lenke, så da er det vel bare å heie på deg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: