Resultater semifinale

Da er resultatene fra semifinalen klare. Oppgaven var å skrive minst mulig tiltrekkende profiler av fiktive, gifteklare mennesker. Tre av semifinalistene valgte å skrive om sitt eget kjønn, tre valgte det motsatte.

Vi begynner med DeliriumDelirium, du avslørte hittil ukjente dialektkunnskaper i zombie-innlegget. Juryen digget innlegget og sa: Superklisjeen “liker sex (selvsagt)” har aldri fungert bedre. Mer kreativt enn de andre.

Leserne var ikke like overbevist, men jury og lesere skal legges sammen, og i sum betyr dette for deg, Delirium, at du er ..
.. ah, vent…

Billmrk: Udødelig kjærlighet

Er du som mæ: Som både leite etter Den Rette og synes sex har blitt litt vel kjedelig? Nå er d lizzom det samme som skjer hver eneste uke, og æ leite etter Dæ.

Æ ha leita etter det æ mangle på byn, i skog og mark, på gravplassa og på orgia, men ikkje nokka hell. Så æ træng no nytt – og noen som kan oppfylle sexuelle ønska, som æ kan ha det dødelig morro me og bærre vit at det blir ozz to inn i fullmånen.

Æ ønsk mæ nemli zombiesex – Æ ha alltid ælska De Udødelige og æ har alltid ælska sex så å blande de to bare må være best. I alle fall hvis æ kan gjør det me Min Store Kjærlighet lizzom. For eksempel ser æ for mæ at du banke på døra mi og gurgle «jærner… æ må ha jææærner (eller puppa da)» å så riv du ner døra og riv ta mæ klæra og starter å spis mæ hvis du skjønne ka æ meiner.

Æ kan tilby:
Æ er ei jente på 35 som er mjuk og go. Vænna mine sier æ er søt å sjå te, men det får bli opp til dæ å avgjør. Æ lik sex (sjølsagt), Hotell Cæsar, pizza, filma med De Udødelige å mørk mussik.

Krava mine:
Du må vær pen – selv zombier må værra pene. Æ vil ha ein klassisk zombie, ikkje ein sånn nymotens ein. Du må ha eget kostyme og smink dæ sjøl. Du må ha store puppa og ha langt hår. Helst lyst. Du må værra trofast og færdig med andre forhold.

Gutta træng ikkje å svar.

Er du Jenta i mitt liv send mæil til ZexyZombieZara@hotmail.com. Æ svar ikkje på mæil uten bilde.

Delirium, du er ute av Bloggidol.

— — —

Neste deltager er Frøken Makeløs.Frøken Makeløs, du skrev om en ung lektor på 47 som var ute etter drops. Radiohode sa: Lattertesten er enkel: Ler du eller ler du ikke? Jeg lo, og likte dette på drøssevis av andre måter også. Klar toppscore. Detaljrikdommen imponerer.

I kommentarfeltet gikk det ikke like bra, de smadret tradisjonen din med å være på pallen i alle enkeltavstemningene. Noe som er skummelt nå som bare de tre beste går til finalen. Frøken Makeløs, du er …
… ah, først skal vi ha innlegget i reprise …

Ung lektor søker diskodrops

Ung mann på 47 år, jobber som lektor i naturvitenskapelige fag, søker fristende diskodrops av hunkjønn i passende alder.

Jeg trives best i mitt eget selskap men kan være sosial når det kreves. Er renslig og nøye med fasaden, og har egne tenner og eget hår.

På fritiden spiller jeg dataspill og driver ellers med forskjellige utendørsaktiviteter når jeg ikke ser på TV. Jeg liker egyptiske gullkatter, er medlem av Norsk Bonsaiselskap og har deltatt i Europamesterskap i Rubiks kube. Skyter litt med pil og bue og har forsøkt meg på knivkasting, dessverre uten særlig hell da jeg fra barnsben av har hatt problemer med finmotorikk og koordinasjonsevne. I følge moren min er årsaken en kjønnsbundet arvelig sykdom som rammer mennene i farsslekten og som kan spores helt tilbake til min tippoldefar Bernt Bernhard. Til tross for nitid utredning gjennom hele min barndom klarte dessverre aldri legene å finne den riktige diagnosen. Men nå har jeg lagt bort knivene og begynt å lage min egen ringbrynje i stedet og det er mor veldig glad for.

Jeg samler på taranteller og tomme ølbokser. Spiller badminton og ukulele, men er ingen ekspert. (Ukulele er en liten gitar, stemt som de fire tynneste strengene på en vanlig gitar og med en capo på det syvende båndet. Og så er den fjerde strengen stemt en oktav høyere.)

Det er viktig å engasjere seg i miljøsaken og jeg gjennomfører derfor et personlig miljøprosjekt som blant annet går ut på strømreduserende tiltak, utstrakt kompostering- og avfallssorteringsaktiviteter, samt at jeg bruker sparkesykkel som fremkomstmiddel for å spare kloden for unødvendige CO2-utslipp. Var tidligere aktiv i Blekkulf-klubben.

Du er 179-181 cm høy og blond. Ingen barn. Men det viktigste er at du er slank og pen og trives i mitt selskap. Håper du deler noen av mine interesser, særlig er det essensielt at du også liker egyptiske gullkatter. Men hvis du er veldig pen kan jeg være villig til å fire noe på kravene.

Bill. Mrk. Realist.

Frøken Makeløs, du er så nær streken at du må sette deg i stolen
(som altså betyr at dommen utsettes, for de som ikke har sett idol).

——-

Så er det Victorias tur til å få dommen.Victoria, du skrev om en selvutnevnt smart og vakker dame. Teksten traff ikke Iversen der du skulle, og radiohode mente den ikke tok av. Rockette humret. Vampus sa: Sutrekjerring. Litt mer humor, please.

Leserne har avsagt sin dom, og Victoria, du er IKKE …
.. først må vi ha bidraget om igjen …

Smart og vakker dame søker mann som matcher

Først vil jeg nevne at jeg ikke er desperat etter å få tak i en eller annen vilkårlig valgt Tom Dick and Harry, jeg kan problemfritt få den mannen jeg vil uansett. Men, siden jeg frem til nå har møtt den ene tafatte taperen etter den andre, så prøver jeg meg på internett, for nå har jeg vært single uvanlig lenge, og det skyldes garantert ikke utseendet mitt eller personligheten min, men at jeg er blitt så forferdelig kresen.

Det blir ofte til at jeg tenker
Mannfolk. Can’t live with them, can’t shoot them. Idiotisk regel, for øvrig.

Jeg må innrømme at jeg enkelte ganger, mens jeg har sittet med den ene soon-to-be- ekskjæresten i sofaen

kveld etter

kveld etter

kveld etter

(…) og hørt på meningsløst fotballprat og lavpannet ølbokshumor, har lurt på hvorfor forholdene mine aldri varer noe særlig lenge, og jeg har kommet frem til at jeg rett og slett er en god del smartere enn folk flest (hvem er disse «folk flest»?) og at det blir så belastende å høre på tompratet. Ikke minst er det sjenerende når vi er ute i sosiale sammenhenger, jeg elsker eksempelvis å delta på en god vernissage og går heller ikke av veien for en søndagsmatiné.

Jeg har slett ikke et normalt utseende, de som kaller seg normalt pene og slanke på nettet, er stort sett ubeskrivelig frastøtende å se på, ofte er de korpulente i tillegg. Jeg ønsker meg meg en mann som matcher meg selv godt, det betyr at jeg stiller svært strenge krav til hvordan du ser ut og ter deg. Det vil jo være spennende å se nivået på selvinnsikten, etter hvert som responsen strømmer på her inne, gjør deg selv en tjeneste: ikke la bildene være for blamerende.

Du skal ikke ha stygge uvaner, og bør heller ikke ønske å tilbringe mye tid med kamerater. Søndager er for promenade, ikke fotballkamper.

Selv har jeg mange gode venner, og jeg er sikker på at du vil sette pris på å tibringe tiden sammen med dem, når behovet for å pleie sosiale relasjoner blir for påtrengende.
Jeg stiller store krav til at du tjener ekstremt godt. Jeg fortjener å bli behandlet som en prinsesse. Jeg lager ikke mat og vasker ikke hus, men det gjør du. Uten å klage.

Smart
Legg ved pene bilder tatt fra ulike vinkler og Mensaattest.

Victoria, du er ikke utslått. Du har hatt med fire bidrag til nå i bloggidol, og samtlige har plassert seg i topp to. Gratulerer som Bloggidols første finaledeltager!

— — —
Neste deltager er
TrulsTruls, du skrev om lommemannen. Sløv som jeg er skjønte jeg ikke det da jeg stemte på innlegget, jeg skjønte det først da kommentaren HaHa nevnte det i kommentarfeltet, (som gjør at jeg mistenker hvem HaHa var.) Juryen var brutal, og Rockette brøt grensene for poenggivning: Familiemann har jeg litt lyst til å gi minuspoeng – kan jeg det? Ikke alt kan spøkes med.

I kommentarfeltet var stemningen en helt annen, tosifret antall stemmer er sjeldent mye i Bloggidol, selv om Jokke vil se deg buret inne nå som navnet ditt er avslørt. Truls, du endte …
… vent …

Familiemann

La de så barn komme til meg, heter det så fint. Og vil de ikke, så kan saktens jeg komme til dem. De siste årene har jeg reist land og strand rundt for å treffe barn på fritiden, så om det er en barnekjær mann du er på jakt etter, har du kommet til rett mann.

Jeg er en velholden mann i midten av 50-årene. Liker fart og spenning, og kjører motorsykkel. Jeg er også huslig av meg, og kan være riktig så kreativ med ett og annet klesplagg.

Tidligere har jeg vært mye på farten. Den tiden er over nå. Jeg ser for meg en fremtid hvor jeg er relativt stedbunden. Et stabilt liv med faste måltider og tid til å tenke. Og jeg kan forsikre deg om at du alltid vil vite hvor du har meg.

Jeg ønsker meg egne barn, som jeg kan hygge meg med hjemme i kjelleren. Vil du leve ut den drømmen med meg? Jeg har tro på en oppdragelse med mye kos og nærhet. Jeg kan ikke understreke dette med kos og nærhet nok… Som min gode advokat så treffende presiserte: Barn tar ikke skade av slikt. Jeg misunner Priklopil som kunne leve ut sine hobbier i fred i årevis. Det ønsker jeg også å gjøre. Livet er kort, og man må leve det til fulle.

Advokaten min har hatt samkvem med alt som kan krype og gå, og var selv tidlig ute med å oppleve nærhet og varme på tvers av generasjonene. Jeg oppdaget tidlig at vi hadde sammenfallende interesser. Kanskje du vil være med på en ménage à trois med oss? Eller hvorfor stoppe der? Med hans partner og noen småbarn kan vi kanskje nærme oss en ménage à … dix?

Liker du rollespill? Såpe? Min skitne stav trenger å vaskes. Det er flensost under forhuden, og det klør. La din tunge slikke den ren og dine safter spyle vekk alle illeluktende fremmedelementer. La dine hender varmes gjennom mine bukselommer uten fôr, mens min advokat spruter deg full av sine tolv centimeter med slarkete livsglede. Vis frem barnet i deg, og vi tenner momentant…

Jeg utfordrer deg til å ta del i min fargerike verden, slik at vi sammen kan hylle kjærligheten på ukonvensjonelle måter.

Tar du utfordringen, eller er du en jævla surfitte?

BM: Sammen kan vi forføre naboens unger.

Disclaimer: Annonsen er fiksjon, konstruert for Bloggidol. Alt er oppdiktet.

Truls, du endte i stolen. Inntil videre.

— — —

Da skal vi til Idol-Arne.Hjorthen, du skrev om VebjørnDate. Bildet i kontaktannonsen minnet mistenkelig om Vampus, som ga ett øye mer på terningen enn de andre i juryen. Det hindret ikke slakt. Rockette og Ivers skjønte ikke bidraget, radiohode sa: Det er det som redder dette bidrag fra en toer hvorpå han likevel ga toer (Ivers. anm. radiohode gav treer. Rettet i etterkant).

Etter at lesernes stemmer er talt opp, er dommen at …

VebjørnDate

Kjære dere som følger med og stemmer på Bloggidol. Noen ganger er det ikke tilstrekkelig med fantasi for å beskrive virkeligheten. Så mitt bidrag denne gangen er en 100 prosent ekte kontaktannonse som jeg fant på Magazinets datingsider VebjørnDate.

Vebdate

Hjorthen, du er ute av Bloggidol.

— — —

Da avslutter vi nok en gang med Virrvarr.Virrvarr, du gjorde det ikke lett for deg selv, du skrev både om et annet kjønn og i et annet målføre enn du holder til i til vanlig. Selv uten å vite om disse selvpålagte rammene sa Radiohode: glimrende gjennomført innenfor litt stramme selvpålagte rammer. Vampus mente guten var Søt på en tafatt måte

I kommentarfeltet ble det valgskred og ny Bloggidolrekord i antall stemmer. Men leserne avgjør ikke alene. Virrvarr, du er …
… først reprisen …

Go’gut søker go’jente

GodgutNavn: Svein-Melvin
Alder: 34
Bosted:Ein stad på vestlandet
Utdannelse og yrke:Kristendom grunnfag og
folkehøgskule, misjonslinja. Menighetsarbeidar og odelsgut.
Politisk: Eg har sans for ho Valgjerd
Kropp: 194 cm, god og trinn
Morsmål: Eg snakkar dialekt og skrivar nynorsk
Inga born

Søker: Jente mellom 18 og 25 for forhold og seinare ekteskap.

Eg er ein staut kar som bur på ein gard samens med ho mor og han far. Eg likar ludo, frimerkesamlinga mi (kanskje du vil være med heim og sjå? he he)og ein livat kveld på bedehuset. Eg har mykje humor, eg ler for eksempel mykje av promp.no, og favoritt-teikneserien min er Hårek Den Harbaldne. Elles er eg ein kosebamse, sjølv om eg ikkje har så mykje erfaring får før av. Du kan si at eg er «Never been kissed», sånn som ho Drew Barrymore i filmen, he he.

Nok om meg- la oss snakke om deg:

Eg likar at «jentar er jentar og guter er guter», så du er ikkje nokon gute-jente. Eg ønskjer meg ei lita prinsesse eg kan ta med heim til garden og vise mor og far min. Du må være slank og søt- jente skal ta vare på utsjånaden sin, synes eg. Du må ikkje røyke og ikkje drikke og aller helst aldri ha hatt nokon kjærast før meg, vi skal jo spare oss til brylluppsnatta, he he. Legg meg til på Messenger, snillgut@hotmail.com. Alt ordnar seg for snille jenter, he he.

Sidan eg ikkje har noko meir å si, så tenkte eg at kunne avslutte med eit lite dikt eg skreiv i eit poetisk augeblikk her om dagen:

«Roser er raude, fioler er blå, eg er søt og det må du være óg.»

Virrvarr, du er semifinalens vinner. Vi gratulerer med finaleplass!

—-

Da sitter Truls og Frøken Makeløs i stolen. Den første gangen jeg telte opp var det umulig å skulle nummer tre og fire. Etterhvert ble det enklere. Truls har flere leserstemmer, mens Frøken Makeløs er juryens vinner.

Vi håper at finalistene leverer sitt avslutningsbidrag i årets Bloggidol innen 2. mars klokken 12. Oppgaven er grusom, men rettferdig.

Og da sier vi ikke mer, vi viser istedet bildene av finalistene.Jeg vet hva du tenker men dette har ikke vært en missekonkurranse.

Reklame

25 Responses to Resultater semifinale

 1. Victoria sier:

  Hurra! Me so happy.
  Og ja, vet det virker som et usympatisk karaktertrekk at jeg ikke klarte å vente med å sjekke til lenger enn…00.04…

  Huff. Og jippi. Alt ettersom.
  Lykke til flinkedamene.

 2. Hjorthen sier:

  Juryen er kjøpt og betalt, og Kevin Keegan har fått sparken, VebjørnDate var hans ide!

 3. Victoria sier:

  Ha ha! Du sjekka nesten med en gang du også!!

 4. Red. sier:

  gratulerer med sterk innsats, begge to 🙂

  men seriøst, hjorthen, hva hadde vampus der å gjøre? hvorfor dro du ikke da like godt en lang, hemningsløs vampusharselas?

 5. jokke sier:

  Skummelt at vi som har utovertiss tydeligvis ikke kan skrive godt nok, kansje vi må kreve kvotering?

 6. Red. sier:

  ja, dette er akkurat som i siste tordenbloggen. tredobbelt til damene og rølerbloggen på fjerde.

 7. […] har nå røket ut av semifinalen i Bloggidol, noe som er helt greit, semifinalebidraget var kanskje ikke det mest inspirerte jeg har gjort. For […]

 8. Hjorthen sier:

  Sjekk egen post Red, men ellers så kan jeg bare forsvare meg med at oppgaven ikke klarte å engasjere meg, i tillegg til at jeg havnet i tidsnød for å bli ferdig. Så da ble det som det ble.

 9. Hjorthen sier:

  Victoria: Selvfølgelig!

 10. virrvarr sier:

  Wooho! Så mye for bloggepause :mrgreen:

  *skriver finaleinnlegg*

  Hjorthen: Ja, skyld på Keagan ^-^ Hvem eide deg, hmm?

 11. Red. sier:

  hjorth, egentlig var jo det bra at oppgaven ikke engasjerte deg, så du fikk kreativitet til overs til å pønske ut deliriums spa-aksjon. det syns jeg var et rørende fint tiltak. passet bra som motvekt til bloggebystemningen for tiden også.

  – esq (hele tiden esq her)

 12. Hjorthen sier:

  Ikke vær cocky nå Virrvarr, jeg tar deg neste år, hvis bare arrangørene kan komme opp med en bedre oppgave og Kevin Keegan kan holde fingra fra fatet. There’s hope in a hanging snore!

 13. Hjorthen sier:

  …og spa-aksjonen går over all forventning,men det er bare å fortsette å drysse penger folkens. Mr.Jackson ga meg en anseelig slump kroner for å la Virrvarr vinne, og jeg velger å la disse kronene tilfalle Delirium. Oppfordrer alle andre til å gjøre det samme!

 14. Truls sier:

  Gratulerer til dere som kom videre, Det var vel fortjent. Selv er jeg på fjellet nå, så det passer meg bra å ikke komme til finalen.

  Jeg skjønner at jeg har hatt litt skivebom i semifinalen.

  Jeg hadde først skrevet et innlegg som spilte mer på varm humor og var mer på linje med de andre bidragene. Men så tenkte jeg at det ville blitt helt feil så lenge oppgaven var å skrive så lite fristende som mulig. Slik jeg tolket oppgaven var hovedpoenget å lage en annonse som var så ekkel og usmakelig at leseren blir så kvalm og ubekvem at det blir umulig å si at noe annet er mindre fristende. Jeg ser jo i ettertid at jeg har tolket oppgaven for bokstavelig.

  Ved innlevering tenkte jeg at jeg hadde sikker finaleplass siden ingen ting kunne være mer motbydelig enn den annonsen jeg skrev. Jeg visste altså at besvarelsen var usmakelig, og selv om jeg trodde det var det opgaven gikk ut på følte at jeg måtte legge til en disclaimer…fordi referansene til lommemannen var så åpenbare. Men siden det var gjerningsmannen jeg gjorde narr av her, og ikke ofrene, tenkte jeg at det kunne passere likevel. Jeg tok feil.

  Jeg beklager selvfølgelig overfor alle som følte at dette ikke passet inn, og håper dere forstår at det ikke er spesielt representativt for meg som person. Og joda, Esquil… Haha var meg. Jeg kunne ikke legge inn kommentar med navn, siden det ville gi et for sterkt hint om hvem som skrev innlegget (det ville vært mot reglene). Men jeg bare måtte legge inn en kommentar til den «dårlige oppdragelsen» din, vet du… 🙂

  Men altså… jeg kom lenger i bloggidol enn jeg fortjente uansett, og har hatt det morsomt så lenge det varte. Gleder meg til å lese finaleinnleggene, der tre svært sympatiske piker skal kjempe om seieren.

 15. Iversen sier:

  Nå gruer jeg meg bare til den nådeløse gjennomgangen av juryens stemmer (eller kanskje i særdeleshet mine) som ihvertfall har vært lite nådige med minst en av finalistene. Heldigvis er det ingen som orker å krysserefere alt det. 😀

  Gratulererer til alle!

 16. Esquil sier:

  ivers: apropos det, du stilte spørsmålstegn ved om virrvarrs bilde var knabbet uten fotoobjektets viten. det var det ikke, og go’guten ser ikke helt sånn ut heller, han er sminket med latex og plast av virrvarrs søster som jobber med spesialeffekt-makeup for filmindustrien. så, ett ekstra poeng til virrvarr.

  truls, jeg mener det var helt korrekt løsning av oppgaven, og når man vet hvor nær du var ved å gå videre må det være ganske mange som har tolket som meg. jeg mener uti vår hage ofte nok drar seg lenger inn i det kvalmende enn du gjorde, og det passerer NRK-sensuren.

  hjorth, oppgaven var lik for alle deltagerne. Det du sier nå er altså at for å slå virrvarr er du avhengig av at oppgaven er spesialtilpasset deg? 🙂

 17. Delirium~ sier:

  Gratulerer dere som gikk videre.

  Som Hjorthen skjønte jeg tidlig at jeg kom til å ryke ut. Det er en *grunn* til at jeg ikke har en humorblogg, for når jeg synes jeg er morsom synes ikke «folk flest» at jeg er det ;o)

  Gleder meg til å lese finalebidragene!

 18. Hjorthen sier:

  «Det du sier nå er altså at for å slå virrvarr er du avhengig av at oppgaven er spesialtilpasset deg?»

  Det syntes jeg var en fantastisk god ide!

 19. Kent sier:

  Sikker på at det var de samme menneskene som stemte på idol-kjartan, idol-jorun, Idol-aleksander og idol-glenn som stemte videre her. Bloggere er folk flest og folk flest har ikke smak og kjøper musikken sin på bensinstasjoner. Kom igjen det var zombie jo! Nei dere vil ha bloggere som må ha disclaimer og forklare at han tuller, sutrete klisjé maratoner og bloggere som er så originale at der har roser er røde fioler er blå.. Dette er jo bare et bevis på at alle som leser blogger er provinsielle idioter. Zombier er alltid best! Det eneste som topper zombier er nazi-zombier!

  Dere suger alle sammen! Verden er ikke klar for virkelig talent! Jeg vil faktisk si at å gå videre til finalen i bloggidol er et bevis på hvor talentløs man er, og at man har tapt i livet. (Jeg synes ikke jeg er spesielt partisk her på noen måte.)

 20. Red. sier:

  Kent, du er i juryen neste år.

 21. virrvarr sier:

  Hjorthen: Jeg hadde ledd meg fillete om du hadde brukt bilde av meg.

  Truls: Jeg hadde et skikkelig, skikkelig nasty innlegg om en mann som tente på bleier jeg vurderte å sende inn, men tenkte at det var bedre med realistisk enn FRASTØTENDE. Jeg kunne vært deg, med andre ord. Skjønner godt du tolket oppgaven sånn.

  Delirium: Du hadde det kuleste bidraget, da. Zombie er kulere enn go’gutt, og sånn er det alltid.

  Esquil: Ikke bare har søstrene bistått med bildet, de satt rundt meg og hjalp meg å latter-teste innlegget. Så det er tre blad Virrvarr som satt og lo godt av sine egne «He he»-er og snakket nynorsk kvelden før her.

  Ivers: Helt greit å reagere på misrepresentasjon, Mr. Jackson var streng på hva slags bilde jeg fikk bruke.

  Hjorthen: Hm….jeg velger å ikke kommentere på hvor Mr. Jackson bruker pengene sine, jeg 😀

 22. Truls sier:

  Jeg er forresten på sukker-arrangement på Spåtind akkurat nå. Det er veldig få zombier og lommemenn her (tror jeg), og ingen som helt klart er i de andre kategoriene heller.

 23. Red. sier:

  kidding?

  blogg det!

 24. Truls sier:

  No kidding…

  Det er supert skiføre og jeg har gått over 3 mil i dag. Mange hyggelige folk er det her også.

 25. groftekanten sier:

  Gratulerer så mye Virrvarr 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: