Spørsmål

Her kan dere stille alle spørsmål angående Bloggidol 2008, siden det vil bli veldig rotete å stille dem rundt omkring i kommentarfelter.

33 Responses to Spørsmål

 1. Minneapolise sier:

  Klokka 12 paa dagen, eller midnatt?

 2. Red. sier:

  Minne da. Du har bodd for lenge i USA. 12 er midt på dagen. 00 og 24 er midnatt. 😉

  – Frekke-Ivers

 3. minneapolise sier:

  Oooh, ikke tvil om hvem som er Simon nei 😉
  Regnet med det var på dagen, men måtte sjekke for sikkerhets skyld.
  Og nå fant jeg ut at man ikke må være med hver gang, så da har jeg jo fortsatt muligheten selv om jeg ble for sein til første runde.

 4. Eirin sier:

  Ang. Foto-kategorien, er det noen spesielle tekniske restriksjoner der i gården? Skal bilder tilsendes direkte, eller vil juryen helst kun har url’er til bildene? Større enn/mindre enn? Noe i det hele tatt? 😉

 5. Red. sier:

  Helst et bilde som filvedlegg. Det legges uansett bare inn en thumbnail, så størrelsen er det ikke så farlig med. Med andre ord: Vi har ikke tenkt noe særlig over dette. 😀

 6. Laila sier:

  Er det noen tidsfrist for å avgi stemme?

 7. Laila sier:

  Det er ikke tillatt å stemme på seg selv, sier dere, men er det egentlig mulig å forhindre (eller oppdage) at noen stemmer på sitt eget innlegg i pollen?

 8. Red. sier:

  Ivers her. Mulig Esquil har sagt man ikke kan stemme på seg selv, men der må jeg være uenig. Det går riktignok an å spore opp slikt, men å bruke tid på det er ikke jeg interessert i. Om Blogge-Bob vil stemme på seg selv (både som kommentar og i poll) må han få lov til det. Litt pinlig i etterkant, når det viser seg at han har lagt igjen en varm «jeg stemmer på det flotte…» om seg selv, men vi kan ikke ulovliggjøre det.

  Esq: Uenig? Enig?

 9. Red. sier:

  Og dette med tidsfrister står i sidekolonna nå. 🙂

  – Ivers

 10. Er det begrensninger i hvilke språk man kan skrive på? Kan man for eksempel skrive på engelsk? Skriver man på sanskrit synker jo mulighetene for å få mange stemmer, men den risikoen får man jo ta… eller?

 11. Kjære jury! Hvorfor publiserer dere deres egne vurderinger av bidragene før avstemningen er avsluttet? Er ikke det litt bakvendt? Spesielt når de legges først på forsiden, slik at alle som titter innom «må» bla gjennom titler og poeng før man kommer til bidragene. Spesielt når dere oppfordrer stemmegiverne om å lese alle bidragene før de leser kommentarene med stemmer.

  En annen ting, hvorfor ikke spesifisere fristene for innlevering i oversikten over emner? Angi frist for innlevering, når innleggene publiseres og frist for avstemning, alle tre med dato og klokkeslett. Det hadde vært enklere å forholde seg til. Men det er kanskje bare min mening, og ingen har jo spurt meg… 😉

 12. Red. sier:

  Kjære Hobbyfilosofen. Tusen takk for at du tar spørsmålene her, det setter vi pris på. Jeg får vel begynne med språket. Vi holder oss på norsk, men både bokmål og nynorsk er fint. Vi nekter vel ingen å skrive dialekt heller, for den saks skyld, men det kan jo hende et eventuelt dialektinnlegg blir holdt igjen i sensuren om den gir bort bloggerens identitet. Der har vi full tiltro til Asbjørns skjønn.

  Angående å poste juryens stemmer halvveis i stemmeløpet syns jeg Esquil svarte fint om det i det aktuelle kommentarfeltet. Dette har litt med tid å gjøre også, et bloggidol over tre måneder var ikke det vi satset på. Med det sagt har vi tilpasset oss en del også etter at vi kom oss i gang, dette er første gangen vi prlver å avholde en slik konkurranse og det synes nok.

  Jeg forstår hva du mener med fristene, men frist for innlevering er tydelig spesifisert med fet skrift på den aktuelle siden. Der er jeg altså uenig. Når innlegg publiseres og når stemmeboksene stenges kan vi nok klare å få skrevet noe om. Skal ordne det med en gang. 🙂

  – Ivers

 13. Takk for svar Ivers. Ser at også andre stusser på plasseringen av juryens vurderinger. På Blogspot kan man selv endre «publiseringstidspunkt» for sine innlegg for å sortere dem. Noe lignende ser ut til å finnes for WordPress (http://faq.wordpress.com/2006/10/23/post-options-post-timestamp/). Juryens vurdering kan for eksempel «tilbakedateres» til minuttet før bidragene, så kommer i hvert fall bidragene øverst på førstesiden…

  (uff nå begynner jeg visst å bli litt masete… 😉

 14. Red. sier:

  Dette har ikke noe med det tekniske å gjøre, Hobbyfilosofen. At innlegg kan dateres til å legge seg under er vi klar over, men vi har som mål at alt vi legger ut skal leses. Da er det ikke særlig smart å gjemme dem under det nest nyeste. Å legge ut juryens stemmer på det tidspunktet vi gjorde var et bevisst valg, og vi ser at det er noen som ikke synes det var et godt valg. Man har tross alt et helt døgn på å stemme før juryen blander seg inn (altså ville man f.eks. i Tordenbloggen allerede vært ferdig på den tida). I tillegg starter hele juryposten med en direktelenke til bidragene, så det skal ikke mer til enn ett eneste klikk for å komme dit man leser bidrag.

  Du er ikke masete, det er bare bra at vi får mulighet til å tenke litt nærmere over ting, selv om jeg akkurat nå var mer sta enn konstruktivt mottagende. 😉

  – Ivers

 15. Laila sier:

  Hybbyfilosofen skrev:
  «…slik at alle som titter innom «må» bla gjennom titler og poeng før man kommer til bidragene.»

  Hehe, enda godt du skrev «må» i hermetegn. Å bla (lese) gjennom juryens poenggivning før man leser bidragene, er tross alt ens eget valg uansett hvordan man snur og vender på det 😀

 16. emelie sier:

  «Foto (Fredag 25. og lørdag 26. januar) (Litt friere tøyler her ift illustrasjoner enn i de andre rundene, det kommer vi tilbake til)» – når? 🙂

 17. Red. sier:

  emelie: Posten er skrevet, men vi har slitt med å vite når den skulle pushes ut. Må jo helst bli ganske kjapt…

 18. emelie sier:

  Hvor finner jeg dagbok/personlig nå? 🙂

 19. Red. sier:

  emelie: Flere metoder. Du kan scrolle nedover og bla bakover på forsiden, trykke på «dagbok og personlig» i temaskyen i bunnen av sidekolonna eller søke etter ordet «dagbok» i søkeboksen øverst til høyre i sidekolonna.

  – Ivers

 20. Red. sier:

  du kan bla deg bakover i bloggen ved å gå i bånn og «trykke forrige innlegg». eller du kan gå i temaskyen, tror jeg.

  esq

 21. Red. sier:

  yeah. blekansikt taler med to tunger.

  ds.

 22. emelie sier:

  Sånt skjer når man overser den fryktelig søte temaskyen (:

 23. Red. sier:

  skal hilse fra temaskyen, den mener du er søt også og vil på date med deg.

 24. Laila sier:

  Finner ikke svar på dette noe sted, så:

  Kan man stille med 2 eller flere bidrag i en og samme kategori?

 25. Red. sier:

  Nei, det kan man ikke. Bare ett. 🙂

  – Ivers

 26. v3gas sier:

  Er alle innlegg mulig i åpen klasse? For jeg fant ut at jeg burde postet i en tidligere kategori..

 27. Red. sier:

  I Åpen klasse er alt lov, ja. En slags samledag for de som kom sent til festen eller bare vil gjøre et siste krampetrekk. 😉 Flott at flere henger seg på!

  – Ivers

 28. v3gas sier:

  Er dikt lov i noen av de gjenværende klassene bortsett fra åpen klasse? Jeg skulle gjerne sendt inn flere innlegg, og et av dem er et slags dikt.

 29. Red. sier:

  definitivt lov, ja. vi er romslige, det går an å se på http://bloggrevyen.no hva som postes i de forskjellige kategoriene, og der ser du også at spennvidden er stor.

 30. Ok. Etter siste runde står det at jeg har 7.plassen sammenlagt. Men det er ennå mange runder igjen da. Slik jeg ser det betyr dette at jeg foreløpig er inne, men at jeg fremdeles kan ryke ut? For det er tilsammen ti som går videre? Righty?

  Det igjen skulle borge for flere bidrag?

 31. Esquil sier:

  nei, dete r uklart formulert av meg. det jeg mente er at sammenlagt av jury, kommentar og poll fikk du sjuendeplass i denne runden. det fins ikke noe sammenlagt av rundene, det er vinneren av hver runde som går til finalen. ti i alt, pluss de to beste toerne = 12.

  og det skulle borge for flere bidrag.

 32. abre sier:

  Jeg vet ikke om dere har sagt noe om det før, men: er det noe tak på antall deltakere i hver kategori? Jeg tenker spesielt på åpen klasse, der det kanskje kan bli ganske mange, siden det blir et slags oppsamlingsheat.

 33. Esquil sier:

  det har ikke vært noe problem til nå. det aner meg at et sted i området 30 – 40 må vi gjøre noe, det som da skjer er vel at vi deler bidragene i flere poster og lar den første dagen av avstemningen være en semifinale, og så beholder vi bare de beste til avstemning dag to. alle som vil være med skal få være med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: