Semifinale: Profil

Velkommen til semifinale! Vi anbefaler deg å lese bidragene før du ser i kommentarfeltet hva andre har stemt. Akkurat nå har du sjansen til å gjøre deg opp en 100% upåvirket mening. I semifinalen kan du stemme på inntil tre bidrag.

Oppgaven er å skrive den minst fristende kontaktannonsen. Det minst attraktive svaret på spørsmålene: Hvem er du, og hva ser du etter hos en partner?

De tre beste går til finalen.

— — —

Ung lektor søker diskodrops

Ung mann på 47 år, jobber som lektor i naturvitenskapelige fag, søker fristende diskodrops av hunkjønn i passende alder.

Jeg trives best i mitt eget selskap men kan være sosial når det kreves. Er renslig og nøye med fasaden, og har egne tenner og eget hår.

På fritiden spiller jeg dataspill og driver ellers med forskjellige utendørsaktiviteter når jeg ikke ser på TV. Jeg liker egyptiske gullkatter, er medlem av Norsk Bonsaiselskap og har deltatt i Europamesterskap i Rubiks kube. Skyter litt med pil og bue og har forsøkt meg på knivkasting, dessverre uten særlig hell da jeg fra barnsben av har hatt problemer med finmotorikk og koordinasjonsevne. I følge moren min er årsaken en kjønnsbundet arvelig sykdom som rammer mennene i farsslekten og som kan spores helt tilbake til min tippoldefar Bernt Bernhard. Til tross for nitid utredning gjennom hele min barndom klarte dessverre aldri legene å finne den riktige diagnosen. Men nå har jeg lagt bort knivene og begynt å lage min egen ringbrynje i stedet og det er mor veldig glad for.

Jeg samler på taranteller og tomme ølbokser. Spiller badminton og ukulele, men er ingen ekspert. (Ukulele er en liten gitar, stemt som de fire tynneste strengene på en vanlig gitar og med en capo på det syvende båndet. Og så er den fjerde strengen stemt en oktav høyere.)

Det er viktig å engasjere seg i miljøsaken og jeg gjennomfører derfor et personlig miljøprosjekt som blant annet går ut på strømreduserende tiltak, utstrakt kompostering- og avfallssorteringsaktiviteter, samt at jeg bruker sparkesykkel som fremkomstmiddel for å spare kloden for unødvendige CO2-utslipp. Var tidligere aktiv i Blekkulf-klubben.

Du er 179-181 cm høy og blond. Ingen barn. Men det viktigste er at du er slank og pen og trives i mitt selskap. Håper du deler noen av mine interesser, særlig er det essensielt at du også liker egyptiske gullkatter. Men hvis du er veldig pen kan jeg være villig til å fire noe på kravene.

Bill. Mrk. Realist.

— — —

Familiemann

La de så barn komme til meg, heter det så fint. Og vil de ikke, så kan saktens jeg komme til dem. De siste årene har jeg reist land og strand rundt for å treffe barn på fritiden, så om det er en barnekjær mann du er på jakt etter, har du kommet til rett mann.

Jeg er en velholden mann i midten av 50-årene. Liker fart og spenning, og kjører motorsykkel. Jeg er også huslig av meg, og kan være riktig så kreativ med ett og annet klesplagg.

Tidligere har jeg vært mye på farten. Den tiden er over nå. Jeg ser for meg en fremtid hvor jeg er relativt stedbunden. Et stabilt liv med faste måltider og tid til å tenke. Og jeg kan forsikre deg om at du alltid vil vite hvor du har meg.

Jeg ønsker meg egne barn, som jeg kan hygge meg med hjemme i kjelleren. Vil du leve ut den drømmen med meg? Jeg har tro på en oppdragelse med mye kos og nærhet. Jeg kan ikke understreke dette med kos og nærhet nok… Som min gode advokat så treffende presiserte: Barn tar ikke skade av slikt. Jeg misunner Priklopil som kunne leve ut sine hobbier i fred i årevis. Det ønsker jeg også å gjøre. Livet er kort, og man må leve det til fulle.

Advokaten min har hatt samkvem med alt som kan krype og gå, og var selv tidlig ute med å oppleve nærhet og varme på tvers av generasjonene. Jeg oppdaget tidlig at vi hadde sammenfallende interesser. Kanskje du vil være med på en ménage à trois med oss? Eller hvorfor stoppe der? Med hans partner og noen småbarn kan vi kanskje nærme oss en ménage à … dix?

Liker du rollespill? Såpe? Min skitne stav trenger å vaskes. Det er flensost under forhuden, og det klør. La din tunge slikke den ren og dine safter spyle vekk alle illeluktende fremmedelementer. La dine hender varmes gjennom mine bukselommer uten fôr, mens min advokat spruter deg full av sine tolv centimeter med slarkete livsglede. Vis frem barnet i deg, og vi tenner momentant…

Jeg utfordrer deg til å ta del i min fargerike verden, slik at vi sammen kan hylle kjærligheten på ukonvensjonelle måter.

Tar du utfordringen, eller er du en jævla surfitte?

BM: Sammen kan vi forføre naboens unger.

Disclaimer: Annonsen er fiksjon, konstruert for Bloggidol. Alt er oppdiktet.

— — —

Smart og vakker dame søker mann som matcher

Først vil jeg nevne at jeg ikke er desperat etter å få tak i en eller annen vilkårlig valgt Tom Dick and Harry, jeg kan problemfritt få den mannen jeg vil uansett. Men, siden jeg frem til nå har møtt den ene tafatte taperen etter den andre, så prøver jeg meg på internett, for nå har jeg vært single uvanlig lenge, og det skyldes garantert ikke utseendet mitt eller personligheten min, men at jeg er blitt så forferdelig kresen.

Det blir ofte til at jeg tenker
Mannfolk. Can’t live with them, can’t shoot them. Idiotisk regel, for øvrig.

Jeg må innrømme at jeg enkelte ganger, mens jeg har sittet med den ene soon-to-be- ekskjæresten i sofaen

kveld etter

kveld etter

kveld etter

(…) og hørt på meningsløst fotballprat og lavpannet ølbokshumor, har lurt på hvorfor forholdene mine aldri varer noe særlig lenge, og jeg har kommet frem til at jeg rett og slett er en god del smartere enn folk flest (hvem er disse «folk flest»?) og at det blir så belastende å høre på tompratet. Ikke minst er det sjenerende når vi er ute i sosiale sammenhenger, jeg elsker eksempelvis å delta på en god vernissage og går heller ikke av veien for en søndagsmatiné.

Jeg har slett ikke et normalt utseende, de som kaller seg normalt pene og slanke på nettet, er stort sett ubeskrivelig frastøtende å se på, ofte er de korpulente i tillegg. Jeg ønsker meg meg en mann som matcher meg selv godt, det betyr at jeg stiller svært strenge krav til hvordan du ser ut og ter deg. Det vil jo være spennende å se nivået på selvinnsikten, etter hvert som responsen strømmer på her inne, gjør deg selv en tjeneste: ikke la bildene være for blamerende.

Du skal ikke ha stygge uvaner, og bør heller ikke ønske å tilbringe mye tid med kamerater. Søndager er for promenade, ikke fotballkamper.

Selv har jeg mange gode venner, og jeg er sikker på at du vil sette pris på å tibringe tiden sammen med dem, når behovet for å pleie sosiale relasjoner blir for påtrengende.
Jeg stiller store krav til at du tjener ekstremt godt. Jeg fortjener å bli behandlet som en prinsesse. Jeg lager ikke mat og vasker ikke hus, men det gjør du. Uten å klage.

Smart
Legg ved pene bilder tatt fra ulike vinkler og Mensaattest.

— — —

Go’gut søker go’jente

GodgutNavn: Svein-Melvin
Alder: 34
Bosted:Ein stad på vestlandet
Utdannelse og yrke:Kristendom grunnfag og
folkehøgskule, misjonslinja. Menighetsarbeidar og odelsgut.
Politisk: Eg har sans for ho Valgjerd
Kropp: 194 cm, god og trinn
Morsmål: Eg snakkar dialekt og skrivar nynorsk
Inga born

Søker: Jente mellom 18 og 25 for forhold og seinare ekteskap.

Eg er ein staut kar som bur på ein gard samens med ho mor og han far. Eg likar ludo, frimerkesamlinga mi (kanskje du vil være med heim og sjå? he he)og ein livat kveld på bedehuset. Eg har mykje humor, eg ler for eksempel mykje av promp.no, og favoritt-teikneserien min er Hårek Den Harbaldne. Elles er eg ein kosebamse, sjølv om eg ikkje har så mykje erfaring får før av. Du kan si at eg er «Never been kissed», sånn som ho Drew Barrymore i filmen, he he.

Nok om meg- la oss snakke om deg:

Eg likar at «jentar er jentar og guter er guter», så du er ikkje nokon gute-jente. Eg ønskjer meg ei lita prinsesse eg kan ta med heim til garden og vise mor og far min. Du må være slank og søt- jente skal ta vare på utsjånaden sin, synes eg. Du må ikkje røyke og ikkje drikke og aller helst aldri ha hatt nokon kjærast før meg, vi skal jo spare oss til brylluppsnatta, he he. Legg meg til på Messenger, snillgut@hotmail.com. Alt ordnar seg for snille jenter, he he.

Sidan eg ikkje har noko meir å si, så tenkte eg at kunne avslutte med eit lite dikt eg skreiv i eit poetisk augeblikk her om dagen:

«Roser er raude, fioler er blå, eg er søt og det må du være óg.»

— — —

VebjørnDate

Kjære dere som følger med og stemmer på Bloggidol. Noen ganger er det ikke tilstrekkelig med fantasi for å beskrive virkeligheten. Så mitt bidrag denne gangen er en 100 prosent ekte kontaktannonse som jeg fant på Magazinets datingsider VebjørnDate.

Vebdate

— — —

Billmrk: Udødelig kjærlighet

Er du som mæ: Som både leite etter Den Rette og synes sex har blitt litt vel kjedelig? Nå er d lizzom det samme som skjer hver eneste uke, og æ leite etter Dæ.

Æ ha leita etter det æ mangle på byn, i skog og mark, på gravplassa og på orgia, men ikkje nokka hell. Så æ træng no nytt – og noen som kan oppfylle sexuelle ønska, som æ kan ha det dødelig morro me og bærre vit at det blir ozz to inn i fullmånen.

Æ ønsk mæ nemli zombiesex – Æ ha alltid ælska De Udødelige og æ har alltid ælska sex så å blande de to bare må være best. I alle fall hvis æ kan gjør det me Min Store Kjærlighet lizzom. For eksempel ser æ for mæ at du banke på døra mi og gurgle «jærner… æ må ha jææærner (eller puppa da)» å så riv du ner døra og riv ta mæ klæra og starter å spis mæ hvis du skjønne ka æ meiner.

Æ kan tilby:
Æ er ei jente på 35 som er mjuk og go. Vænna mine sier æ er søt å sjå te, men det får bli opp til dæ å avgjør. Æ lik sex (sjølsagt), Hotell Cæsar, pizza, filma med De Udødelige å mørk mussik.

Krava mine:
Du må vær pen – selv zombier må værra pene. Æ vil ha ein klassisk zombie, ikkje ein sånn nymotens ein. Du må ha eget kostyme og smink dæ sjøl. Du må ha store puppa og ha langt hår. Helst lyst. Du må værra trofast og færdig med andre forhold.

Gutta træng ikkje å svar.

Er du Jenta i mitt liv send mæil til ZexyZombieZara@hotmail.com. Æ svar ikkje på mæil uten bilde.

— — —

Les reglene for avstemning, de er reviderte!

Avlegg max 3 kommentarstemmer i kommentarfeltet (om du har lyst, husk eventuelt å holde alle stemmene til én kommentar), gjerne med begrunnelse. Det er også helt greit å stemme på tre bidrag via vår herlige eksterne avstemningsboks (lenke til pollboksen). Seks stemmer til sammen. Du kan gi max 2 poeng til ett bidrag, med andre ord. Godt valg!

31 Responses to Semifinale: Profil

 1. Sigurd sier:

  Ung lektor søker diskodrops
  Go’gut søker go’jente
  VebjørnDate

  Mye i samme kategori her, ingenting som skilte seg veldig ut.
  Hadde jeg gått videre hadde jeg definitivt skrevet om kondomer…
  Kondomer er viktige.

 2. Alter Ego sier:

  Gogut. Fordi jeg kan forestille meg den som ganske realistisk. (Fordomsfull jeg?)
  Punktum, egentlig.

 3. Randi sier:

  Go’gut søker go’jente
  får stemmen min også – Enig med AlterEgo der og selvsagt er vi ikke fordumsfulle! 😉

 4. abre sier:

  Ung lektor søker diskodrops
  Go’gut søker go’jente

 5. Pussycatdoll sier:

  Ahhh, denne var litt vanskelig. syns alle var gode. MEN; Stemme går til: ung lektor..
  og God gut søker godjente (utrolig – denne er vanvittig vitterlig!) 😉

 6. Red. sier:

  de som har mest draget på meg, eller omvendt, er

  udødelig kjærlighet (nekrofili. meget bra løsning av oppgaven.)
  familiemann («tolv centimeter med slarkete livsglede»)

  min mor må ha mislyktes i oppdragelsen, siden dette var de to mest dirty profilene.

 7. Lene sier:

  Jeg leste oppgaveteksten igjen: …å skrive den minst fristende kontaktannonsen. Og disse er de minst fristende, synes jeg:
  Familiemann
  Ung lektor søker diskodrops

 8. Haha sier:

  Såså, red.

  At du synes nekrofili og lommemenn er ekkelt, trenger ikke bety at du er et dårlig menneske. Det er plass i samfunnet for sånne som deg også.

 9. Eirin sier:

  Familiemann – definitivt minst fristende. Gitt.
  Smart og vakker dame søker mann som matcher
  Go’gut søker go’jente

 10. Tomas sier:

  Æsj! Dette syns jeg var dårlig! Begynte å lese på hvert eneste bidrag, men hadde virkelig ikke lyst til å lese ferdig noen av dem, så jeg hoppa videre fra bidrag til bidrag, og plutselig slapp jeg opp for bidrag! Det var ikke mer! Jeg hadde gått gjennom hele semifinalen uten å finne ett eneste bidrag jeg hadde lyst til å lese ferdig!

  Skal se om jeg går inn igjen, tar meg i nakkeskinnet, og leser dem likevel. Men inntil videre gir jeg absolutt ingen stemmer til noen av dem.

  Og jeg er litt sjokkert. Det er jo semifinalen i BloggIdol. Hvordan kunne dette gå an?

 11. Vidar sier:

  Stemmene går til: Familiemann, Smart og vakker dame søker mann som matcher og Go’gut søker go’jente

 12. mjolkerister sier:

  Smart og vakker dame
  Vebjørndate

 13. Tomas sier:

  Nå skulle jeg lese gjennom bidragene igjen, og så ser jeg at oppgaven har vært å skrive så fælt som mulig. Og da tenker jeg: teit tabbe av BloggIdol!

  Regner med at finalefeltet blir bedre lesning. Det må jo være litt av poenget for oss som skal LESE det og stemme. Venter med å lese og stemme til finalen.

  Beklager deltagere: dere er alle dyktige skribenter, så jeg gleder meg til å lese finalebidragene!

 14. groftekanten sier:

  Go’gut søker go’jente

  Den var så ekte og stakkarslig 🙂 Den kan man nesten forvente å finne helt på ordentlig lizzm 🙂

 15. el Vera sier:

  Familiemann
  Go’gut søker go’jente

 16. Red. sier:

  tomas, vi har lagt inn oppgaven øverst i teksten nå.

 17. […] Semifinalebidragene i Bloggidol er ute og klare for dine stemmer, juryens meninger serveres ved midnatt. Bra dere har noen som minner dere på de viktige tingene her i livet. Abonner på fancy RSS! « Forrige: Mine Hitchcock-favoritter […]

 18. saccarina sier:

  VebjørnDate
  Smart og vakker dame søker mann som matcher

 19. Tiqui sier:

  Smart og vakker dame søker mann som matcher
  – godt skrevet selv om det ikke var noe å trakte etter – lurer på om jeg ikke kjente igjen vesentlige sider ved meg selv som ikke er kompatible med et forhold?

 20. Marte sier:

  Go’ gutt søker go’jente

 21. Sonja DaA sier:

  Familiemann
  Go’gut søker go’jente

 22. Swazi sier:

  Og jeg får høre at JEG er slem!?

  Jeg stemmer på
  «Ung lektor søker diskodrops »
  fordi bloggeren løste oppgaven på en forventet måte, men med stø bloggføring og masse artig humorisk morogøy.

  ….så stemmer jeg på
  «Billmrk: Udødelig kjærlighet»
  fordi jeg lo godt og fordi jeg ved å stemme på denne kan bevise at jeg besitter nordnorsk selvironi.

 23. røverdatter sier:

  Hm…denne runden var vrien siden alle «annonsene» var lite fristende.

  Familiemann
  Go’gut søker go’jente
  Billmrk: Udødelig kjærlighet

 24. Jeg stemmer på:
  – Familiemann
  – Ung lektor søker diskodrops
  – Go’gut søker go’jente

 25. Ørn sier:

  Smart og vakker dame søker mann som matcher
  Go’gut søker go’jente

 26. […] Juryens terningkast til semifinalen (Bidragene kan fremdeles lese og stemmes over før du eventuelt leser juryens meninger) […]

 27. lothiane sier:

  Jeg følte det som Tomas hele veien, og da tenker jeg at alle deltakerne har klart å følge oppgaven; å skrive en lite fristende kontaktannonse.

  Så var det å velge ut hvilken som var minst fristende og det må være lommemann-annonsen: Familiemann.

  Go’gut søker go’jente får også en stemme.

 28. jokke sier:

  Ung lektor søker diskodrops: Jeg synes…. dette ikke holder i en så ellers jevn runde.
  Familiemann: Jeg synes du skal få en stemme, du er avskum og bør sendes i fengsel etter at du er avslørt i resultatet.
  Smart og vakker dame søker mann som matcher: Jeg synes dette er blandt de fire beste og får en stemme fra meg
  Go’gut søker go’jente: Jeg synes også dette er på topp 4 men har desverre bare 3 stemmer
  VebjørnDate: Rundes beste, rundes mest krystalklare stemme.
  Billmrk: Udødelig kjærlighet: Dette starter bra, men blir for slitsomt, ingen stemme fra meg

 29. Tomas sier:

  Red skriver: «vi har lagt inn oppgaven øverst i teksten nå».

  Fint, men jeg mener faktisk at selve oppgaven er en tabbe. Hvorfor kaste bort så talentfulle skribenter på en så negativ oppgave. Om en av dem hadde ønsket å tolke «profil» slik, hadde det vært greit, men når dere setter det opp som oppgaven blir det bare så bortkastet. Det var ei tabbe av dere, og helt unødvendig. Kunne like gjerne gjort semien på samme måte som kvarten.

  Men finalen gjenstår, og der er de dyktige folka som har gått videre fri til å skrive hva de vil. Jeg gleder meg virklig til å lese finalebidragene. Tror det kan bli en topp bloggdag!

 30. Esquil sier:

  vi tar gjerne imot tilbakemelding, og vi skal ha en runde med dette mellom semien og finalen, dvs om to dager. bloggidol ble til som følge av en ide, det arrangeres av de samme som fikk ideeen, og mennesker som får ideer er gjerne innovative og ønsker å forandre konseptet og teste ut nye løsninger. derfor blir det iblant endringer som mislykkes. det må man bare ta med i beregningen. min personlige erfaring er at når ideen har satt seg er det best at mindre innovative folk men med større systematisk sans og evnen til å trives med rutine tar over.

  jeg er ikke helt fornøyd med graden vi sjangerbandt deltagerne, men jeg ble underholdt av disse tekstene. i hvilken grad semifinaletemaet eventuelt var mislykket vil jeg vente med å konkludere med.

 31. Esquil sier:

  avstemningen er over, resultatene kommer når denne fredagen blir lørdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: