Kvartfinale: Skrivekurs

Velkommen til kvartfinaler! Vi anbefaler deg å lese bidragene før du ser i kommentarfeltet hva andre har stemt. Akkurat nå har du sjansen til å gjøre deg opp en 100% upåvirket mening. I kvartfinalene stemmer vi på de seks bidragene vil likte best – les notisen om avstemning (etter bidragene, sammen med lenke til poll) nøye.

— — —

Ord nummer to

Jeg lurer på hva ord nummer to var, utvelgelsen er basert på flertallets diktatur og det ordet flest har; ja ikke googlet, men søkt på kvasir etter, er skrivekurs.

Skrivekurs.
Europa har fått et nytt land. Var ord nummer to Kosovo? Hvordan er det mulig at det nordmenn vil oppdatere seg på en dag i februar er skrivekurs, det er endatil vinterferie!

Er søkermotoren på Kvasir en indikator på hva nordmenn er opptatt av?

Jo da, det kunne vært verre. Absolutt. Likevel – jeg lurer på hva ord nummer to var. Kanskje det er best å ikke vite.

— — —

Skrivekurs (red. anm. den på 124 ord)

Jeg ønsker meg et skrivekurs for Livet.

Et kurs der ord og regler kan forme dagene mine til en fast og forståelig masse.

Et skrivekurs der livets sorteste dager blir til den vakreste, sjelgripende poesi i stedet for å etterlate meg skjelvende, livredd og med kvalmen konstant sigende under adamseplet.

Et skrivekurs med rettetast slik at jeg bare kunnet stryke ut og fjerne det som ikke passer inn og som ødelegger for den røde trådens vakre ferd mot en lykkelig slutt.

Hadde livet hatt en skrivekurs skulle jeg ha meldt meg på og skrevet meg en varm sommerdag med en mild bris mot en frisk kropp mens jeg kjente hånden din i min og lyttet til latteren vår som danset gjennom bløte lilla blomster.

— — —

Tommy går på skrivekurs

Tommy var aldri noe flink på skolen. Spesielt ikke i norsk. Så da han seinere, som voksen, fant ut at han skulle bli filmmanusforfatter meldte han seg på et skrivekurs. På skrivekurset møtte han Morten. Morten likte j***** godt å spille poker og introduserte Tommy for gamblingens verden. Men Tommy var ikke noe flinkere i poker enn han var i skriving. Tommy begynte først å låne penger av Morten. Og etterhvert lånte han enda mere penger av Mortens venn Harry. Harry ble ikke veldig glad da Tommy ikke kunne betale tilbake. Så Harry hogga hendene til Tommy av. Det spruta mye blod, men han kom seg på legevakta. Så nå har Tommy begynt på ett nytt skrivekurs for å lære seg å skrive med føttene…

— — —

Fra VGs intranett

Viktig melding til alle nyansatte journalister:

Vi kjører nå i gang skrivekurset «Kunsten å lage ordspill», som er en del av den obligatoriske innføringspakka «Nyansatt i VG». Kurset går over tre dager og inneholder blant annet følgende moduler:

-Ordspill i overskrifter
-Ordspill i bildetekster
-Humor i ordspill
-Ordspill og etikk

Nyansatte sports- og kulturjournalister vil seinere få muligheten til å ta kurset «Kunsten å lage ordspill , trinn 2», da ordspill vurderes som særlig viktig for disse avdelingenes journalistiske profil.

Vi minner med det samme om de andre kursene i innføringspakka:

-Kunsten å lage overskrifter som inneholder ordene sjokk/sex/skandale/drap, uansett hva artikkelen handler om (4 dager)
-Kunsten å skrive folkelig (2 dager)
-Kunsten å lokalisere nordmenn når man skriver om store, internasjonale saker (2 dager)
-Kunsten å skrive om været (2 dager)

For påmelding, send mail til kurs@vg.no Velkommen!

— — —

Alle disse dagene

Hun så på meg alvorlig og lenge, hun snakket om radioen hun hadde satt på, det var et klassisk pianostykke, det hadde vært som følelsen av lyden av rennende vann. Hun snakket om at hun hadde stirret opp i taket i så mange dager nå, det var som om hun kunne hver eneste lille del av taket utenat, og at hver dag bekreftet at livet bare går, at dagene bare forsvinner, slik at man aldri vet når man kan få startet på det man egentlig vil, det som liksom skal være livet, feil – det som er selve livet, og så smilte hun og sa –

det er som en variant av Milan Kundera, for livene våre er liksom så tomme, hule og enkle og allikevel sitter vi og klager, men jeg får ikke luft og jeg kommer ikke ut og jeg lurer på om jeg må melde meg på skrivekurs slik at jeg kan lære meg en eller annen teknikk slik at jeg kan slippe ordene ut. Hva tenker du om det?

Og det er nettopp fordi jeg tenker på akkurat det samme selv, at jeg bare måtte si til henne at
– det vet jeg ikke. Kaffe?

— — —

Om Språk

Det er et kjent faktum at det engelske språket har flere ord enn det norske.

«Norsk ordbok» fra Kunnskapsforlaget har 81.000 oppslagsord, mens «Oxford English Dictionary» har utrolige 301.000.

Jeg leser heller orginalbøkene skrevet av en engelskspråklig forfatter, enn å lese den norske oversettelsen. Et språk burde være mye rikere enn et annet når man har mer enn 270% flere ord til disposisjon!

Men er egentlig det egentlig sunt? Burde jeg ikke heller øke mitt norske vokabular, så jeg kan lettere og bedre uttrykke hva jeg mener, tenker og vil?

På den annen side: Hvis jeg forbedrer mitt vokabular, vil ikke da «vanlige folk» slutte å forstå meg. Slik som professoren som forsvarte hvorfor han alltid snakket så avansert med at vanskeligheten å finne «adekvate substitutter.»

Jeg vil ikke bli en intellektuell som bare kan diskutere fag med andre professorer, eller en politiker som taler for uforstående ører.

Finnes det noen som faktisk kan både kan snakke til pensjonister, tale om markedssvingninger, preike med Enga-supporteren, prate med innvandreren, argumentere med naboen og diskutere Habermas?

Inntil videre får jeg «trøste» meg med at hadde det ikke vært for den automatiske ordboka, så hadde jeg skrevet «intellektuell» feil.

— — —

Vellkomen til skrive Kurs.

Del 1 – Får ale moderne jorunalistrer

Lær deg og skile melom og å å.
Sel om du har hasst verk, ungå ufulstendige
Ungå og skrive lange å usamenhengene setninger som kanskje eller ikke eter at du er ferdig.
Hussk dobelt konsonannter.
Ord deling er en døds syn.

Del 2 – Får tablod journalitser
Vinkle sakn din på en sennsjasonel måte.
Ett bilde sier mer en tusen
Integritet er får fatige jornalister. Sporrts bil er får de lure.
Bruk sikkre killder. Eksemppel wikipedo.org eler Sønndag sønndag

Del 3 – Får blågere
Finn et emne og skrive om.
Klad førrst.
Om bestemm deig.
Skriv om noe anet.
Publisser possten
Hvær spennt på vrodan folk vil regere.
Bli skufet over at ingen har komentert possten din.
Anger. Sa du noe dummt? Miss tollket?
Bonde anger.
Fortsat ingen svar? Tryk F5 noen ganer frem til mid nat.
Sov dårli.
Våkne mitt på naten. Fort sat ingen komentarer?
Gi blafen i den påkers blåg possten.
Ctrl-alt-del
Fordømmt innternetet
Gå in eter ennå noene dager å se at du har fåt en komentar på possten din.
Stålene gla får at du blåger
…og op muntret til og lage en ny blåg posst.

— — —

Fra skrivekurset i barnelitteratur

Dette er Leif. Leif er en liten gutt på 35 år. Leif blir aldri voksen. Han var flink i gym på videregående. Men han gadd ikke gjøre leksene sine. Så nå går Leif på noe som heter «attføring». Han liker dataspilling, rockemusikk og han leser hvert eneste nummer av et blad som heter «Vi Menn».

Nå skal Leif til Spania. Han drar til Spania flere ganger i året. Han reiser sammen med vennene sine. Unntatt de vennene som har kommet seg videre i livet. Så han reiser alene. Leif går ikke så godt sammen med sine jevnaldrende. Det er fordi Leif er infantil.

«Hva betyr ‹infantil›?» lurer du sikkert. Infantil er når 35-åringer fortsatt snakker om «voksenpoeng» og bruker ord som «dude» og «kult». Men Leif trives i syden han! Han drikker voksenbrus med gøyale ting på og har det kjempesupermorsomt sammen med folk han ikke kjenner.

Leif er glad. Vennene hans er triste. De tar piller mot noe som heter «depresjon». De er «utbrente». Det ordet vet ikke Leif hva betyr, for han leser bare «Vi Menn».

Ha det på badet, Leif! Vi sees i neste bok. Den heter «Hverdags-Leif kjøper First Price-produkter på Kiwi».

— — —

«Bli kvitt skrivesperrende en gang for alle!»

Slik lød overskriften på avisnotisen om skrivekurset. Midt i blinken. Jeg tilbragte dagene med å glo på et tomt tekstdokument og gråte i desperat i dusjen. Forlaget ble krassere hver gang jeg hørte fra dem. «Jeg har noe snart, gi meg tid.» Løgn. Jeg stod fast. Det kom ingen ord.

Kurset var på en herregård på landet, langt fra folk. Det var flere kjente forfattere påmeldt, folk som slet med den vanskelige andreboken. Suksessdebutantene. Vi kom snikende fredag kveld, alene i hver vår drosje, vi så ikke på hverandre.

Nå er det ikke lenge før de er her. Jeg sitter sammenkrøpet i skapet under kjellertrappen med lommelykt og notatblokk. Det er edderkopper i håret mitt, på låret mitt. Om jeg ikke har ti sider kvalitetsprosa når de finner meg, kutter de en finger for hver side som mangler. Ingen sider, ingen fingre. «Men jeg kan jo ikke skrive uten fingre!» klynket noen. «Klarer du ikke skrive for å redde dine egne fingre, er du ingen forfatter.» lød svaret. Alle dører er sperret, de har vakter og våpen. Og de leter, de finkjemmer huset. Over meg hører jeg det første skriket, det kommer flere. Og teksten min er kort. Altfor kort.

— — —

Skrivekurs (red. anm. den på 200 ord)

Jeg har sittet her lenge nå. De ser meg ikke lenger.
Jeg har nesten sittet helt stille, og bare leser forsiktig i boken min.
Var en barnehage gjennom parken nettopp, plukket høstblader, kastanjeskall og kastanjer.
Min benk er den beste av alle. Gjemt bak noen svake svinger og noen busker med frysevæske i. Nesten ingen ser meg her.
Det sitter en ung fyr på en av benkene bortenfor, han har ikke sett meg ennå. Han sitter og rugger, svinger lett på overkroppen. Han tenner seg fornøyd en røyk, jeg tenner meg en jeg også. Klikket fra lighteren gjør at han oppdager meg. Han er ikke akkurat stygg.
-Faen. Høres svakt fra mannens benk. Han løfter hodet, ser opp. På veien bortenfor, en blid jente på vei mot mannen, smiler, småler, stående klem, langt kyss. Jeg klarer ikke se på uten å glo, leser boken min, smiler, men skjuler det bak permene.
Så et brøl av latter, kvinne som ler uten skam, vræling, tuting. Mann som står og går, støtter vrælende pike. Borte nå.

Jeg skal gå. Kikker bortom benken han satt på, setter meg ned. Sirlig risset inn, blokkbokstaver på 10 cm i grønn kommunal benk.

«JEG ESKER DEG, ANJA»

— — —

Så du tror du kan skrive

Hva i helvete er det du gjør?

In medias res?

Aha! Så du tror du kan skrive! Så hva fanden gjør du her på Litteraturskrivekurssskolen?

Jeg tenkte…

Hold kjeft når du snakker til meg. Du tenkte ikke i det hele tatt skal jeg si deg. I medias rass for satan. På hvert eneste kurs så må det være en smartass som tror hun kan skrive!

Jammen…

Kjeft sier jeg. Dette er Litteraturskrivekurssskolen, ikke noe demokratisk eksperiment. Du er her for å lære å skrive, jeg er ansatt for å lære deg å skrive. Hvordan kan jeg lære deg å skrive når du bare skal kverulere?

Nå betaler jeg…

Money Honey! Nå skal du være stille mens voksne skrivekursledere snakker, okay?

Jojo…

Her er greia. Du kan ikke skrive, det er derfor du har meldt deg på. Gud vet det kommer til å bli vanskelig, men hvis du bare klarer å holde kjeft og ta til deg det jeg sier så kan det hende vi kan få en skribent ut av deg, men det blir blod svette og tårer. Takler du ikke det så finner du døra der borte. Er du med?

Joa…

Da begynner vi. Her er en stor A

— — —

Et skrivekurs vær så snill…

Jeg meldte meg på kurs i oljemaling, og tok med en venninne for å slippe å gå alene. Hun er nå en anerkjent maler, mens jeg red på bølgen av middelmådighet.

Så meldte jeg meg på kurs i dans og tok med en annen venninne. Hun konkurerer i dag på høyt nivå, men jeg kom aldri forbi middels.

Jeg meldte meg på et nytt dansekurs, alene. Og endte opp med å måtte danse med en gammel skolekameret. Han bor fortsatt hjemme hos mor og far og luktet ganske spritholdig. Men han var en gud til å danse og jeg var pinlig middels. Og jeg husket plutselig med gru den ene gangen jeg sa noe stygt til ham på skolen. Jeg er fortsatt lei meg for det, men sa ikke noe.

Nå vil jeg gjerne begynne på skrivekurs og har da valget mellom å ta med en venninne eller å møte traumer i døra.

Jeg vil jo egentlig bare være bittelittegranne genial, og drømmer om et skrivekurs som hever meg langt over middels. Jeg tror egentlig jeg er den rette etterfølger av Khalil Gibran. En genial forfatter med geniale tanker, det er det jeg egentlig er innerst inne. Jeg har troen på et skrivekurs ja.

— — —

Les reglene for avstemning, de er reviderte!

Avlegg max 6 kommentarstemmer i kommentarfeltet (om du har lyst, husk eventuelt å holde alle stemmene til én kommentar), gjerne med begrunnelse. Det er også helt greit å stemme på seks bidrag via vår herlige eksterne avstemningsboks (lenke til pollboksen). Tolv stemmer til sammen, altså. Du kan gi max 2 poeng til ett bidrag, med andre ord. Godt valg!

43 Responses to Kvartfinale: Skrivekurs

 1. Hjorthen sier:

  Jaja, lykke til alle sammen. You are all very good players, but I would love to beat you all. Love it!

  Og nei, jeg stemmer selvfølgelig ikke på konkurrenter i kommentarfeltet. Det får holde at jeg var dum nok til å gjøre det i pollen.

 2. Red. sier:

  Ja! Kjempebra innsats, folkens!

  Her var det lite fyllstoff. Jeg begynte å dele ut plusser men man måtte opp i flere plusser for å få stemme. Jeg gir stemmene mine til

  Vellkomen til skrive kurs
  Bli kvitt skrivesperrene
  Tommy
  Skrivekurs 124
  Så du tror du kan skrive
  VG

  Barnelitteratur får minuspoeng fordi jeg tilfeldigvis er en 35-årig dude som sier kult.

 3. Red. sier:

  det må nødvendigvis ha vært esquil speaking.

 4. Lene sier:

  Her var det mye bra og deilig å få lov til å stemme på mange.
  Mine kommentarstemmer går til:

  Vellkomen til skrive Kurs.
  Skrivekurs (red. anm. den på 200 ord)
  Så du tror du kan skrive
  Om Språk
  Skrivekurs (red. anm. den på 124 ord)

 5. virrvarr sier:

  Oo- folk er flinke!

  Hjorthen er teeit. Jeg stemmer selvfølgelig offentlig.

  Skrivekurs (red. anm. den på 124 ord) <— Jeg vil også at livet skal være en tekst jeg kan redigere som jeg vil. Det er en fin tanke.

  Fra VGs intranett

  Vellkomen til skrive Kurs.

  Et skrivekurs vær så snill…

  Om Språk

  Resten må jeg tenke på.

 6. Lene sier:

  Den sjette kommentarstemmen min går til:
  Bli kvitt skrivesperrende en gang for alle!»

 7. røverdatter sier:

  Ord nummer to
  Skrivekurs (red anm. den på 124)
  Vellokmen til skrive Kurs
  Bli kvitt skrivesperrende en gang for alle
  Så du tror du kan skrive

 8. abre sier:

  Alle disse dagene
  Vellkomen

 9. abre sier:

  ..til skrive Kurs (skulle det stå i det forrige innlegget, som plutselig ble sendt inn uten at jeg trykket på knappen).

 10. Tamara sier:

  Jeg stemmer på «et skrivekurs vær så snill» og «bli kvitt skrivesperrene»

 11. Sonja DaA sier:

  Jeg stemmer på:

  Om Språk
  «Bli kvitt skrivesperrende en gang for alle!»
  Et skrivekurs vær så snill…

  Mulig jeg plutselig kommer tilbake med tre stemmer til.

 12. Tomas sier:

  Et godt felt, selv om jeg kun fant fem poster jeg hadde lyst til å stemme på:

  Vellkomen til skrive Kurs: denne var gjennomført og fin! Morsom lesning!

  Fra VGs intranett: intelligent kritikk av lettvinthetens praksis!

  Et skrivekurs vær så snill: gode tekster om middelmådighet får alltid min sympati.

  Tommy går på skrivekurs: en vits i gammel, burlesk tradisjon! Litt klønete, men poenget er så bra at det overser jeg.

  «Bli kvitt skrivesperrene en gang for alle»: også en burlesk tekst, med fin og tett stemning, selv om den svikter litt i driv og klarhet.

  And that concludes the votes for the spilliv-jury! Good evening and over to you, Helsinki!

 13. Tiqui sier:

  Fem stemmer fra meg i dag:
  Fra VG’s intranett traff meg først og fremst, og siden jeg liker harselas med journalister likte jeg også
  Vellkommen, selv om den harselerte så voldsomt at det ble slitsomt å lese hele.
  Dessuten en stemme hver til
  Om Språk – fin betraktning om det språklige og vokabularets dilemma
  Et skrivekurs vær så snill og
  Bli kvitt skrivesperrene en gang for alle.

  Mulig jeg kommer tilbake med den siste sjette stemmen, men dette er iallfall gode kandidater!

 14. Sigurd sier:

  Tommy går på skrivekurs
  Fra VGs intranett
  Så du tror du kan skrive

  Tre fra meg…

 15. Vidar sier:

  Poeng til:
  Fra VGs intranett
  Et skrivekurs vær så snill…
  Skrivekurs (red. anm. den på 124 ord)
  Fra skrivekurset i barnelitteratur

 16. groftekanten sier:

  Ihvertfall poeng til: Fra VGs intranett. Jeg er ikke særlig glad i VG så den la seg som en go-klump rundt mine fordommer 🙂
  …og poeng til: Vellkomen til skrive Kurs – som var ganske søt.

 17. […] en hemmelighet, det skal være hemmelig avstemning! Du kan lese alle 12 bidragene og gi din stemme her.  En grei oversikt over alle som deltar finner du hos her hos into orbit. Jeg orker ikke å linke […]

 18. Randi sier:

  Her var det god spredning og bredde i tolkning av oppgaven! Spennende!

  Holder meg foreløbig til en stemme her i kommentarfeltet og den går til
  «Bli kvitt skrivesperrene en gang for alle.»

 19. Graylady sier:

  Min stemme går til «Alle disse dagene»

 20. Marte sier:

  Ord nummer to – for originalitet
  Alle disse dagene – fordi jeg ble så grepet da jeg leste den
  Bli kvitt skrivesperrene for alltid – for en overraskende og herlig burlesk vending

 21. Marte sier:

  Ja, altså «bli kvitt skrivesperrene en gang for alle» var det jeg mente. Tror jeg trenger et skrivekurs…

 22. Masse ros til alle forfatterne for originalitet og flotte tekster!!!

  Jeg gir noen stemmer til:
  – Skrivekurs (red. anm. den på 124 ord)
  – Fra VGs intranett
  – Vellkomen til skrive Kurs.

  Disse gjorde fine ting med humøret mitt nå, og i dag følger jeg først og fremst magefølelsen 🙂

  …og jeg skulle ha fulgt bedre med på BloggIdol, men all mulig ros til både arrangører og deltakere!!

 23. […] Juryens stemmer til kvartfinalen (Husk at du kan lese bidragene og stemme, gjerne før du ser hva juryen har å si) […]

 24. Esquil sier:

  Etter et døgn av avstemningen har jeg telt opp midlertidig stilling.

  Det er tre bidrag som ser trygge ut, så er fire bidrag i en uhyre jevn kamp om de siste tre semiplassene. deretter kommer tre som heller ikke er sjanseløse, og et par som sliter.

  jeg vil anbefale de som ser ut til å gjøre det bra om å ha semifinaletemaet i bakhodet, siden fristen allerede er 27.feb klokken 12,

 25. Hjorthen sier:

  Ojoj, dette ser spennende ut. Jeg har en distinkt følelse av at jeg ligger i faresonen her og har nå redusert målsettingen fra å gå for seier i hele greia til i det minste komme foran Virrvarr. Men det skal vel holde hardt det også.

 26. lothiane sier:

  «Bli kvitt skrivesperren en gang for alle!» får min stemme. Godt gjort å få til en krim på så begrenset plass. 🙂

 27. lothiane sier:

  Og jeg leser reglene litt for sent. 6 stemmer? åhmajgad, det får jeg neppe til, men jeg gir stemmer til disse:

  – Bli kvitt skrivesperren en gang for alle
  – Skrivekurs (red. anm. den på 124 ord)
  – Fra VGs intranett
  – Skrivekurs (red. anm. den på 200 ord)

 28. saccarina sier:

  Tommy går på skrivekurs
  Alle disse dagene

 29. Jokke sier:

  Tommy går på skrivekurs
  Fra skrivekurset i barnelitteratur
  Alle disse dagene

  Får stemmer fra meg

 30. Swazi sier:

  Fra VGs intranett
  Alle disse dagene
  Vellkomen til skrive Kurs.
  Ord nummer to
  Skrivekurs (red. anm. den på 200 ord)

 31. Eirin sier:

  Skrivekurs (124 ord)
  Ord nummer to
  Alle disse dagene
  Om språk
  Så du tror du kan skrive
  «Bli kvitt skrivesperrende en gang for alle!»

 32. Anonym sier:

  et skrivekurs vær sá snill
  Veldig fin beskrivelse av ambisjoner og sárbarhet

  fra skrivekurset til barnelitteraturen
  fint spark i siden pá den etablerte deffinisjonen av á leve et lykkelig liv.

  bli kvitte skrivesperrende en gang for alle
  Morsom og overraskende tilnærming til oppgave ordet

 33. 0rn sier:

  ops, glemte á skrive in detaljer. stemmene overfor er mine

 34. Guri sier:

  Ord nummer 2
  Fra skrivekurset i barnelitteratur
  Så du tror du kan skrive
  Et skrivekurs vær så snill…

 35. Red. sier:

  da er avstemningen avsluttet og resultatene kommer noen minutter før midnatt.

 36. Vesle Kari sier:

  Ord nummer to – fordi den gir alle som følger med på blogg idol grunn til å tenke over hva vi bruker tiden til….

 37. Terje sier:

  Jeg likte «ord nummer to» best!

 38. Terje sier:

  ord nummer to, stemme fra meg

 39. Hjorthen sier:

  Jeg stemmer også på Ord nummer to, og så stemmer jeg på meg selv, og til slutt en stemme til radiohode!

 40. Sigurd sier:

  Teltes Hjorthens stemme på seg selv? Avgjorde den eller var det på kødd?
  Beklager hvis jeg høres bitter ut. Jeg er et konkurransemenneske. Jeg klarer ikke å unngå det…

 41. Esquil sier:

  neida, slapp av. streken ble satt med min kommentar etter guri. guris stemme var heller ikke avgjørende, hjorthen passerte deg tidligere på dagen.

  hjorthens kommentar her er ikke noe annet enn en brilliant satire over diverse stemmenfenomener.

  det har skjedd et par ganger at deltagere har stemt på seg selv, det har vi naturligvis strøket, ut fra reglene.

  du manglet to stemmer i pollen eller to stemmer i kommentarfeltet, en av delene ville reddet deg. flere jurystemmer hadde ikke hjulpet da du allerede var juryens favoritt.

 42. Iversen sier:

  Du tenker på den stemmen som kom etter at avstemningen var ferdig?

 43. Iversen sier:

  J*vla Esquil, ass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: